Delicatese Literare
Recenzii

Îndrăznește să iubești de Katie McGarry, Editura Epica – recenzie

Îndrăznește să iubești

Katie McGarry

Editura Epica

469 pagini

Traducere: Adrian Deliu

Titlul original: Dare You To

An apariție în România : 2015

Abundă în amintiri neguroase, secrete învăluite în mister și momente fierbinți.” – Publishers Weekly

O poveste de dragoste aspră, care te atrage și nu te mai lasă. Am fost captivată!” – Gena Showalter, autoarea cărții Alice in Zombieland, bestseller New York Times

1. Destine la limită (Pushing the Limits – 2012) – recenzia

1.1. Crossing the Line – 2013

1.5. Breaking the Rules – 2014

2. Îndrăzneşte să iubeşti (Dare You To – 2013)

3. Cu el pentru totdeauna (Crash into You – 2013) – recenzia

3.5. Red at Night – 2014

4. Mai puternici împreună (Take Me On – 2014) – recenzia

5. Chasing Impossible – 2016

Dac-ar ști cineva adevărul despre viața pe care o duce acasă Beth Risk, mama ei ar fi trimisă la închisoare, iar Beth, adolescenta de șaptesprezece ani, cine știe unde. Așa că ea își protejează mama cu orice preț. Până în ziua în care unchiul ei își face brusc apariția, forțând-o pe Beth să aleagă între libertatea mamei și propria fericire. Așa se întâmplă că Beth se pomenește locuind împreună cu o mătușă care n-o vrea și frecventând o școală care n-o înțelege. Deloc. Cu excepția unui băiat care n-ar trebui s-o înțeleagă, și totuși…

Ryan Stone e băiatul de aur al orașului, un jucător de baseball vedetă cu secrete pe care nu le poate destăinui oricui. Nici măcar prietenilor cu care împarte totul, inclusiv permanentele provocări spre fapte nebunești. Iar cea mai nebunească dintre toate? S-o invite la o ieșire împreună pe skaterița care nici că putea să fie mai puțin interesată de el.

Dar ceea ce debutează ca o provocare ajunge să fie o atracție intensă la care nu se așteptau nici Ryan, nici Beth. Dintr-odată, băiatul cu imagine impecabilă își riscă împlinirea visurilor și viața pentru fata pe care o iubește, iar fata care nu lasă pe nimeni să se apropie prea mult se provoacă pe ea însăși să vrea totul.

În Îndrăznește să iubești facem cunoștință cu un cuplu ce părea complet nepotrivit la prima vedere, amândoi fiind radical diferiți unul de celălalt, dar care dovedește o compatibilitate neașteptată în final, fiecare întregindu-l și umplând golurile din viața celuilalt.

Pe Beth o cunoșteam din Destine la limită ca o fată dură, o brunetă sexy care bea mult și se îmbrăca provocator. Ne dăm seama acum că toată acea atitudine era o mască, în spatele căreia se ascundea o fată sensibilă, capabilă de multă iubire și devotament, ce în copilărie fusese blondă și îi plăceau rochițele și panglicile colorate de pus în păr. Traumele și suferințele trecutului o forțaseră să se întărească, adoptând o atitudine voit nepăsătoare și cinică. Întâlnirea cu Ryan este cel mai bun lucru care putea să i se întâmple, biletul ei spre fericire, cel care reușește să-i înlăture crusta în care își înconjurase inima, ea ajungând să aibă pentru el sentimente puternice de iubire de care nu se credea în stare.

Ryan este băiatul bun, plin de calități, cu suflet cald, dar are și el propriul lui secret întunecat. Sub aparența de familie fericită, perfecta, se ascund multe disfuncționalități. Fratele lui Mark, pe care îl iubea nespus și cu care se înțelegea foarte bine, fusese alungat de acasă când mărturisise că este gay. Gwen, fosta lui prietenă, era cu altcineva acum dar continua să îl tachineze. Îi plăcea mult să scrie și era pasionat de baseball. Beth i se strecoară însă încetul cu încetul în suflet și toate prioritățile lui se schimbă. A o ajuta și a o face fericită pe Beth este acum pe primul loc, riscând totul pentru asta, chiar și propria lui viață.

Citate:

Beth

”El îmi cuprinde fața între palme. Buzele lui mi le ating ca o adiere pe-ale mele, și mor de dorință ca el să mă sărute. Creierul mi se văicărește, spunând cu n-o s-o facă, dar deodată el se apucă să-mi muște ușor buza de jos. Gura i se deschide, și amândoi începem să ne mișcăm buzele într-un dans flămând, în sincron unul cu celălalt.”

Ryan

”Îmi place de tine . Îmi. Place. De. Tine. Recunosc, ești enervantă. Uneori mă iriți până în pragul demenței, dar ești în stare să-mi dai replici ca nimeni altcineva. Atunci când râzi, și mie îmi vine să râd. Când zâmbești, îmi vine să zâmbesc. Ce naiba, vreau să fiu eu cel care te face să zâmbești. Și ești frumoasă. Ba nu, ești chiar sexy…”

beth

Am menționat cartea în Top 10 cupluri romantice din cărțile young adult

Cartea Îndrăznește să iubești de Katie McGarry poate fi comandată pe elefant.ro, libris.rolibrarie.net, librex.ro, cartepedia.ro, carturesti.ro

Cărțile apărute la Editura Epica se pot comanda pe libris.ro, elefant.ro, librarie.net, librex.rocartepedia.ro, carturesti.ro

Recenzii Editura Epica

20 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *