Delicatese Literare
Cărți pentru copii

În căutarea căpitanului Krogh – Biroul de Investigații Nr. 2 de Jorn Lier Horst, Editura Paralela 45 – recenzie

În căutarea căpitanului Krogh

Seria Biroul de Investigatii Nr. 2

Jorn Lier Horst , Hans Jorgen Sandnes

Editura Paralela 45

Anul apariției: 2018
Nr. de pagini  64
Traducere Diana Polgar
Vârsta: 7-10 ani
Jorn Lier Horst este scriitor, însă a lucrat și ca detectiv particular în poliţie. Experienţa acumulată i-a fost folositoare mai târziu la crearea captivantelor mistere din cărţile lui.
Hans Jorgen Sandnes este desenator de cărţi şi de filme de animaţie. Împreuna cu echipa lui din studiourile Sandnes Media a ilustrat o multime de carţi.
Tiril și Oliver primesc vizita doamnei Krogh. Cineva i-a spart casa, dar nu e deloc clar cu ce scop, fiindcă nu s-a furat nimic. Ce doi detectivi trebuie să descopere ce se pune la cale. Iar pentru asta nu au la dispoziție decât un indiciu. Prin urmare, e nevoie de răbdare și… o minte bine antrenată.
Atenție, probleme noi la fiecare pagină. Poți să le rezolvi?
Cartea ne prezintă o nouă aventură a echipei de detectivi a Biroului de Investigaţi Nr. 2, formată din Tiril Olsen, Oliver Tangstad şi câinele lor de vânătoare, Opti, aventură la fel de captivantă ca și cea din În căutarea reginei junglei.
Copiii sunt locuitori ai oraşului Elvestad, oraşel situat pe râul Svenna, întemeiat în 1884 şi având o populatie de 937 de personae
Cazul de care urmează să se ocupe cei trei detectivi este cazul cu numărul 201. Misterele sunt specialitatea lor şi rezolva toate cazurile.
Povestea noastră începe cu apariţia în biroul detectivilor a doamnei Marthe Krogh,care este stră-stră-nepoata lui Conrad Krogh, binecunoscutul căpitan al piraţilor.  Doamna a apelat la ei deoarece a fost jefuită, misterul constând în faptul că, deci jaful a existat aparatent nu a fost nimic furat. Totul este învaluit în mister, la locul faptei singura proba existentă fiind o floare lăsată pe măsuța din sufragerie.
Detectivii s-au deplasat la faţa locului pentru a lua probe şi a-şi face un plan de acţiune. Fiecare pagină a cărţii conține câte o misiune de rezolvat, pentru ca cititorii să ii ajute pe micii detectivi în rezolvarea cazului.
Ajunşi la faţa locului, detectivii se pun serios pe treaba şi încep să cerceteze locul faptei, prima enigma a lor fiind dezlegarea misterului pe unde a intrat hoțul în casă. Folosindu-se de imaginile de pe camerele de supraveghere, piesele misterului încep ușor să se aranjeze. Hoțul a folosit o scară şi a intrat în casă printr-un geam de pe acoperiş. Detectivii noştri, deja având o experienţă vastă in domeniu și ajutaţi de toate indiciile, încep sa desluşească misterul. Un mesaj tipărit la mașina de scris îi poarta către un nou fir, normal că mesajul era codat, dar acest lucru nu le-a dat prea multe bătăi de cap detectivilor. Mesajul decifrat conţinea cuvintele: Comoara e in spatele grilajului. Acest mesaj îi duce pe micii noştri detectivi pe o insulă unde se află o veche închisoare care acum este transformată în muzeu.
Nu mai există nici o închisoare pe Insula Tukt, le spune doamna Krogh. A fost transformată în muzeu, iar vechiul turn este acuma deschis publicului
Indiciul găsit în turnul închisorii îi duce pe detectivii noştri la un hotel abandonat ce se afla în vârful unei stânci de deasupra mării. La acest hotel, copiii vor urma ultimele indicii şi vor rezolva cazul. In momentul în care toate piesele de puzzle sunt puse la locul lor şi ei sunt cu ochii pe hoţ, nu acţionează de capul lor, ei cheamă poliţia pentru a prinde hoţul. Şi de data aceasta misiunea a fost un succes şi micii noştri detectivi merită o mini vacanţă până la următorul caz.
Pentru a afla cum a apărut floarea pe măsuța din sufragerie, cât de important este un interviu într-un ziar local şi, mai ales, cine este hoţul, vă invit să citiţi această carte.
Mi-a plăcut foarte mult faptul că, pe timpul citirii poveştii, copiii se simt ca făcând parte din poveste. Micile mistere de pe fiecare pagină îmbunătăţesc lectura şi o fac mai fascinantă.
Chiar dacă sunt deja adultă, recunosc că am fost fascinată de această poveste şi abia aşteptam să ajung la final să descopăr cine este hoţul.
Editura Paralela 45 are o bogată ofertă de cărţi pentru copii. În căutarea căpitanului Krogh face parte dintr-o serie de cărți extrem de captivante, interesante și instructive – Seria Biroul de investigaţii Nr. 2 – care îi vor face pe cei mici să-și pună întrebări și să încerce să găsească răspunsuri. Dezlegarea misterelor n-a fost niciodată atât de amuzantă!

                 Mulţumim Editurii Paralela 45 pentru cartea oferită pentru recenzie!

Cărțile seriei pot fi comandate de pe site-ul Editurii Paralela 45, librarie.net, elefant.ro, libris.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura Paralela 45

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

9 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *