Delicatese Literare
Recenzii

Îndrăgostindu-mă de Rachel de Nora Roberts, Editura Litera, Colectia Carti Romantice – recenzie

Îndrăgostindu-mă de Rachel (Falling for Rachel) 

Nora Roberts

Editura Litera / Lira

Colecția Cărți Romantice

Nr. pagini: 237
Traducerea: Bianca Mateescu/ Graal Soft
1. Imblânzind-o pe Natasha – Editura Litera ; Ultima lacrimă – Editura Alcris – Taming Natasha – 1990 – recenzie
2.  Ademenirea unei doamne – Editura Litera – Luring A Lady – 1991 – recenzie
3. Îndrăgostindu-mă de Rachel – Editura Litera – Falling for Rachel – 1993
4. Pasiunea lui Alexi – Convincing Alex – 1994 – prezentare
5. Aşteptându-l pe Nick – Editura Litera – Waiting For Nick – 1997 – prezentare
6. Cu gândul la Kate – Editura Litera – Considering Kate – 2001- prezentare
Rachel Stanislaski, mezina familiei, este avocat din oficiu și complet dedicată meseriei. Mereu pe fugă, nu are timp pentru viața personală, în afară de ocazionalele întâlniri de familie. Dar lucrurile sunt pe cale să se schimbe.
Nicholas LeBeck, un tânăr de nouăsprezece ani, este prins în flagrant delict în timpul unui jaf chiar de Alexi, fratele lui Rachel, detectiv în poliție. Ceilalți membri ai bandei fug, lăsându-l singur pe Nick la locul faptei.
Rachel, desemnată de tribunal să se ocupe de caz, încearcă în zadar să-l facă să spună cine sunt complicii, pentru a primi o pedeapsă mai blândă. Zachary Muldoon, fratele vitreg al lui Nick, este hotărât să facă tot ce-i stă în putință să-și scape fratele de închisoare și să-l reabiliteze, așa că la început nu are încredere că frumoasa avocată din oficiu îl va putea ajuta. Însă ea reușește să-l scoată pe cauțiune și obține împreună cu Zack tutela lui Nick, printr-o hotărâre neobișnuită a instanței.
Cei doi frați trebuie să treacă peste neînțelegeri și să aibă încredere unul în altul, iar Rachel încearcă să reziste atracției pe care o simte față de fratele clientului său. Însă aprigul irlandez nu-i dă nici o șansă ucrainencei care îl tulbură mai mult decât a făcut-o vreodată o femeie.
Volumul al treilea al seriei continuă în forță povestea membrilor familiei Stanislaski. După povestea Natashei din primul volum și a lui Mikhail din volumul al doilea, de data aceasta vom afla captivanta poveste a lui Rachel, sora mai mică a celor doi.
În vârstă de 26 de ani, Rachel slujește legea, ca și fratele ei Alex, care e polițist. Rachel e avocat și acceptă multe cazuri pro bono, cunoscând și interacționand astfel cu multe elemente „dubioase” ale societății.
Cartea debutează cu un jaf asupra unui magazin de electronice, hoții fiind niște membri ai unei cunoscute bande de cartier, Cobra. Întâmplarea a făcut să fie surprinși de un polițist de patrulă, Alex – fratele lui Rachel. Au reușit să fugă, fii prins doar unul dintre ei. Acesta era un tânăr de 19 ani, Nicholas LeBeck – Nick, ce făcea parte din bandă din lipsă de alte perspective, și avea la activ câteva găinarii și furturi mărunte. Bineînțeles că nici banda nu oferea vreo perspectivă, însă apartenența la o gașcă era ca un miraj pentru copiii și tinerii debusolați, cărora le dădea falsa impresie de stabilitate.
Cazul îi este repartizat lui Rachel, care empatizeaza cu Nick, având o slăbiciune pentru băieții răi și vulnerabili, în ciuda faptului că el bravează, repezind-o. I-ar fi obținut ușor o condamnare cu suspendare dacă ar fi cooperat, spunându -le numele celorlalți membrii ai Cobrei implicați în jaf, însă el refuză categoric să-si trădeze tovarășii, dând dovadă de loialitate. O loialitate prost direcționată, dar el a realizat acest lucru mult mai târziu. ..
Obosită, stresată și îngândurata, Rachel părăsește camera de interogatoriu din arestul poliției pentru a fi acostată de un individ înalt, masiv și destul de neîngrijit câte o abordează nepoliticos și cu duritate, cerându-i socoteala pentru fratele lui. Deși pe moment Rachel nu-si dă seama ce vrea, realizează apoi că se referea la Nick, ceea ce schimba datele problemei. Credea că Nick nu are pe nimeni care să se intereseze de el.
Zack Muldoon, așa se numea tipul, era fratele vitreg al lui Nick, mama acestuia căsătorindu-se cu tatăl lui.
Zack era un tânăr irlandez de 32 de ani, care fusese marinar până în urmă cu doi ani, renunțând la viața pe mare pentru a prelua barul tatălui său când acesta nu s-a mai putut ocupa de afacere. Lucrase toată noaptea și apoi venise direct la secție când auzise de Nick, dar aceasta nu a dorit să stea de vorbă cu el. Îi purta resentimente de când plecase pe mare, considerând că l-a abandonat. Până atunci îl vedea ca pe un model de urmat. Apoi, mama lui a murit, și, la scurt timp, și bătrânul (tatăl lui Zack), iar Nick a luat calea delicvenței. Zack încercase să se intereseze de el, dar fusese respins de fiecare dată, iar banii pe care îi trimitea intrau în casieria bandei, deși el nu știa acest lucru.
Cam asta era situația în momentul în care Zack a abordat -o pe Rachel în legătură cu procesul lui Nick. Deși a fost extrem de nepoliticos, Rachel i-a recunoscut îngrijorarea și preocuparea sinceră față de soarta tânărului său frate. Aflând și povestea de familie din spatele delicvenței lui Nick, se va da peste cap să-l ajute. Obține să fie judecat ca un minor și să fie eliberat pe cauțiune, însă nu s-a așteptat la sentința dată de judecătoare, o femeie competentă, cunoscută pentru sentințele sale cel puțin ciudate. De data aceasta a hotărât că inculpatul va fi eliberat în grija fratelui său, care urma să-l supravegheze strict în următoarele șase săptămâni, când se va da sentința finală. Dar nu îl va supraveghea singur, ci împreună cu Rachel, numită tutore în acest scop din partea Curții!
Acestea fiind stabilite, Zack îl ia pe Nick la el (locuia deasupra barului) și îl angajează spălător de vase, spre nemulțumirea acestuia.
Iar Rachel trebuia să facă vizite regulate la fața locului, pentru a întocmi rapoarte săptămânale către Curte.
Acestea sunt premisele și „decorul” în care a luat naștere relația dintre Rachel și Zack, iar din interacțiunea lor vor sări de fiecare dată scântei!
Dinamica relației celor trei se schimbă treptat, și se complică mult: în timp ce Rachel și Zack nu mai pot nega intensa atracție dintre ei, dar pe care încearcă din greu să o țină în frâu, Nick, deși era cu aproape șase ani mai mic decât Rachel, interpretează greșit interesul și atenția acesteia fata de el, și ajunge să se creadă îndrăgostit! O situație extrem de delicată și greu de gestionat…
Nu va lipsi din carte – ca și în primele două volume – nici întâlnirea la masa de duminică la părinții lui Rachel, când Zack și Nick vor fi invitați. Mi-a plăcut foarte mult această masă în familie, ocazie cu care ne reîntâlnim cu personajele primelor  volume și aflăm ce au mai făcut fiecare.
Cât despre cum se va derula povestea de iubire dintre Rachel și Zack, și care va fi sentința definitivă în cazul lui Nick, rămâne să descoperiți singuri. Spre final, acțiunea va atinge câteva puncte de tensiune maximă, și vom avea parte de momente dramatice în care vor fi implicați membrii bandei Cobra, și care îl vor face pe Nick să-si reconsidere atitudinea față de aceștia.
Dintre personaje, țin să remarc un personaj de-a dreptul excentric: bucătarul lui Zack, un uriaș de aproape doi metri, fost marinar la rândul lui, cu o față de pirat, dar foarte sufletist. Mi-a plăcut de asemenea de judecătoarea Beckett, ale cărei soluții juridice s-au dovedit a fi foarte inspirate, ca și sfaturile date cu ocazia vizitei inopinate la bar, într-un moment foarte prost ales însă…
Pline de adrenalină vor fi și scurtele întâlniri dintre Zack și Alex – care era o explozivă combinație de polițist dur și frate protector. Să nu mai zicem că la prima întâlnire dintre ei, Zack îl credea pe Alex iubitul lui Rachel. Parcă erau doi cocoși înfuriati…
M-a încântat frumoasa poveste de iubire dintre Rachel și Zack, două ”pietre tari”, având personalități aprige, foarte temperamentali amândoi, cum era de altfel de așteptat de la un irlandez încăpățânat și o ucraineancă focoasă, cu sânge fierbinte de țigan în vene…
„… chiar acele lucruri care o enervau la el erau şi cele care stârneau adânc în fiinţa ei mici scântei pe care nu le putea descrie decât ca fiind dorinţă pură.
Încercase să le domolească, amintindu-şi iar şi iar şi iar că ea nu era genul de femeie lascivă, care să se lase dominată de instincte primare. Era pasională, asta da. Atunci când venea vorba despre munca, familia şi ambiţiile ei. Dar când venea vorba despre bărbaţi… chiar dacă se bucura de tovărăşia lor şi de masculinitatea lor primordială, ei bine… bărbaţii nu se aflaseră niciodată în capul listei ei de priorităţi.”
„Încă mai auzea muzica… acordurile joase şi seducătoare ale saxofonului, vibraţia basului şi ritmul lent al notelor de pian. Dar raţiunea i se topise cu totul.
Nu dansau. Rachel era sigură că nimeni nu ar fi numit îmbrăţişarea aceea strânsă şi unduitoare dans. Dar ar fi fost o prostie să încerce să se îndepărteze de el, când era atât de puţin loc de mişcare. La urma urmei, să respire nu era chiar atât de important. Nu când îşi putea simţi inima bubuindu-i în piept.”
„Izbucni un incendiu mistuitor între ei, care-l ardea până la os. Şi aproape că suspină ca o fetiţă, când Rachel îi muşcă nerăbdătoare buza de jos. Şi atunci începură să îi năvălească în minte tot felul de imagini lascive… cum ar fi luat-o în braţe şi ar fi cărat-o înăuntru… cum s-ar fi prăbuşit cu ea pe un pat mare şi pufos… cum ar fi făcut dragoste cu ea pe o plajă albă, pustie, în timp ce soarele îi mângâia pielea aurie, dezgolită… cum valurile s-ar fi spart de ţărm în timp ce ea îi striga numele, de pe culmile extazului…”

 

Cărțile autoarei Nora Roberts pot fi comandate pe elefant.rolibris.ro, librarie.netemag.rocartepedia.ro, carturesti.ro, dol.ro

Recenzii și prezentări cărți Nora Roberts

18 Comments

 • Balan Daniela

  n-am avut rabdare si-am citit-o vineri seara :)) o carte superba ca dealtfel toata seria in care relatiile si unitatea din familie sunt prioritare ! povestea de dragoste e superba ,nici nu ma asteptam sa fie altfel iar personajele sunt incantatoare :Rachel o femeie puternica si de cariera iar Zach un fost marinar actualmente patronul unui bar sunt atrasi unul de celalalt de la inceput iar intalnirile lor sunt pline de tensiune dar si de o pasiune de nestavilit ! mi-a placut ca am aflat cum au evoluat si personajele din cartile precedente iar cina din familia Stanislaski ma incanta intotdeauna ! sunt curioasa cum va fi povestea lui Alex dar mai ales astept cu nerabdare povestea lui Nick cu Fredie Kimball !foarte frumoasa recenzia ta Oli ,felicitari

  • Oli

   Multumesc mult Daniela! Se vede ce mult ti-a placut cartea, minunat ai expus impresiile tale. Si eu sunt foarte curioasa sa aflu povestea lui Nick! Eram sigura ca se infiripa ceva aici, de cand am vazut reactia lui Freddie, care nu se mai dezlipea de el…

 • Madalina Badin

  M-am interesat si ei carte, dar cred că ar trebui să citesc primele 2 volume mai întâi.
  Îmi place cu scrie Nora Roberts si chiar daca aceasta serie nu m-a tentat de la început, cu siguranță am să-i dau o șansă.
  Felicitări pentru recenzie, Oli!!

  • Oli

   Multumesc Madalina! Volumele sunt de sine statatoare, dar e bine sa le citesti in ordine, pentru a vedea cum evolueaza si relatiile personajelor din volumele anterioare, pe care le reintalnim si aici. Sunt foarte frumos redate relatiile de familie, volum cu volum. Merita citita, cu siguranta!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *