Delicatese Literare
Prezentari carti

În țara celor puri de Kenize Mourad, Editura Nemira, Colecția Babel

În țara celor puri

Kenize Mourad

Editura Nemira

Colecția Babel

Nr. pagini: 320
Titlu Original: Au pays des purs – 2018
Traducător: Mihaela Stan
Scriitoare și jurnalistă de origine turco-indiană, KENIZÉ MOURAD s-a născut la Paris, în 1940.
Este fiica prințesei Selma Raouf – nepoata lui Murad al V-lea, căsătorită cu un rajah și apoi refugiată la Paris. Kenizé Mourad a studiat psihologia și sociologia la Sorbona, apoi a devenit jurnalist independent. În 1970, a început să scrie pentru Le Nouvel Observateur, ca specialist în Orientul Mijlociu.
A fost corespondent de război în Etiopia, Liban, Iran. În 1987, a publicat De la part de la princesse morte (În numele prințesei moarte, Nemira, 2012). Cartea a devenit bestseller internațional, s-a vândut în milioane de exemplare și a fost tradusă în 34 de limbi. Au urmat, printre altele, Le Jardin de Badalpour (1998), Le parfum de notre terre: Voix de Palestine et d’Israël (2003), Dans la ville d’or et d’argent (2010; În orașul de aur și argint, Nemira, 2014) și Au pays des purs (2018; În țara celor puri, Nemira, 2020).
În 2012, a primit Medalia pentru Ordinul Artelor și Literelor de la Guvernul Franței.
Pakistan – o țară fascinantă, plină de secrete.
Anne, o tânără jurnalistă din Franța, investighează o grupare teroristă care amenință să detoneze o bombă, dar nici nu bănuiește în câte feluri această anchetă îi va schimba viața.
Pe de o parte, cunoaște frumusețea rafinată a palatelor din Lahore, printre moschei și grădini exotice. Pe de altă parte, se confruntă cu o rețea periculoasă de spioni, militari, polițiști, familii de aristocrați și jihadiști. Chiar atunci când anchetă ei începe să dea roade, Anne va învață ce înseamnă foamea, setea și frică de moarte.
Karim, om de teatru care pune în scenă Beckett și care iubește cu pasiune Pakistanul, e singurul care o poate ajuta. Însă chiar și el are un secret teribil.
O privire dură și tandră asupra Pakistanului zilelor noastre. Un roman în care geopolitica, detaliile de viață cotidiană ale unei societăți prea puțin cunoscute și nuanțele de gri ale meseriei de jurnalist se îmbină cu o poveste de dragoste emoționantă. – Le Colibry

Titlul este disponibil cu precomandă. Livrarea se va face începând cu dată de 10 martie 2020.

Cartea În țara celor puri de Kenize Mourad poate fi comandată de pe nemira.rolibris.ro, librarie.net

Recenzii și prezentări cărți Editura Nemira

Recenzii și prezentări cărți Colecția Babel

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *