Delicatese Literare
Recenzii

În brațele lui – seria Amantul vol.2 de Jodi Ellen Malpas, Editura Trei, Colecția Eroscop – recenzie

În brațele lui

(Beneath This Man – 2013)

Jodi Ellen Malpas

Editura Trei

Colecția Eroscop

Traducere: Camelia Ghioc

Nr. pagini: 608

An apariție: 2018

Jodi Ellen Malpas s-a născut și a crescut în orașul englez Northampton, unde locuiește cu cei doi băieți ai săi și cu un cățel beagle. Este de profesie visătoare, fan Converse și mojito și are o slăbiciune teribilă pentru masculii alfa. Este pasionată de scrierea unor povești de dragoste intense și crearea unor personaje care dau dependență – o pasiune pe care acum o împărtășește cu cititorii ei devotați. A urcat până pe primul loc în topul celor mai bine vânduți autori New York Times, iar șapte dintre romanele sale au devenit bestselleruri New York Times, Sunday Times și internaționale. Cărțile ei au fost publicate în peste 23 de limbi.

1. Amantul – Editura Trei – This Man – 2012 – recenzie
2. În brațele lui – Editura Trei – Beneath This Man – 2013
3. Mărturisirea – Editura Trei – This Man Confessed – 2013 – recenzie
3.5 All I Am: Drew’s Story – 2017
4. Împreună cu el – With This Man – 2018 – recenzie

Ava O’Shea este îndrăgostită până peste urechi de Jesse Ward, bărbatul care a copleșit-o cu pasiunea și cu intensitatea sentimentelor lui, dar a ținut-o departe de secretele întunecate și de sufletul său sfâșiat. Să-l părăsească a fost singurul mod în care Ava a reușit să supraviețuiască.
Dar ar fi trebuit să știe că e imposibil să stea departe de el – iar acum Jesse s-a întors în viața ei, hotărât să-i aducă aminte de momentele senzuale pe care le-au împărtășit. Ava este la fel de hotărâtă să afle adevărul despre acest bărbat a cărui înfățișare nu trădează nimic. Asta înseamnă că se va apropia din nou de Stăpânul Conacului. Adică va ajunge exact acolo unde o vrea Jesse – în brațele lui.

Jodi Ellen Malpas este noua regină a literaturii erotice.” – Sunday Times

Femeile ar trebui să conducă lumea. Iar bărbații ar trebui să conducă în dormitor. E simplu.” – Jodi Ellen Malpas

În brațele lui

Intens erotică, romantică și cu un limbaj extrem de colorat, În brațele lui  de Jodi Ellen Malpas, pe care am găsit-o pe stoc pe Libris, își merită pe deplin locul în colecție. Emoțiile personajelor sunt clocotitoare, iar scenele de dragoste de-a dreptul incendiare.

La fel ca și prima din serie, cartea este scrisă la persoana întâi din perspectiva personajului feminin principal, Ava, o tânără în vârstă de douăzeci și șase de ani. Și de această dată, la sfârșitul cărții, autoarea ne-a oferit un capitol bonus, scris din perspectiva lui Jesse.

La sfârșitul primului volum, Amantul, Ava a avut parte de șocul vieții ei, descoperind că hotelul de lux al lui Jesse era, de fapt, un… club exclusivist de sex! Ava a asimilat greu știrea, despărțindu-se de Jesse, fapt ce l-a aruncat pe acesta într-un adevărat iad emoțional, comportându-se coleric și haotic. După ce a reușit să se calmeze cât de cât, Ava a realizat că, de fapt, Jesse nu avea cum să-și schimbe trecutul, tot la fel cum nici ea nu-și putea nega sentimentele pe care le avea pentru el. Însă, în momentul în care s-a dus la el acasă pentru a-i spune că era dispusă să-i acorde o nouă șansă, a descoperit un Jesse total diferit de cel pe care îl știa ea. Mort de beat, răutăcios și urâcios, Jesse a jignit-o pe Ava, care a plecat plângând în hohote, devastată emoțional.

La începutul celui de-al doilea volum, o regăsim pe Ava secătuită sufletește, executându-și sarcinile de la serviciu ca un robot și vegetând în timpul liber. După cinci zile de agonie, Sam a scos-o din starea ei de pasivitate cu o informație tulburătoare: Jesse nu răspundea la telefon și nici nu mai apăruse la Conac, iar portarul refuza să-i lase să urce la apartamentul lui. Extrem de îngrijorată, Ava i-a însoțit pe cei trei prieteni ai lui Jesse – Sam, Drew și John, la complexul rezidențial unde locuia acesta și, șantajându-l pe portar, au reușit să pătrundă în apartamentul acestuia, unde l-au găsit pe Jesse zăcând dezbrăcat pe podea, intrat în comă alcoolică.

Suferind cumplit văzând în ce hal era Jesse, Ava a lăsat deoparte orice resentimente și a rămas să-l îngrijească până își revine. Odată trezit din beție, văzând-o la căpătâiul lui, vechiul Jesse a revenit în forță în viața lui Ava, agățându-se cu amândouă mâinile de șansa miraculoasă pe care o primise complet neașteptat, promițându-i că nu va mai pune gura pe băutură în viața lui și că o va face ”incredibil de fericită”.

”- O să fie obiectivul misiunii mele în viață. Fac orice. (…)

Inima mea înnegurată e luminată de o rază de speranță și-mi lipesc iar fața de pieptul lui, agățându-mă de el cu disperare. Aud cum îi scapă de pe buze o răsuflare tăcută de ușurare și mă trage mai aproape, ținându-se de mine de parcă îmbrățișarea asta e singurul lucru care-i poate salva viața.

Probabil că așa e. Și pe a lui, și pe a mea.”

Totuși, mai existau multe secrete în trecutul lui, pe care Jesse refuza să le dezvăluie, în ciuda insistențelor Avei de a le afla.

Jesse se comporta exact ca un copil extaziat că a primit o jucărie magică, de care nici măcar nu fusese conștient până atunci că și-o dorea, dar pe care o apăra cu ferocitate, nedorind să o împartă cu nimeni și fiindu-i frică să nu-i fie furată. Extrem de posesiv, Jesse ajunsese să fie gelos și pe clipele petrecute de Ava la serviciu, precum și pe întânirile ei cu prietena sa Kate, nerealizând că astfel îi invada tot spațiul personal.

”- Nu pot să fiu cu tine în fiecare clipă a fiecărei zile, spun, deși la cum mă simt acum, e foarte tentant.

De ce n-aș vrea să fie așa zi și noapte și un pic între ele?

Expiră lung, obosit.

– Știu că nu poți. Aș vrea să poți.

– Am un serviciu, am viața mea.

– Vreau să fiu eu viața ta.

– Ești, susțin cu blândețe.”

De altfel, vom descoperi că precauțiile lui Jesse nu erau cu totul iraționale. Viața sălbatică și aventuroasă pe care Jesse o dusese până atunci îi atrăsese mai mulți dușmani care, remarcându-i punctul nevralgic, încercau să se răzbune pe el folosindu-se de Ava. Un incident dramatic se va produce la un moment dat și doar paranoia lui Jesse de a o urmări peste tot din umbră a salvat-o pe Ava de la un posibil viol.

La rândul ei, Ava era dispusă să facă orice efort pentru ca relația lor să funcționeze, dându-și seama că avea nevoie de Jesse ca de un drog, întrucât în cele cinci zile cât fuseseră despărțiți, viața ei fusese cenușie și complet pustie. Mai mult, realizând cât de mult conta pentru el asigurarea că ea nu va dispărea din viața lui, Ava i-a promis că nu-l va mai părăsi niciodată, indiferent de ce s-ar întâmpla.

”- Promite-mi că n-o să mă părăsești niciodată.

Ridic privirea spre ochii lui plini de chin. Nu mă pot obișnui cu această latură nesigură a lui. Nu-mi place, dar măcar e o rugăminte, nu un ordin.

– N-o să te părăsesc niciodată.

– Promite-mi!

– Promit.”

Pe măsură ce noi evenimente se produc, Ava va avea parte atât de Jesse cel blând, grijuliu și tandru, dar și de Jesse cel aberant, tiranic și irațional. Diverse fațete contradictorii ale personalității lui Jesse au înnebunit-o pe Ava, care ajunge și ea să se comporte complet irațional și impulsiv în anumite momente.

Încăpățânată și perseverentă, Ava era hotărâtă să reușească să pătrundă dincolo de apărările lui și să afle tot ceea ce el încerca să ascundă de ea. Totuși, pe măsură ce află noi și noi informații bulversante despre trecutul lui Jesse, decizia Avei de a nu se despărți de el este pusă la grea încercare. Faptul că ea reușește să rămână alături de el, în ciuda tuturor șocurilor pe care el i le-a provocat (și ce șocuri!), demonstrează din plin tăria sentimentelor ei, care o ajută să-i ierte toate greșelile și să fie dispusă să facă gesturi extreme (veți descoperi în carte despre ce este vorba) pentru a-l ajuta.

”- Suferi din cauza mea, spune cufundat în părul meu.

– Și tu din cauza mea. Vom face față trecutului. Atâta timp cât te am pe tine, puternic și teafăr, vom face împreună față trecutului. Nu trecutul mă face să sufăr acum, ci tu. Ceea ce faci acum.”

Jesse era profund marcat de demonii propriului trecut, iar în trecut dusese o viață sterilă, înecată în alcool și aventuri pasagere, ascunzându-și sufletul chinuit în spatele unei aparențe nonșalante și relaxate. Când Ava a pătruns în viața lui ca o gură de aer proaspăt, emoții de mult înăbușite au izbucnit la suprafață, dezechilibrându-l complet, acționând haotic și agresiv în dorința de a păstra minunea ivită pe neașteptate în viața lui.

”- Nu te merit, Ava. Nu după viața pe care am dus-o. N-am avut niciodată un lucru pe care să-l prețuiesc sau pe care să vreau să îl protejez. Acum am și e un  amestec bizar de fericire și teroare pură.

Ochii lui cercetează minuțios fiecare milimetru al chipului meu.

– Cu tine, simt nevoia viscerală să dețin controlul total, Ava. Nu mă pot abține. Zău că nu.”

Pentru a înclina balanța puterii în relația lor de partea sa, în scopul de se asigura că nu o va pierde niciodată pe Ava, Jesse a aruncat în luptă principalul atu de care dispunea, ridicând modul de a face dragoste la nivel de artă.

”- Ava, eu dețin puterea asupra corpului tău. Când ochii aia frumoși sunt plini de dorință pentru mine, atunci dețin eu puterea.

Se desprinde de fața mea și-și trece palmele ușor peste interiorul coapselor mele.

Mă tensionez, buzele mi se întredeschid și mâinile se reped să se încleșteze pe reverele hainei lui.

Zâmbește, se apleacă și-și lipește buzele de ale mele.

– Vezi? șoptește.

Își ia mâinile de pe mine, apoi le descleștează pe ale mele de pe haina lui.

– Acum puterea e din nou la tine.

Îl studiez cu un zâmbet ușor, înțelegând perfect.

– De aceea mă regulezi până-mi ies ochii din cap, mă iei cu numărătoarea inversă și-mi ordoni să te sărut când sunt supărată.”

După multe furtuni emoționale și întâmplări dramatice, relația dintre Ava și Jesse reușește în sfârșit să ajungă la un echilibru.

”- Îmi datorezi scuze pentru că m-ai făcut să aștept al naibii de mult până să apari în viața mea.

O spune cu o expresie cât se poate de serioasă și un ton plin de gravitate.

Zâmbesc și mă cuibăresc lângă el.”

Au mai rămas însă destule întrebări fără răspuns și mulți dușmani pândeau încă din umbră, astfel că abia aștept să citesc următorul volum pentru a descoperi ce se mai întâmplă.

Cartea În brațele lui  de Jodi Ellen Malpas se poate comanda pe Libris

Listă cărți Jodi Ellen Malpas

Listă cărți apărute în Colecția Eroscop ordonate după autor și serii

Recenzii și prezentări cărți Colecția Eroscop

Amantul, prima carte din seria Amantul, a fost menționată în Top 10 cărți romantic-erotice cu limbaj murdar

Top 10 cărți romantic-erotice contemporane

Top 10 cărți romantic-erotice historical

Top 10 cărți romantic-erotice amuzante

54 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *