Delicatese Literare
Prezentari carti

Ieri, azi, mâine. Viața mea de Sophia Loren, Editura RAO 

 Ieri, azi, mâine. Viața mea

(Yesterday, Today, Tomorrow: My Life – 2014)

Sophia Loren

Editura RAO

Data de publicare: 12.03.2021

Format: BIBLIOTECA RAO

Categorie: NONFICŢIUNE ADULŢI

Domeniu de editare: MEMORII

Număr de pagini: 384

Cartea este autobiografia uneia dintre cele mai mari stele din lumea filmului. Volumul reface portretul unei femei care a definit o epocă.
În paginile vii ale singurei sale autobiografii oficiale, sunt redate sentimentele cele mai intime ale autoarei, bucuriile și necazurile care o aduc mai aproape de oamenii obișnuiți. Nu mai este doar o imagine de pe coperta unei reviste sau de pe afișele unor filme, ci un trup și un suflet. Femeia al cărei zâmbet a cucerit lumea își povestește trăirile cu simplitate și înțelepciune, încântându-și cititorii.
„Viața Sophiei Loren, prezentată în cartea sa Ieri, azi, mâine, este o narațiune sinceră și articulată, care arată cât de extraordinară poate fi viața, un miracol neașteptat plin de noroc, o călătorie curajoasă spre fericire.“ – Le stanze di Alba
„Autobiografia unei stele de cinema și a unei femei cu totul deosebite care, în cuprinsul său, include istoria cinematografiei italiene, acea cinematografie greu de egalat, plină de viață adevărată, de pasiune și de sentiment.“ – Anya Pedullà
SOPHIA LOREN s-a născut la Roma, în Italia, în 1934. Și-a petrecut copilăria și o parte din adolescență la Pozzuoli, în condiții economice precare. La vârsta de 15 ani pleacă la Roma în căutarea succesului. Debutează în filmul Quo Vadis?. Joacă mai multe roluri secundare care, treptat, scot în evidență frumusețea ei. Într-un singur an, apare pe genericul a aproximativ 15 filme. În timp, se afirmă tot mai mult ca un star al cinematografiei italiene în lume; consacrarea sa vine odată cu Premiul Oscar, câștigat în 1961 pentru interpretarea din La Ciociara, în regia lui Vittorio De Sica.
Palmaresul actriței numără un total de 95 de filme.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *