Delicatese Literare
Recenzii

Înainte să te cunosc de Jojo Moyes, Editura Litera – recenzie

me before you 1

Jojo Moyes
O narațiune ingenioasă, cu personaje încântătoare. O poveste dulce-amăruie despre dragoste și renunțare. O lectură extraordinară.” – Daily Mail
Lou Clark știe o mulțime de lucruri. Știe câți pași sunt de la stația de autobuz până acasă. Știe că îi place să lucreze la ceainăria Buttered Bun și că s-ar putea să nu fie îndrăgostită de iubitul ei, Patrick. Ceea ce Lou nu știe este că e pe cale să-și piardă locul de muncă și că viața ei rămâne normală doar pentru că e, în esență, previzibilă.
Will Traynor știe că accidentul de motocicletă pe care l-a suferit l-a făcut să-și piardă dorința de a trăi. Știe că totul i se pare acum insignifiant și lipsit de bucurie și știe totodată și cum să pună capăt acestei stări de lucruri. Ceea ce Will nu știe este că Lou, e pe cale să-și facă apariția în lumea lui într-o explozie de culoare. Și nici unul dintre ei nu știe că urmează să schimbe destinul celuilalt pentru totdeauna.
” Înainte să te cunosc” e o poveste de dragoste pentru generația de azi, despre o iubire neașteptată între doi oameni care nu au nimic în comun. O carte romantică și imprevizibilă, care îi va provoca pe cititori să se întrebe ce e de făcut atunci când, de dragul celui pe care îl iubești, trebuie să-ți sacrifici propria fericire.
1. Înainte să te cunosc, Editura Litera – Me Before You – 2012
2. După ce te-am pierdut, Editura Litera – After You – 2015 – prezentare
3. Eu, și totuși alta – Editura Litera – Still Me – 2018 – prezentare
Sună interesant, nu-i așa?
Ei bine, această carte am cumpărat-o chiar din cauza descrierii. Îmi place și stilul autoarei, care m-a cucerit cu „Ultima scrisoare de dragoste” și „Jertfa iubirii”.
Știu că s-a făcut și film după cartea de față, pe care am în plan să-l văd, dar abia după ce citesc cartea!
Cartea debutează cu…
„Aveam în față o sută șaptesprezece zile în care să-l conving pe Will Traynor că viața lui merită trăită.”
O carte pe care nu o pot lăsa din mână și este trecut de ora 2:00 noaptea…asta așa, să vă puteți face o impresie despre cât de intensă poate fi! Una dintre vorbele lui Will mi-a rămas în minte:
” – N-am să regret niciodată – niciodată – lucrurile pe care le-am făcut. Fiindcă în majoritatea zilelor, atunci când ești țintuit într-un scaun din ăsta, tot ce-ți rămâne este să mergi cu gândul în locurile în care ai mai fost.”
Nota mea pentru carte este 10!
P.S. : ” … doar să trăiești îndrăzneț. Să-ți depășești limitele. Nu rămâne în loc!”

Cartea a fost menționată în Top 10 cărți romantice care m-au emoționat până la lacrimi

Cărțile autoarei Jojo Moyes pot fi comandate pe litera.ro, elefant.rolibris.ro, dol.ro,  librex.ro, cartepedia.ro, carturesti.rolibrarie.net, librariadelfin.ro

Recenzii și prezentări cărți Jojo Moyes

Cărțile din colecția Blue Moon pot fi comandate pe litera.ro, libris.ro, elefant.ro, librarie.net, carturesti.ro, cartepedia.ro, librex.ro, librariadelfin.ro

Recenzii și prezentări cărți din colecția Blue Moon

Recenzii și prezentări cărți emoționante

57 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *