Delicatese Literare
Prezentari carti

In ape adanci de Paula Hawkins, Editura TREI

În ape adânci

Paula Hawkins

Editura TREI
Genul: thriller
An apariţie: 2017
Nr. de pagini: 432
Titlu original: Into the Water
Traducere de: Camelia Ghioc
Un thriller alert și provocator, disponibil din 24 mai, în librării!
Autoarea celui mai bine vândut roman, conform New York Times – fenomenul literar Fata din tren/ The Girl on the Train, se întoarce cu În ape adânci Into the Water, noul ei roman de suspans psihologic.
Paula Hawkins a lucrat ca jurnalist financiar timp de cincisprezece ani înainte să se dedice literaturii. Primul său thriller, Fata din tren (Editura Trei, 2015), #1 bestseller internațional, a fost publicat în 50 de țări. S-a vândut în peste 20 milioane de exemplare în toată lumea.
Drepturile de ecranizare pentru În ape adânci au fost achiziționate de către DreamWorks Pictures, aceeași companie hollywoodiană care a produs ecranizarea de excepție a romanului Fata din tren.
Te întrebi dacă În ape adânci poate fi la fel de bun ca Fata din tren? E și mai bun. O capodoperă.” – Clare Mackintosh, autoarea bestsellerului Te las să pleci
„Fiindcă așa începe: cu înotul vrăjitoarelor – proba de apă. Acolo, la bulboana mea, în acel liniștit colț de paradis aflat la mai puțin de o milă de unde sunt în clipa asta, aici le aduceau, le legau și le aruncau în râu, ca să se scufunde sau să înoate.
Se spune că femeile au lăsat ceva din ele în apă, se spune că apa păstrează ceva din puterile lor, fiindcă de atunci, le-a atras spre țărmurile sale pe cele fără noroc, pe cele disperate, pe nefericite, pe rătăcite. Vin aici ca să înoate cu surorile lor.”
Nel Abbott, o mamă singură, este găsită moartă în fundul râului care trece prin oraș.
La începutul verii, o adolescentă vulnerabilă a avut aceeași soartă. Nu sunt primele femei înghiţite de apele întunecate ale râului, dar moartea lor tulbură râul și istoria sa de secrete de mult scufundate.
În urma lui Nel a rămas o fată singuratică de cincisprezece ani. Fără părinţi și fără prieteni, fata se află acum în grija surorii mamei sale, Jules, care e măcinată de regretul că i-a ignorat strigătul de ajutor și are certitudinea că Nel nu s-a sinucis, fiind în acelaşi timp furioasă că a fost târâtă înapoi în locul în care a fugit în mod deliberat – un loc în care ea a promis că nu se va mai întoarce niciodată. 
Cu aceeași scriere captivantă și înțelegere acută a instinctelor umane care a captivat milioane de cititori din întreaga lume cu thriller-ul ei de debut exploziv, Fata din tren/ The Girl on the Train, Paula Hawkins vine cu un nou thriller alert, provocator, ce analizează caracterul iluzoriu al emoției și al amintirii, precum și modul tulburător în care trecutul se poate insinua în prezent.
Ferește-te de apele liniștite. Nu știi niciodată ce ascund.

10 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *