Delicatese Literare
Recenzii/Prezentari

În numele iubirii de May McGoldrick, Editura Litera/ Alma, Colecția Iubiri de Poveste

În numele iubirii

(Highland Crown – 2019)

May McGoldrick

Editura Litera/ Alma

Colecția Iubiri de Poveste

O nouă autoare și primul volum al seriei „Scoțieni regali”
  1. În numele iubirii (Highland Crown– 2019)
  2. Giuvaerul scoțian (Highland Jewel – 2019) – prezentare
  3. Sabia scoțiană (Highland Sword– 2020) – prezentare
May McGoldrick este pseudonimul folosit de soții Nicoo și James McGoldrick pentru cele peste 40 de romane scrise împreună.
Nicoo este inginer mecanic și o povestitoare înnăscută. Ea creionează personajele și se ocupă de partea sentimentală.
Jim, specializat în literatura britanică a secolului al șaisprezecelea, stabilește intriga și locul desfășurării acțiunii.
Locuiesc în California de sud cu cei doi fii ai lor.
Traduse în mai mult de 15 limbi, cărțile lor au fost recompensate cu premii precum: Daphne DeMaurier Award for Excellence, Romantic Times Magazine Reviewers’ Choice Award, trei premii NJRW Golden Leaf și două Holt Medallions.
♦♦♦

Isabella, o doctoriță vânată atât de guvernul englez, cât și de rebelii scoțieni, îl găsește rănit pe căpitanul de vas Cinead și îl îngrijește, iar acesta va pune pe foc inima Isabellei. Dar când iese la iveală un adevăr scandalos, orice șansă ca cei doi îndrăgostiți să aibă un viitor împreună este pusă sub semnul întrebării.

Isabella Drummond, o văduvă frumoasă, dar și medic instruit, este vânată atât de soldații englezi, cât și de rebelii scoțieni din cauza informațiilor prețioase pe care le deține. Hotărând să fugă din calea lor pentru a-și proteja sora și fiica vitregă, ajunge într-un sătuc de pescari de pe coasta Scoției unde, după o furtună năprasnică și naufragiul unei corăbii, salvează de la moarte un bărbat adus la mal de valurile mării.
Alungat de acasă de pe vremea când era doar un copil, căpitanul Cinaed Mackintosh este bărbat dur, loial doar echipajului său. Dar, când marea îi răpește oamenii, corabia și încărcătura valoroasă, aruncându-l în valurile furioase, apare un înger de femeie care îl smulge din ghearele morții. Vrăjit de frumusețea ei și simțindu-se îndatorat pentru că i-a salvat viața, este hotărât să o apere, la rândul lui, de toți cei care o amenință. Iar singurul loc unde Isabella poate fi în siguranță este castelul Dalmigavie, unde el și-a petrecut copilăria. Sunt însă multe obstacolele care le stau în cale: Cinaed este nevoit să înfrunte umbrele trecutului, iar Isabella trebuie să fugă din țară pentru a-și proteja sora și fiica vitregă. Oare ce alegere ar putea să facă acești iubiți vitregiți de soartă pentru a rămâne împreună?
Citate:
„Trebuia să gândească precum un medic și ca femeie, căci era ambele lucruri.
– Ruda ta, Searc, trebuie să găsească imediat un medic. Cineva trebuie să aibă grijă de brațul tău și…
– Tu o să fii de ajuns. Rămâi cu mine când ajungem acolo!
Un sentiment de fericire se dezlănțui înăuntrul ei. El o voia alături de el. Dar mai era o problemă. Nu avea nici o îndoială legată de capacitatea ei de medic, dar nu știa să mintă.
– Spune-i că suntem soț și soție. O luă din nou de mână, iar ochii i se închiseră. Searc o să te protejeze dacă știe că ești a mea.“
„– Să creăm o amintire?
Ea nu mai reuși să vorbească, așa că, în schimb, se întoarse în brațele lui. Gura ei o căută pe a lui, iar el răspunse cu un sărut care aprinse un foc în interiorul ei. Ca un fluture atras de lumină, ea se aruncă în căldura lui, chiar riscând să fie cuprinsă de o flacără mistuitoare.“
„Știa ce era pasiunea, dar nu o simțise niciodată.
Posibilitatea de a găsi o persoană fără de care nu putea trăi,
o persoană a cărei prezență îl completa și îi aducea bucurie și a cărei absență îl lăsa incomplet trebuia să fie un miracol. Cinaed nu era romantic, dar să simtă această armonie a inimii și a minții însemna să pășească pe tărâmul a tot ce era sfânt în viață.“

Veți citi întreaga poveste în romanul ÎN NUMELE IUBIRII de May McGoldrick, primul volum al seriei „Scoțieni regali”. De luni, 9 noiembrie la chioșcurile din toată țara!

Spune-ți părerea!