Delicatese Literare
Recenzii

Inelul cu diamant de Lauren Blakely, Editura Trei, Colecția Eroscop – recenzie

Inelul cu diamant

(Big Rock – 2016)

Lauren Blakely

Editura Trei

Colectia Eroscop

Traducere: Irina Borțoi

Nr. de pagini: 256

An apariție: 2019

0.5. A Little Big Rock – 2018
1. Inelul cu diamant – Big Rock – 2016
2. Mister O – Mister O – 2016 – recenzie
3. Well Hung – 2016
4. Full Package – 2017
5. Joy Ride – 2017
6. Hard Wood – 2017

„Atât de amuzantă și de sexy, cu un erou plin de tupeu și umor, este alegerea perfectă pentru lectura anului.” – The Rock Stars of Romance

Nu e vorba doar despre balansul provocat de valurile oceanului, doamnelor. Clar, contează și MĂRIMEA vasului. Iar eu am cilindrii încinși. De fapt, am TOT ce trebuie: înfățișare, inteligență, avere și... sunt foarte dotat. Ai putea crede că sunt un ticălos. Așa par, nu? Fierbinte ca păcatul, dumnezeiește de bogat, diabolic de deștept și rezistent ca un armăsar. Dar știi ceva? Nu mi-ai auzit povestea. Sigur, aș putea fi un playboy, așa cum spun tabloidele despre mine. Dar sunt un playboy care e în același timp un tip grozav. De asta sunt unic. Problema este că tata vrea să mă cumințesc puțin. Cu investitori care vor să-i cumpere magazinul de bijuterii de pe Fifth Avenue, are nevoie să-mi țin hainele pe mine și, mai mult, să fiu băiat de comitet. Bine. Pot să fac asta pentru tata. De fapt, lui trebuie să-i mulțumesc pentru bijuteriile de familie. Așa că o rog pe prietena mea cea mai bună, care îmi e și parteneră de afaceri, să joace rolul logodnicei pentru o vreme. Charlotte e de acord, pentru că are motivele ei să accepte să poarte inelul cu diamant.
Foarte repede, teatrul pe care îl jucăm în public se mută în dormitor, unde ea nu mai poate simula țipetele provocate de orgasmele pe care i le dăruiesc. Și nici eu nu pot să mă prefac că nu simt nimic pentru ea. În ce naiba m-am băgat cu inelul ăsta de logodnă?

„Spencer Holiday este delicios, încântător! La fiecare pagină am zâmbit, am râs, m-am distrat!” – Emma Chase, autoare de bestselleruri NYT

„Inelul cu diamant are cinci carate de chimie sexuală, replici șmechere și scene romantice fierbinți. Povestea de dragoste dintre cei doi buni amici te va da pe spate!” – Laurelin Paige, autoare de bestselleruri NYT

„Oricum ai defini comedia romantică, asta este. Vă promit, e o frenezie. Sexy și oh atât de romantică, un amorgasm desăvârșit. O lectură amuzantă, favorita mea anul acesta!” – Adriana Locke, autoare de bestselleruri USA Today

#1 New York Times, #1 Wall Street Journal și #1 Audible, Lauren Blakely este cunoscută pentru scriitura ei romantică, fierbinte, sexy și inteligentă. Eroinele sale sunt femei puternice și deștepte, iar eroii ei sunt bărbați frumoși și generoși. Lauren trăiește pe Coasta de Vest alături de soțul său amuzant și sexy și de cei doi adolescenți minunați ai lor. Se gândește la intrigile romanelor sale în timp ce își plimbă cei patru sau cinci câini. Cu puțin noroc, în scurt timp ar putea avea și al șaselea câine.
A semnat 14 cărți care au ajuns pe listele de bestselleruri New York Times, USA Today, Wall Street Journal de peste 100 de ori și s-au vândut în mai mult de trei milioane de exemplare.
Află mai multe despre autoare la: laurenblakely.com.

De aceeași autoare, la Editura Trei a mai apărut și Mister O – pe care am menționat-o pe primul loc în Top 10 cărți romantic-erotice amuzante.

Inelul cu diamant este o carte foarte romantică și deosebit de amuzantă. Cei doi eroi te conving pe deplin de chimia explozivă dintre ei, replicile spumoase curg în valuri iar încurcăturile de situații îți stârnesc hazul pe tot parcursul acțiunii. Autoarea îngroașă intenționat liniile, frizând chiar absurdul, rezultatul fiind o comedie romantică încântătoare, care te relaxează și binedispune.

Inelul cu diamant își merită pe deplin locul în colecția Eroscop. Limbajul este explicit și foarte colorat, scenele de pasiune dintre cei doi eroi sunt fierbinți până la incandescență, detaliile fiind oferite cu multă generozitate.

Cartea este scrisă la persoana întâi din perspectiva lui Spencer, un tânăr sexy și plin de tupeu, cu un ego imens. După cum ni se confesează încă din primele pagini, natura fusese extrem de generoasă cu Spencer, oferindu-i niște dotări fizice impresionabile, pe care învățase să le exploateze din plin, căpătând o reputație binemeritată de playboy, de care era, de altfel, foarte mândru.

”Luna asta am cunoscut o gagică tare la sală. S-a antrenat mult, iar apoi s-a antrenat și mai mult cu mine când am răsturnat-o peste spătarul canapelei din apartamentul meu. Mi-a scris a doua zi, spunându-mi că are febră musculară și că i-a plăcut la nebunie. A zis că dacă ajung vreodată la Los Angeles, să o caut, fiindcă vrea să mă călărească din nou.
Sigur că vrea. După ce ai încercat filet mignon, nu vrei să revii la hamburger.”

Modestia pare a fi un cuvânt străin pentru Spencer și, după cum ne vom lămuri ceva mai încolo, nici logica și nici intuiția nu se numără printre punctele lui forte dar, în fond și la urma urmei, nu poți să le ai chiar pe toate, nu? 😀

Nici o sursă de stres nu pare să-i tulbure existența lui Spencer. Cu sora lui, Harper (personajul feminin principal din Mister O), se înțelege foarte bine, Nick (personajul masculin principal din Mister O), cel mai bun prieten al lui din copilărie, i-a rămas mereu alături până în prezent, fostele iubite ocazionale au înțeles de la început cum stă treaba și nu-l asaltează cu pretenții nedorite, părinții lui au fost extrem de înțelegători dintotdeauna, dându-i toată libertatea de care avea nevoie. Astfel, Spencer a putut să-și urmeze nestingherit propriile pasiuni, deschizându-și propria afacere cu baruri în loc să i se alăture tatălui său la conducerea magazinului de bijuterii pe care acesta îl deținea. Cu Charlotte, asociata lui care ținea contabilitatea afacerii, se înțelegea perfect, fiind prieteni buni încă din timpul facultății. Deși îi admira mintea sclipitoare, fizicul tonifiat, părul blond mătăsos și ochii căprui fermecători, Spencer avusese grijă să țină relația lui cu Charlotte departe de orice tentație sexuală, prietenia ei fiind mult prea prețioasă pentru a risca să o piardă.

Rutina plăcută și comodă a lui Spencer va fi însă dată complet peste cap când, încercând să-și ajute tatăl, se va băga singur într-o ditamai încurcătură, mai mare decât putea duce!

După o viață întreagă de muncă, tatăl lui Spencer a decis să-și vândă afacerea pentru a-și oferi timpul și resursele necesare pentru a se odihni și călători împreună cu soția sa. Problema era că investitorul care se oferise să cumpere magazinul de bijuterii era un familist convins, cu principii morale foarte ferme și rigide. Într-un impuls de moment, dorind să-și sprijine tatăl și încercând să-și spele imaginea de fustangiu notoriu pe care i-o atribuiseră ziarele de scandal, Spencer a pretins în timpul mesei de afaceri că era logodit cu Charlotte, iar nunta urma să aibă loc în curând. Amănuntul insignifiant că ar fi trebuit să-i ceară acordul în prealabil lui Charlotte pentru această mică șaradă nu i-a trecut nicidecum prin minte lui Spencer! 🙂

Din fericire, Charlotte a acceptat să intre în rol, pretextând că astfel îl va ține la distanță pe fostul ei logodnic, care o trădase mișelește în urmă cu un an, revenind de curând în viața ei și asaltând-o cu tot felul de atenții nedorite pentru a o recuceri.

Spre deosebire de Spencer, noi ne dăm seama încă de la început că Charlotte era îndrăgostită nebunește de Spencer, iar farsa propusă de Spencer îi oferea ocazia ideală de a-și juca atuurile și a încerca să-l cucerească.

Bietul Spencer n-a avut nicio șansă! Pe de o parte rațiunea îi poruncea să stea deoparte, reamintindu-i insistent că Charlotte era cea mai bună prietenă a lui și, deci, complet interzisă, iar pe de altă parte semnalele amestecate pe care Charlotte i le transmitea îl înnebuneau complet, slăbindu-i voința până la punctul de rupere! Prima graniță trecută a fost în domeniul fanteziei, Spencer imaginându-se alături de Charlotte în tot felul de ipostaze fierbinți, cu consecințele de rigoare. Martorul jenantului moment a fost motanul Fido (pe care l-am mai întâlnit și în Mister O, amuzându-mă și acolo cu atitudinea lui imperială) care a urmărit totul cu o privire extrem de critică și atentă. 😀

”Când deschid ochii, Fido e la picioarele patului, lingându-și lăbuța. Și-o trece peste fața blănoasă, apoi pe după ureche. Se oprește din această operațiune ca să se uite la mine, cu ochii lui ca niște mărgele galbene, plini de dispreț.
Așa se termină pentru mine seara de sâmbătă. Motanul meu m-a privit cum mă masturbam gândindu-mă la cea mai bună prietenă a mea.
– Nici un cuvânt, șuier eu.
El își întoarce privirea, ridicând mândru bărbia.
Dar îmi va păstra secretul.
Și eu îl voi păstra pe al lui, voaior mic ce e!”

În scurt timp, a înțelege ce vrea Charlotte cu adevărat a devenit o misiune imposibilă pentru Spencer, care a fost nevoit să ceară lămuriri suplimentare.

”Emoțiile nu doar mă furnică pe piele. Mă asaltează ca niște maimuțe zburătoare.
Niște maimuțe rele.
De parcă ar mai fi și alt fel.
Ea își dă ochii peste cap.
– Chiar ești atât de bătut în cap, Spencer?
Desfac larg palmele.
– Se pare că da. De ce nu-mi desenezi?”

Când a înțeles că Charlotte îi propune să condimenteze logodna lor falsă cu o prietenie cu beneficii, toate rezistența lui Spencer s-a topit precum gheața la soare.

”Sunt electrizat. Cheia s-a întors în contact, iar eu gonesc pe șoseaua posibilității de a-mi pune în practică fanteziile de azi-noapte.”

Pe măsură ce pasiunea dintre ei se dezlănțuie, Charlotte îi inundă mintea lui Spencer întocmai ca un drog, acesta realizând că era îndrăgostit de ani de zile de ea, fără să fi conștientizat acest lucru până acum. Nu poți să nu te întrebi dacă propunerea cu logodna falsă provenea de fapt din subconștientul lui Spencer, care preluase controlul, încercând să forțeze lucrurile.

Evenimentele se precipită, iar adevărul despre logodna falsă iese la iveală în cel mai nepotrivit moment. Deznodământul, așa cum știam deja din Mister O, va fi unul fericit. Vă invit să descoperiți singuri în carte cum se va ajunge la el.

”Sunt cel mai norocos tip de pe fața pământului, pentru că sunt îndrăgostit de femeia la care vin acasă în fiecare seară. Soția mea. Prietena mea cea mai bună.
Și o fac fericită în fiecare noapte.
Dacă înțelegi ce vreau să spun.
Și cred că înțelegi.
Soție fericită = viață fericită.”

Cartea Inelul cu diamant de Lauren Blakely poate fi comandată din librăriile on-line edituratrei.ro, librarie.net, libris.ro, elefant.ro, librex.ro, cartepedia.ro, carturesti.ro, emag.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura Trei

Recenzii și prezentări cărți Colecția Eroscop

Recenzii și prezentări cărți romantic-erotice

Recenzii și prezentări cărți cu umor

16 Comments

Spune-ți părerea!