Delicatese Literare
Prezentari carti

Imperiul castelului de nisip de Kayla Olson, Editura Litera

Imperiul castelului de nisip

Kayla Olson

Editura Litera

An aparitie: 2018
Nr. pagini: 384
Traducător: Lavinia Serban
Titlu original: The Sandcastle Empire
Kayla Olson s-a născut în Texas, Statele Unite. A cântat încă din copilărie la chitară și la pian și a avut numeroase meserii înainte să-și înceapă carieră literară. Inspirat de Harry Potter și de Naufragiatii, Imperiul castelului de nisip este primul ei roman.
Un thriller science-fiction plasat în viitorul apropiat, plin de răsturnări de situație, care te va ține cu sufletul la gură până la sfârșit. (Beth Davis)
Cititorii vor fi fascinați de perspectiva minuțios construită de Olson asupra unui potențial dezastru ecologic, dar și de evenimentele terifiante, care iau o turnură neașteptată. (Publishers Weekly)
Înainte ca apele să înghită coastele Statelor Unite, Eden era fericită. Avea un tată grijuliu, prieteni buni și o viață fără griji.
Apoi a început războiul, și totul s-a schimbat.
Acum, o formațiune politică radicală controlează întreagă planetă. Hotărâți să pună capăt prin forță inechităților sociale, adâncite de noile tehnologii și de goana după resurse, membrii ei duc o lupta sângeroasă împotriva claselor privilegiate, aruncându-i în lagăre și luându-le proprietățile celor care li se împotrivesc.
Singura speranță este așa-numita insula a sanctuarului, singurul loc demilitarizat de pe planetă. Când Eden reușește să evadeze și ajunge în acest presupus refugiu pentru victimele regimului, va descoperi că, departe de a fi un sanctuar, insula pare mai ostilă chiar decât lumea pe care a lăsat-o în urmă, fiind controlată de forțe stranii și de un dușman nevăzut, care pândește la fiecare pas.
O poveste despre pierdere și speranța, iubire și prietenie necondiționată într-o lume postapocaliptică, în care nimic nu este ce pare a fi.
Romanul care l-a cucerit pe Leonardo Dicaprio, în curs de ecranizare și  tradus în peste 15 limbi.

                         Carţile autoarei Kayla Olson pot fi comandate de pe  libris.ro, elefant.ro,                                                                    librarie.netcartepedia.ro, carturesti.ro.

One Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *