Delicatese Literare
Recenzii

În pat cu păcatul – J.M. Darhower, Editura Bookzone – recenzie

În pat cu păcatul

(Monster in His Eyes – 2014)

J.M. Darhower

Editura Bookzone

Traducere: Raluca Miheșan

Nr. de pagini: 394

An apariție: 2021

J.M. Darhower este una dintre cele mai bine vândute autoare USA Today de romane de dragoste de toate felurile, fie ele de suspans, contemporane, paranormale. J.M. este obsedată de cărți, muzică, Star Wars și de tot ce înseamnă Marvel. Locuiește cu familia într-un orășel din Carolina de Nord, unde, când nu scrie, ține discursuri despre politică și drepturile omului, fiind pasionată de aceste subiecte.

1. În pat cu păcatul – Monster in His Eyes – 2014

2. De mână cu ispita – Torture to Her Soul – 2014

3. Față în față cu răzbunarea – Target on Our Backs – 2016 – prezentare

„Odată ce am început să citesc, nu m-am mai putut opri. Angoasa și drama sunt perfect expuse, iar iubirea dintre protagoniști m-a cucerit complet. Finalul este o mare surpriză. Recomand 100%!” – We So Nerdy

Ignazio Vitale nu este un om bun.

Îmi dau seama de cum îl văd, simt pericolul care îl înconjoară. Are un fel aparte de a se impune, de a prelua controlul, de a ști la ce mă gândesc înainte s-o fac măcar.

Este tulburător și ispititor, înspăimântător și fatal. Este tot ce mi-am dorit vreodată, dar ultimul lucru de care am nevoie. O obsesie.

Nu-i ia mult să mă atragă în pânza lui, să mă farmece în pat și să mă ademenească în viața lui, o viață despre care nu am știut nimic până nu a fost prea târziu. Are secretele lui, niște secrete pe care nu le pot înțelege și care mă împiedică să plec, indiferent de cât de mult îl implor să-mi dea drumul. Câteodată are o privire pe cât de întunecată și de înfricoșătoare, pe atât de captivantă. Este un monstru cu un chip frumos. Dar ce descopăr dincolo de aparențe schimbă totul.

Vreau să îl urăsc.

Câteodată o fac.

Dar asta nu mă împiedică să-l și iubesc.

Dacă ai crezut vreodată că l-ai găsit pe

Făt-Frumos, ca mai apoi să-ți dai seama că nu e eroul

care sperai să fie.

Această carte este pentru tine.

În pat cu păcatul este un dark romance intens și captivant, care începe ca un basm frumos, însă se termină într-un adevărat coșmar. Deși Cenușăreasa a crezut că și-a găsit Prințul, care a salvat-o la ananghie, acesta s-a dovedit a fi balaurul mare și rău…

Karissa, din perspectiva căreia este scrisă cartea la persoana întâi, este o tânără de 18 ani, bună și inocentă, aflată în primul an de facultate. Era pentru prima dată când se putea bucura de libertate, viața ei de până atunci fiind o goană continuă, nepoposind niciodată prea mult într-un loc, mama ei fiind obsedată de siguranță, ferecându-și casa cu zeci de lacăte și supraveghindu-și strict fiica, nepermițându-i să meargă la petreceri sau să se depărteze prea mult de locuința unde stăteau în acel moment. Nici din punct de vedere financiar lucrurile nu stăteau prea roz, mica afacere cu flori a mamei ei permițându-le doar un trai la marginea decenței.

Perseverentă, inteligentă și ambițioasă, Karissa reușise să obțină medii foarte bune la școală, reușind să obțină o bursă de studii pentru NYU, prestigioasa Universitate din New York. Însă, pentru a-și păstra bursa, Karissa trebuia să se asigure că va obține în continuare note mari la toate examenele, astfel că nu își permitea să piardă timpul la toate distracțiile, precum Melody, colega ei de cameră, o tânără superficială și răsfățată, cu părinți potenți financiar.

Din păcate, profesorul de filozofie, Daniel Santino, păruse să o antipatizeze fără motiv încă de la primul curs, căutându-i nod în papură și arzând-o mereu la note, deși lucrările ei erau de fiecare dată bine documentate.

O petrecere într-un bar, la care mersese la insistențele prietenei ei, Melody, putea avea consecințe dramatice pentru Karissa. Drogată fără știrea ei, Karissa a ieșit împleticindu-se din bar, la un pas să-și piardă cunoștința, fiind salvată de un bărbat misterios, pe care-l văzuse de curând vorbind cu profesorul ei, Santino.

Întocmai ca un fluture care se simte atras irezistibil de lumină, deși aceasta l-ar putea ucide, Karissa, ignorând sfaturile mamei ei de a fi prudentă și a se feri de persoane necunoscute, a intrat într-o relație pasională cu Naz (Ignazio Vitale), în ciuda faptului că acesta avea dublul vârstei ei și că a prevenit-o, încă de la început, că el nu este un om bun, iar ea ar trebui să se ferească de el.

A urmat o perioadă idilică, Naz copleșind-o cu atenții și cadouri scumpe, iar nopțile petrecute împreună fiind magice. Însă, încetul cu încetul, mai multe amănunte au făcut-o pe Karissa să realizeze că Naz făcea parte dintr-un anturaj întunecat, iar ea nu știa practic nimic despre trecutul lui.

Când adevărul i-a explodat în față, întreaga lume a Karissei s-a prăbușit, iar ea s-a simțit fărâmată în mii de bucăți, fără un reper sigur de care să se agațe.

Vă las plăcerea să descoperiți singuri în carte despre ce este vorba.

Finalul este șocant și te face să aștepți cu nerăbdare următorul volum, De mână cu ispita, pentru a afla ce se va întâmpla în continuare.

8 Comments

Spune-ți părerea!