Delicatese Literare
Cărți pentru copii

În cautarea reginei junglei (Biroul de investigatii Nr. 2) de Jorn Lier Horst, Editura PARALELA 45 – recenzie

În căutarea reginei junglei

Seria Biroul de investigaţii Nr. 2 (Detektivbyrå nummer 2 Series)

Jorn Lier Horst

Ilustraţii: Hans Jorgen Sandnes

Editura Paralela 45

Domeniu: Literatură pentru copii & Adolescenți
An aparitie: 2018
Nr. pagini: 80
Traducător: Diana Polgar
Vârsta: 7-10 ani
Bunicul Franz e în Africa, în căutarea unei regine a junglei. Tiril și Oliver primesc un mesaj: bunicul are nevoie de ajutor. Dar lucrurile nu sunt atât de simple. O călătorie în junglă e periculoasă. În plus, toate datele pe care le au detectivii noștri la dispoziție sunt cifrate. Prin urmare, e nevoie de răbdare și… o minte bine antrenată.
Atenție, probleme noi la fiecare pagină. Poți să le rezolvi?
Jorn Lier Horst este scriitor, însă a lucrat și ca detectiv particular în poliţie. Experienţa acumulată i-a fost folositoare mai târziu la crearea captivantelor mistere din cărţile lui.
Hans Jorgen Sandnes este desenator de cărţi şi de filme de animaţie. Împreună cu echipa lui din studiourile Sandnes Media a ilustrat o mulţime de cărţi.
Având doi copii cărora le citesc mereu povești înainte de culcare, am fost foarte încântată când am primit aceste cărți pentru copii de la Editura Paralela 45.
„În căutarea reginei junglei” este o carte care ne prezintă o aventură a echipei de detectivi a Biroului de Investigaţi Nr. 2, formata din Tiril Olsen, Oliver Tangstad şi câinele lor de vânătoare, Opti.
Copiii erau locuitori ai oraşului Elvestad, oraşel situat pe râul Svenna, întemeiat în 1884 şi având o populatie de 937 de persoane.
Bunicul lor, Franz, este explorator şi porneşte într-o aventura în Africa pentru a căuta ceva ce se numea Regina Junglei. Înainte de a pleca se asigură că,dacă lucrurile nu merg bine, nepoţii lui o să îi vină în ajutor urmând indiciile lăsate de acesta. Fiecare pagină a cărţii conţine câte o misiune de detectiv de rezolvat. Toate misiunile descoperite formează un puzzle care ajută la rezolvarea cazului.
Odată ce detectivii noştri au primit mesajul prin care bunicul lor îi chema la el şi au descoperit prima misiune, au plecat la drum spre Africa, nu înainte însă de a înțelege că există şi oameni răi care s-ar putea să fie pe urmele lor.
Prima parte a drumului o străbat cu avionul, unde găsesc un nou mesaj de descifrat lăsat de bunicul lor. Copiii sunt foarte isteţi şi nu întâmpină greutăţi în rezolvarea misiunilor. După ce parcurg tot drumul până în Africa, drum continuat apoi cu autobuzul, vaporul și o maşina, ajungând ca la sfârșit să meargă pe jos ultima bucată de drum, copiii sosesc la destinatie şi se întâlnesc cu bunicul Franz. Bunicul le dezvăluie care este misterul legat de Regina Junglei şi îi roagă să il ajute să descifreze o hartă şi să rezolve cazul. Citiţi ca să vedeţi cine este Regina Junglei.
“Harta este de fapt un cod, continuă bunicul Franz. Voi sunteţi experţi în coduri, iar din moment ce aţi reusit să descifraţi toate codurile pentru a ajunge aici, sunt sigur că sunteţi singurii care mă pot ajuta”
Normal că nu se poate ca totul să meargă fără probleme, oamenii răi apar în peisaj şi le pun misiunea detectivilor noștri în pericol. Atunci când bunicul şi nepoţii întâmpină o problemă, apare un personaj surpriză care îi ajută la un moment dat, dar care ajunge să cadă în capcana băieţilor răi împreună cu detectivii noştri. Norocul lor este ca Tiril si Oliver sunt foarte iscusiţi si reuşesc să dezlege funiile cu care erau legaţi de copacii şi pornesc pe urmele băieţilor răi pentru a rezolva misiunea. Totul este bine când se termină cu bine!
Mi-a plăcut foarte mult această carte, am trăit-o împreuna cu puştiul meu în timp ce i-o citeam lui şi tot împreună am dezlegat toate misiunile pana la rezolvarea cazului.
Consider că este o carte foarte utilă pentru a dezvolta imaginaţia copilului si este un mod plăcut de a petrece timp cu cei mici.
Ca şi concluzie, chiar dacă eşti bunic, ai o anumită vârsta și ai trecut prin multe în viaţă, mereu o minte tânără te poate ajuta mai mult decât crezi şi munca în echipă îţi aduce avantajul de a face lucrurile împreună, lucru ce s-a întâmplat şi în povestea noastră, bunicul apelând la ajutorul nepoţilor.
Este o carte pe care o recomand si copiilor mai mici de 8 ani, care încă nu ştiu să citească, îşi vor petrece o seara plina de aventură în compania părinţilor.
Editura Paralela 45 are o bogată ofertă de cărţi pentru copii. În căutarea reginei junglei face parte dintr-o serie de cărți extrem de captivante, interesante și instructive – Seria Biroul de investigaţii Nr. 2 – care îi vor face pe cei mici să-și pună întrebări și să încerce să găsească răspunsuri. Dezlegarea misterelor n-a fost niciodată atât de amuzantă!

Mulţumim Editurii Paralela 45 pentru cartea oferită pentru recenzie!

Cărțile seriei pot fi comandate de pe site-ul Editurii Paralela 45, librarie.net, elefant.ro, libris.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura Paralela 45

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

15 Comments

Spune-ți părerea!