Delicatese Literare
Cărți pentru copii

Înăuntru-Afarei tale. Totul despre CORPUL UMAN, Tish Rabe, Editura Arthur

Înăuntru-Afarei tale. Totul despre CORPUL UMAN

Autor: Tish Rabe

Editura Arthur

Biblioteca educațională Cotoi cu Pălărioi
Traducere Florin Bican
Ilustrații de Aristides Ruiz
Anul apariţiei: 2019
Nr. de pagini: 40
Cine a mai pomenit să navighezi cu submarinul prin sistemul vascular, să urmezi mâncarea și apa prin tractul digestiv și să tragi cu ochiul la ce se întâmplă în plămânii tăi când respiri? Păi cum cine? Cotoi cu Pălărioi, care s-a întors pentru o nouă aventură și e pus pe fapte mari! Haideți să urcăm la bordul submarinului, să explorăm pe dinăuntru corpul uman și să învățăm tot soiul de lucruri interesante. Ne așteaptă o călătorie pe cinste!
Băieţelul meu este în clasa pregătitoare şi, dintre toate cărţile încercate de el să le citească, unele duse la sfârşit, altele nu, aceasta a fost cartea pe care a citit-o cap-coadă, care l-a încântat foarte tare şi prin intermediul căreia a descoperit multe lucruri noi.
Din prima pagină a cărţii facem cunoştinţă cu Cotoi cu Pălărioi care ne spune că are multe veşti şi este plin de rime pentru a fi pe placul copiilor. El ne invită în submarinul lui “Înăuntrul-lui-Afară “ pentru a porni într-o călătorie prin corpul nostru.
Mi-a plăcut foarte mult cum este structurată cartea, informaţiile nu sunt multe, dar sunt exact cât trebuie pentru a trezi interesul copiilor. Băieţelul meu a fost foarte încântat când, citind în carte despre articulaţii, a văzut în poze cum arată articulaţiile cotului şi locul unde şi-a rupt el mâna.
Să pornim în aventura descoperii corpului uman!
Prima oprire, dar şi cea mai importantă este la creier. Acesta este baza, fără el nimic nu ar funcţiona, toate informaţiile sunt transmise de el în tot corpul. Mai aflăm că acesta este alcătuit din două emisfere! Voi ştiţi care sunt aceste două emisfere?
“Cât de mare-i al tău creier?
(I-o surpriză, oarecum)
Poţi vedea cam cât de mare-i
Daca pui pumn lângă pumn.
Oare voi ştiţi câte oase avem în corp? Dacă o să îl urmaţi pe Cotoi cu Pălărioi în submarin o să aflaţi! În continuare ne povesteşte despre cele 5 simţuri şi importanţa lor. Mirosul, auzul, gustul, pipăitul si vederea. Oare voi ştiţi că atunci când ne încruntăm, folosim mai mulţi muşchi decât atunci când zâmbim? În călătoria cu submarinul am aflat că avem şase sute de muşchi şi că cel mai important muşchi este inima!
Şi uitaţi aşa Cotoi cu Pălărioi ne poartă prin tot corpul nostru şi ne explică prin scurte propoziţii fiecare organ şi funcţia acestuia în corpul nostru.
Am citit o carte pe care o recomand copiilor de la grădiniţa până la clasele primare. Este o carte utilă în fiecare casă şi sunt sigura ca oricare copil ar găsi ceva interesant în ea. Cu o coperta foarte atrăgătoare şi rezistentă, “Înăuntrul-Afarei tale. Totul despre CORPUL UMAN” vă invită la o călătorie în care veţi avea multe lucruri de învăţat.
“Creierul şi inima vă conduc spre locuri noi.
Înăuntrul-Afarei voastre sunt eroi – sunteţi chiar VOI!”

Cartea poate fi comandată de pe edituraarthur.ro, cartepedia.ro

Recenzii şi prezentări cărţi pentru copii

 

 

10 Comments

Spune-ți părerea!