Delicatese Literare
Prezentari carti

Împărăteasa Lunii de Weina Dai Randel, Editura Nemira, colecția Damen Tango

Împărăteasa Lunii

(The Empress of Bright Moon – 2016)

Weina Dai Randel

Editura Nemira

Colecția Damen Tango

Data apariției: 02.06.2021

Nr. pagini: 440

Traducător: Dorina Tătăran

Povestea concubinei care a ajuns pe tronul Chinei

Continuarea bestsellerului Luna din palat

Empress of Bright Moon Series:

  1. The Moon in the Palace/ Luna din palat – 2016 – recenzie
  2. The Empress of Bright Moon – 2016

WEINA DAI RANDEL s-a născut și a crescut în China, dar s-a mutat în SUA la douăzeci și patru de ani. A studiat literatura engleză la Texas Woman’s University din Denton, orașul unde locuiește și în prezent, împreună cu soțul și cei doi copii. Prima sa carte, The Moon in the Palace (2016; Luna din palat, Nemira, 2019), a câștigat, în 2017, RITA AWARD acordat de organizația Romance Writers of America (RWA), a fost finalistă a Goodreads Choice Awards „Best Historical Fiction“ și a fost declarată una dintre cele mai bune cărți ale anului de Washington Independent Reviews. Povestea singurei femei care a domnit în China, împărăteasa Wu Zeitan, a continuat în The Empress of the Bright Moon (2016; Împărăteasa Lunii, Nemira, 2021). În prezent, autoarea definitivează romanul The Last Rose of Shanghai.

Odată cu moartea împăratului, totul se schimbă la palat. Mei, concubina imperială e în sfârșit liberă, iar Pheasant, iubitul ei, a devenit noul monarh. Deși crede că toate visurile i se vor împlini, tânăra este silită să o înfrunte pe dușmana ei de moarte, Doamna Wang, puternica și imprevizibila soție a lui Pheasant. Lupta dintre cele două femei va decide nu doar viitorul lor, ci și pe al imperiului.

Numai trecând peste toate obstacolele, Mei va reuși să-și împlinească destinul și să devină cea mai puternică femeie din istoria Chinei.

„O lectură obligatorie pentru cititorii pasionați de romane istorice!“ – Library Journal

„O carte poetică și fascinantă…“ – Kirkus Reviews

„Aș fi vrut ca tata să fie acolo, să vadă Cartea de aur a stirpei imperiale. Ar fi fost atât de mândru! În tomul acela fuseseră trecute nu doar numele meu de familie, ci și numele lui, precum și numele strămoșilor lui, cel al mamei și numele străbunilor acesteia. Astfel, el va fi recunoscut pentru totdeauna drept tată al unei împărătese. Acesta fusese visul lui, iar acum se împlinea.

Când Tripitaka îmi prezisese viitorul, cu douăzeci și patru de ani în urmă, nu crezusem cu adevărat că această zi o să vină. Acum, la șaptesprezece ani de la moartea tatei, îi îndeplineam dorința. Dacă îl voi visa vreodată, voi fi nespus de fericită să îi spun că nu am dat greș și că mi-am ținut făgăduiala de a avea grijă de familia mea.“

 

Cartea Împărăteasa Lunii este disponibil cu precomandă. Livrarea se va face începând cu 2 iunie 2021.

Cărțile din colecția Damen Tango se pot comanda pe nemira.roelefant.rolibris.rolibrarie.netcartepedia.rocarturesti.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura Nemira

Recenzii și prezentări cărți colecția Damen Tango

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *