Delicatese Literare
Recenzii

Împreună cu el – seria Amantul de Jodi Ellen Malpas, Editura Trei, Colecția Eroscop – recenzie

Împreună cu el

(With This Man – 2018)

Jodi Ellen Malpas

Editura Trei

Colecția Eroscop

An apariție: 2021

Nr. pagini: 560

Traducere de: Oana Dușmănescu

Jodi Ellen Malpas s-a născut și a crescut în orașul englez Northampton, unde locuiește cu cei doi băieți ai săi și cu un cățel beagle. Este de profesie visătoare, fan Converse și mojito și are o slăbiciune teribilă pentru masculii alfa. Este pasionată de scrierea unor povești de dragoste intense și crearea unor personaje care dau dependență – o pasiune pe care acum o împărtășește cu cititorii ei devotați. A urcat până pe primul loc în topul celor mai bine vânduți autori New York Times, iar șapte dintre romanele sale au devenit bestselleruri New York Times, Sunday Times și internaționale. Cărțile ei au fost publicate în peste 23 de limbi.
La Editura Trei au mai apărut Amantul, În brațele lui și Mărturisirea.

Jesse Ward se întoarce într-un nou roman din seria Amantul, bestseller Sunday Times și New York Times!
1. Amantul – Editura Trei – This Man – 2012 – recenzie
2. În brațele lui – Editura Trei – Beneath This Man – 2013 – recenzie
3. Mărturisirea – Editura Trei – This Man Confessed – 2013 – recenzie
3.5 All I Am: Drew’s Story – 2017
4. Împreună cu el – With This Man – 2018

Când Ava își revine, coșmarul continuă. Acum, Jesse nu mai este decât un străin pentru ea.

Lui Jesse „Stăpânul" Ward îi merge bine. De fapt, perfect. Este tot fermecător, e în formă bună și încă reușește, cu o singură privire, să aprindă dorința nestăvilită în soția lui, Ava. Controlează totul, exact cum îi place.
Însă lumea perfectă a lui Jesse se destramă când Ava are un accident și ajunge în spital, cu o rană gravă la cap. Distrus și furios, Jesse are sentimentul că toată viața îi atârnă de un fir de păr, pentru că nu poate supraviețui fără dragostea soției lui. Iar când Ava își revine, nu-și poate aminti ultimii 16 ani din viață. Adică toți anii petrecuți împreună cu el.
Iar Jesse trebuie să facă orice e nevoie ca s-o ajute să-și recupereze amintirile… și să se îndrăgostească din nou nebunește de el.

„Emoția pură și vulnerabilitatea te lasă fără suflare.” – RT Book Reviews

„O poveste realistă, erotică, emoțională și cât se poate de britanică, cea mai nouă din seria Amantul, care urmează să devină serial de televiziune.” – Library Journal

„Jodi Ellen Malpas a răsturnat convențiile genului romance cu Jesse «Stăpânul» Ward, un erou care refuză să se supună normelor sociale. În cele din urmă, dorința lor a fost împlinită.” – Library Journal

„Fanii devotați ai Avei și ai lui Jesse vor devora nerăbdători fiecare cuvânt din această carte!” – Harlequin Junkie

Împreună cu el de Jodi Ellen Malpas, pe care am găsit-o pe stoc pe libris.ro, ne oferă o strălucită încheiere a seriei Amantul. Și de această dată am avut parte de o acțiune alertă, condimentată cu multe scene fierbinți și limbaj colorat, dar și de multe momente sensibile și emoționante.

Cartea este scrisă la persoana întâi din perspectiva lui Jesse, fiind intercalate din loc în loc și câteva capitole din perspectiva lui Ava.

La începutul cărții îi regăsim pe Jesse și Ava la fel de îndrăgostiți nebunește unul de celălalt, deși trecuseră 12 ani de când se căsătoriseră. În plus, le mergea bine pe toate planurile. Gemenii lor, Maddie și Jacob, în vârstă de 12 ani, erau adorabili și temperamentali, Maddie semânând atât fizic cât și ca personalitate cu Ava, în timp ce Jacob părea un Jesse în miniatură. După ce se căsătorise, Jesse își vânduse clubul exclusivist de sex și înființase împreună cu Ava un club elitist de gimnastică.

Singurul stres pe care îl avea Jesse era să se mențină în formă. La cei 38 de ani ai ei, Ava arăta mai bine ca niciodată, iar Jesse, având deja 50 de ani, era disperat să se asigure că soția lui îl găsea la fel de atractiv, trăgând din greu de fiare.

Viața perfectă a lui Jesse a fost însă puternic zgâlțâită din temelii în momentul în care Ava a avut un accident de mașină. Rănile fizice s-au vindecat destul de ușor, dar lovitura la cap suferită a avut un efect de-a dreptul bulversant: Ava și-a uitat complet ultimii 16 ani din viață!

Autoarea reușește să surprindă foarte bine efectul emoțional puternic traumatizant pe care respectivul eveniment l-a provocat celor doi protagoniști.

În momentul în care a ieșit din comă, Ava credea că are 22 de ani, doar ce terminase arhitectura și se pregătea să se mute împreună cu iubitul ei, Matt. În schimb, a aflat cu stupoare că are 38 de ani, își abandonase complet cariera în domeniul arhitecturii, era mama a doi copii și soția unui bărbat necunoscut, gelos și posesiv. Iar șocurile erau departe de a se fi terminat! Vrând să afle cum s-au cunoscut, Jesse i-a mărturisit că s-au întâlnit în clubul lui de sex. Năucită de-a binelea, până să afle că ea mersese acolo în scop profesional, pentru a face un plan de amenajări interioare, Ava a crezut că ea era vreun soi de clientă a clubului!

Ce era cel mai interesant este faptul că, deși mintea ei nu părea să-i recunoască în niciun fel pe Jesse și pe copii, corpul lui Ava părea să aibă propria memorie, simțindu-se puternic atrasă de Jesse, iar pe gemeni iubindu-i instinctiv, dorind să-i protejeze și suferind că, fără voia ei, le cauza o traumă emoțională.

În timp ce Ava încerca din răsputeri să adune la un loc piesele de puzzle disparate din care era acum alcătuită viața ei, Jesse se lupta și el din greu cu propriul haos emoțional. Cândva fusese în iad și doar apariția lui Ava în viața lui îl ajutase să evadeze de acolo. Fără prezența ei în viața lui simțea că se dezintegrează dar, totodată, era conștient că avea o responsabilitate uriașă față de copiii lui pentru a le asigura un echilibru emoțional. Astfel, Jesse apelează la soacra lui, rugând-o să aibă grijă o perioadă scurtă de copii, timp în care el să încerce să-și recucerească soția, o misiune în care nu-și permitea să dea greș în ciuda faptului că, în ochii unei tinere de 22 de ani, vârstă la care se întorsese memoria lui Ava, el putea să pară de-a dreptul bătrân!

Dincolo de eforturile combinate ale lui Jesse și Ava de a-și găsi drumul unul spre celălalt, un alt mare pericol pândea din umbră. Ava pierzându-și toate amintirile din ultimii 16 ani, nu putea să recunoască nici persoanele care le făcuseră atâta rău în trecut. Iar vestea despre accidentul și amnezia ei apăruse în ziare…

Finalul este dramatic și foarte emoționant, unele scene citindu-le cu sufletul la gură și lacrimi în ochi. Din fericire, epilogul este cald și liniștitor, lăsându-ne cu o stare de bine.

Recomand cu drag cartea tuturor celor care au citit primele volume din serie!

Cartea Împreună cu el de Jodi Ellen Malpas poate fi comandată pe libris.ro

Recenzii și prezentări cărți Jodi Ellen Malpas

Listă cărți apărute în Colecția Eroscop ordonate după autor și serii

Recenzii și prezentări cărți Colecția Eroscop

12 Comments

Spune-ți părerea!