Delicatese Literare
DIVERSE

Impresii despre Gaudeamus 2016

Impresii despre Gaudeamus 2016

Lectura este o formă a fericirii. Ultima la care vom renunța.” – Fernando Savater
”Jurnalistic” vorbind, Târgul de carte Gaudeamus 2016 este cel mai mare eveniment editorial al anului, desfăşurat între 16-20 noiembrie în incinta pavilionului Romexpo. Însă este mult mai mult de atât! Este un uriaș rezervor de energie pozitivă! Noi așa l-am perceput și suntem încă sub impresia lui.
Ziua de sâmbătă, 19 noiembrie a fost o zi plină: zeci de lansări de carte, şedinţe de autografe şi mii de vizitatori. Aglomerație, alergătură de la un stand la altul, tentații peste tentații, un ocean de cărți cu mirosul și magnetismul irezistibil al acestora, întâlniri/reîntâlniri cu oameni dragi, colegi, colaboratori, autori îndrăgiți și cititori pasionați ca și noi, de care ne leagă dragostea de lectură.
Am plecat de dimineață din Craiova, pentru a ajunge la timp la lansările de carte la care doream să participăm. Din prima vă spunem că timpul a fost insuficient și, deși am petrecut peste șase ore la Gaudeamus, nu am atins nici pe departe tot ce ne propusesem. Dar, pe de altă parte, ceea ce a însemnat ziua de ieri pentru noi e mai presus de cuvinte. Evenimentul Gaudeamus a fost foarte cuprinzător, dar noi ne vom referi în articol doar la experiența noastră (de șase ore, mult prea puțin, dar atât ne-am putut permite) la Târgul de Carte.  
Am vizitat standurile câtorva Edituri îndrăgite – Litera, Trei, Nemira, All, am răsfoit și cumpărat cărți și, în primul rând, am participat – trup și suflet – la lansările de carte ale unor autoare foarte dragi nouă, la Editura Librex, Editura Quantum, Editura Herg Benet.
Avem regretul că nu am reușit să ajungem la toate lansările la care doream, dar, cu sufletul și gândurile noastre bune am fost prezente! Tot respectul și lauda pentru felul în care aceste edituri au organizat lansările de carte. Departe de a fi ceva formal, ne-am simțit ca între prieteni vechi care ne reîntâlneam la un eveniment extraordinar, ceea ce, de fapt, în mare parte era și adevărat. Încă o dată ținem să remarcăm superbele coperți ale cărților apărute la acestea.
Am fost întâmpinate cu surprize, oferte, promoții și bună-dispoziție.
La Editura Librex  a ”spart gheața” dubla lansare a Corinei Cîndea – ”Măști și secrete” și ”Micuța balerină”.
Cu mult drag am participat la lansarea cărții prietenei noastre Oana Arion – ”Dincolo de timp”, al treilea volum al minunatei serii ”Nemuritor”.
A urmat mult-așteptata carte a Natașei Alina CuleaNopți la Monaco”,  apoi dubla lansare a primelor două volume dintr-o serie pe care o apreciez în mod deosebit: ”Cercurile mistice” și ”Orașul de deasupra” de Nicoleta Tudor, urmată de o altă dublă lansare: ”Secrete” și ”Anotimpul iubirii” de Rodica Mijaiche.
Foarte tinerele și talentatele autoare Davine M. Vesco și Lexi B. Newman au lansat volumul al doilea al seriei ”Tratament special”, însoțită și de reeditarea primului volum.
Au încheiat spectaculoasa galerie a lansărilor de la Editura LibrexGabriélle Güvenel cu ”Eria – Dezvăluiri și ”Eria – Perspective”, și Andreea Blându cu ”Sclipind la ultimul vagon”.

librex

eu-cu-oana

De menționat și admirat felul în care au fost oferite cărțile la Editura Librex, în frumoase pachete, la prețuri promoționale, legate cu panglici, însoțite mici surprize pentru cumpărători, care ne-au încântat: măști, medalioane, micuțe voalete, semne de carte…

poza-gaudeamus1

Am participat, cu multă plăcere, la evenimentele Editurii Quantum, unde s-au lansat trei cărți foarte tentante: ”Eu împotriva mea” de Daniel Botea, ”Felinare stinse” de Cristina Oțel și ”I.R.En” de Sandra Coroian
Ne-a făcut mare plăcere s-o cunoaștem de asemenea pe Theo Anghel (și i-am ”furat” autografe pe cărțile ei – seria ”Am murit, din fericire”, având în vedere că nu vom putea veni, din păcate, la lansarea de duminică al volumului patru al seriei – Purgatorio).
De remarcat oferta foarte generoasă, ca titluri, dar și prețuri, a Editurii Quantum!
colaj-gaudeamus7

poza-gaudeamus2

La Editura Herg Benet am fost tentate de ”Tentații” de Corina Ozon – o carte despre curajul de a face schimbări.

colaj-gaudeamus-1

Avem și regrete: că nu am participat la lansarea cărții Cristinei Nemerovschi – ”Zilele noastre care nu vor mai fi niciodată” la Editura Herg Benet, și a Monicăi Ramirez de la Editura Tritonic – ”Recviem pentru un asasin”. Din păcate, timpul, deși minunat petrecut, nu a ținut cu noi, fiind prea scurt. Am fi vrut să-l dilatăm la maxim, dacă s-ar fi putut…Și, deloc de neglijat, distanțele mari între standurile editurilor, la etaje diferite, printr-o mare de oameni, care nu ne-au permis să ne atingem toate ”obiectivele” pe care ni le-am propus pentru această ediție a Târgului de carte. 
Mare noroc cu scările de la un etaj la altul, că le mai foloseam pe post de băncuțe!
Ca impresie generală, a fost…magic! Ne-am lăsat prinse în atmosfera extraordinară a târgului căci despre asta vrem să vorbim în primul rând, despre atmosfera, socializare, prietenie, energie pozitivă, bună-dispoziție, zâmbete, amintiri prețioase, o zi de neuitat!
Ne-am reîntâlnit cu prieteni, am legat prietenii noi, am cunoscut persoane minunate, autori – Oana Arion, Nicoleta Tudor, Natașa Alina Culea, Theo Anghel, Corina Cîndea, Rodica Mijaiche, Cristina Oțel, Sandra Coroian, Daniel Botea, Corina Ozon, Simona Ștefana Stoica, Teresa WojcikDavine M. Vesco, Lexi B. Newman, Gabriélle Güvenel, Alexandru Mogoșanu, Allex Trușcă, Nelu Sorin Stancu (Diamantul din șatră); bloggeri – Just Reading My Books, Drumul vieții, Praf de stele-bookysme, Porția de citit, Literatura pe tocuri, Crâmpeie de suflet, Hope less, Chick Lit Magazine; și, în primul rând, oameni de care ne leagă pasiunea pentru lumea magică a cărților, cititori pasionați ca și noi. Ne-a bucurat întâlnirea cu prietenele noastre Geo Marcovici și Dana Petraru. Ne-a făcut plăcere să cunoaștem personal prieteni de pe facebook: Alia Ana, Antoaneta Smaranda, Maria Dolores Cozma, Catalina Coman, Oana Mariam și mulți alți oameni frumoși.
Cât despre ”recolta” zilei, a fost bogată – achiziții noi, cadouri, cărți oferite pentru recenzii. Minuni pentru suflet, povești pe care abia așteptăm să le descoperim! Și anticiparea lecturii e încărcată de propria magie: așteptarea clipelor plăcute e ea însăși o plăcere!

poza-gaudeamus

”Vă mulțumesc!
Le multumesc cititorilor mei dragi care m-au onorat cu prezenta lor, le multumesc blog-urilor de carte pentru interes si sustinere. Multumesc incredibilei echipe Librex Publishing pentru efortul depus si pentru o zi impecabila (Ioana si Ionut Radu, Alexandra Tolocenco). Si, nu in ultimul rand le multumesc „colegelor” mele de editura (Cindea Corina, Rodica Mijaiche – Author, Natașa Alina Culea, Gabriélle Güvenel, Lina Moacă, Nicoleta Tudor, Davine M. Vesco&Lexi B. Newman, Andreea Blându, Monica Ramirez). Sunteti minunate!” – Oana Arion
”Mulțumesc tuturor acelora care au fost alături de mine! Intregii echipe de la Librex pentru uriașa munca depusa, increderea pe care mi-au acordat-o si pentru faptul ca au facut in asa fel incat ziua sa fie una cu adevarat speciala! Le multumesc cititorilor care au fost alaturi de mine, fie prin prezenta, fie prin mesajele trimise. Sunteti minunati! Si, nu in ultimul rand, le multumesc doamnelor deosebite aflate in spatele blogurilor Delicatese literare, Literatura pe tocuri, Chicklitmagazine și Praf de stele pentru sustinerea neconditionată pe care mi-au arătat-o și care mi-a dat încredere în mine!” – Corina Cîndea
Cuvintele sunt prea puține pentru a exprima ceea ce am simțit la prima mea lansare de carte, de fapt a fost o dublă lansare de carte: Anotimpul iubirii si Secrete. Am fost înconjurată de oameni minunați.” – Rodica Mijaiche – Author
Gaudeamus – La paradisul cărților! O minunăție. Prieteni, autori îndrăgiți si cartile- liantul nostru” – Geo
”Motive sa ador Gaudeamus-ul…
Cărți. …. si cu asta am spus aproape totul  și în primul rând așa am reușit să întâlnesc niște persoane miiiiinuuuunaaaateeee!!!!!!!!! Fetelor, este o onoare să vă cunosc și să fac parte din grupurile astea. Vă mulțumesc!!!!!!” – Veronica Amuza
”După 7 ore epuizante la Gaudeamus… sunt ATÂT DE FERICITĂ. M-am întâlnit cu persoane minunate, pe care îmi doream de mult timp să le văd.
Îmbrățișări. Poze. Autografe. Lansări.
Bloggeri. Autori. Traducători.
CĂRȚI.
This is my world.” – Simona Ștefana Stoica
Ziua de ieri a fost despre oameni frumoși. Despre bucurie și entuziasm. Despre ceea ce poate lega mai mulți oameni, pasiunea pentru cărți si lectură. Pe unii ii știam de mult, interacționând prin comentarii sau mesaje, pe alții i-am cunoscut ieri. A fost o zi în care n-a mai contat oboseala si învălmășeala de-acolo, nici căldura înăbușitoare, nici greutatea bagajelor pline cu cărți… Nici goana de la un stand la altul, să nu pierdem lansările autorilor noștri preferați. Au contat îmbrățișările si zâmbetele… Bucuria întâlnirii. A contat si senzația că ne cunoaștem de multa vreme, desi nu ne văzusem niciodată. De ieri sunt mai bogată sufletește datorită vouă, oameni minunați!”  – Maria Dolores Cozma
… o zi specială la Gaudeamus, cu lansări una și una și cu oameni minunați…”- Oana Mariam
O zi magică!” – Dana Petraru

colaj-gaudeamus

colaj-gaudeamus2

colaj-gaudeamus3

colaj-gaudeamus4

colaj-gaudeamus6

g-5g-6

colaje-grup

poza-grup3

 

53 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *