Delicatese Literare
Recenzii

Infern în paradis de Lucy Clarke, Editura Bookzone – recenzie

Infern în paradis

(The Castaways  – 2021)

Lucy Clarke

Editura Bookzone

Traducere: Iris Manuela Anghel

Nr. de pagini: 448

An apariție: 2022

Lucy Clarke este o autoare bestselling a șase thrillere psihologice, vândute în peste 20 de țări. Lucy are diplomă în Literatura Engleză și experiență ca prezentator la evenimente de inițiative sociale, dar și ca trainer de scriere creativă. Acum este scriitoare full-time, având parte de ajutor cu copiii din partea soțului ei, James Cox, windsurfer profesionist. Cei doi sunt pasionați de călătorii, de aceea casa pe care o au în sudul coastei Angliei este mai mult o reședință de vară, întrucât își petrec iernile călătorind în locuri însorite.

O vacanță de vis ce se transformă într-un coșmar. Cine va supraviețui?

Bestseller Sunday Times

Unele vacanțe nu se întâmplă așa cum plănuiești. Unele bilete dus-întors, se transformă în călătorii doar dus. Și nu pentru că vrei, ci pentru că nu mai poți să te întorci.

Unele avioane nu mai ajung la destinație, ci se prăbușesc undeva în neant. În cazul de față, în mijlocul oceanului Pacific, pe o insulă pustie.

Când vacanța ta de vis se transformă într-un naufragiu, ce alegi? Moartea poate fi o alegere ispititoare, dar ce te motivează să lupți pentru supraviețuire?

Infern în paradis.

Povestea a două surori. Una dintre ele alege să nu urce în avion. Cealaltă este una dintre zecile de victime. O singură alegere care schimbă două destine. Însă iubirea dintre surori este indestructibilă și legătura nu se prăbușește nici măcar după dispariție.

Chiar și peste ani, Erin încă își caută sora pierdută. Dar o va mai găsi în viață?

„Un thriller psihologic excelent scris, emonționant și inteligent. Cu atmosferă perfect descrisă, tensiune la cote înalte și personaje pe care am ajuns să le iubesc.” – Claire Douglas

Infern în paradis de Lucy Clarke este un thriller psihologic extrem de captivant, plin de mister și senzații tari, pe care nu poți să-l lași din mână odată ce l-ai început.

Cartea reușește să-ți stârnească curiozitatea încă de la primele pagini. Capitolele alternează trecut-prezent, cele din trecut fiind scrise la persoana a treia din perspectiva lui Lori, iar cele din prezent la persoana întâi din perspectiva surorii sale, Erin.

În primul capitol, din trecut, o cunoaștem pe Lori, o tânără englezoaică aflată în vacanță în Fiji. Vacanța de vis pe care o plănuise să o petreacă împreună cu sora sa, Erin, risca să fie ruinată de o ceartă stupidă petrecută în ajunul plecării spre insula exotică cu plaje fine, cer albastru și zile însorite, în care cele două surori ar fi trebuit să se relaxeze timp de două săptămâni. Totuși, deși până în ultima clipă Lori a sperat ca Erin să apară și să se urce amândouă în micul avion ce urma să le ducă la destinație, aceasta nu s-a prezentat la îmbarcare.

Cu un sentiment de nesiguranță în suflet, sporit și de faptul că i se părea că pilotul nu era tocmai în apele lui, Lori s-a urcat fără sora ei în avion, alături de stewardesă, un cuplu în vârstă, ce își serba 40 de ani de căsnicie, o mamă tânără cu un copil de 4 luni în brațe, un bărbat elegant aflat în călătorie de afaceri și un tânăr cu părul lung și ochi arzători, ce avea încheieturile degetelor pline de sânge închegat.

În al doilea capitol acțiunea se mută în prezent, la doi ani distanță.

Erin își duce viața de pe o zi pe alta, înecându-și copleșitorul sentiment de vină prin nopți prin baruri și aventuri sordide. Din momentul în care aflase că avionul în care se afla sora ei dispăruse de pe radar, fără ca nimeni să nu știe ce se întâmplase cu el după aceea, Erin își canalizase toată energia, ajutată și de faptul că meseria ei era cea de reporter de investigații la un ziar, în a aduna indicii despre acel zbor și despre persoanele aflate în acel avion, refuzând să accepte că sora nu s-ar mai afla în viață.

Legătura sufletească dintre Lori și Erin fusese una cu totul deosebită, ambele promițându-și să se sprijine necondiționat și să nu-și ascundă nimic, după ce ambii părinți le muriseră, lăsându-le singure pe lume.

Astfel, în fiecare clipă de la tragicul accident, Erin se simțea strivită sub povara trădării sale, când alesese să-și înece în alcool furia declanșată de cearta amară cu sora ei, iar apoi fusese prea lașă pentru a se prezenta la aeroport.

După doi ani de nefericire și speranțe deșarte, o știre senzațională i-a crescut adrenalina la cote maxime: Mike Brass, pilotul avionului, a fost găsit în viață, dovedindu-se că acesta se ascunsese timp de doi ani sub o falsă identitate, într-o insulă din Fiji!

Deși în interogatoriul luat de poliție acesta susținuse că era singurul supraviețuitor, Erin era convinsă că acesta ascundea mai multe informații, fie doar din simplul fapt că afirmase că se afla într-o stare corespunzătoare pentru a pilota avionul, iar ea știa prea bine că era exact contrariul, întrucât alături de el își înecase ea amarul în alcool în noaptea dinaintea zborului!

Cum starea de sănătate a lui Mike era una deosebit de precară, Erin nu avea mult timp la dispoziție pentru a aduna indicii. Astfel, punându-și la bătaie toate economiile, Erin a luat primul zbor spre Fiji, decisă să smulgă de la Mike orice informație relevantă. Reușind să păcălească vigilența personalului spitalului în care acesta era internat, Erin a reușit să pătrundă în rezerva lui Mike, somându-l să-i spună ce s-a întâmplat cu sora ei. Mike a recunoscut-o încă din prima clipă, însă a insistat să afirme că toți pasagerii avionului au murit și că el a fost singurul supraviețuitor. Însă, când Erin l-a întrebat ce a făcut cu trupurile acestora, Mike a făcut o greșeală, zicând că au fost aruncate în mare și că ”noi nu am avut încotro”. Care ”noi”?

În capitolele din trecut aflăm amănunte despre prăbușirea pe o insulă pustie și ce a urmat după aceea. Într-adevăr, nu toți au reușit să supraviețuiască, ci doar cinci dintre ei. Lupta pentru supraviețuire a fost extrem de grea și, după mai multe zile, latura sălbatică a fiecăruia a început să iasă la iveală. Haos, suspiciune, foame, incertitudine și teroare… Pentru că cel mai mare pericol nu îl reprezintă rechinii feroce ce mișunau în apă, ci chiar persoana de lângă tine…

De ce s-a prăbușit avionul? Cum a reușit pilotul să scape de pe insulă? A fost singurul care a plecat de acolo? Ce s-a întâmplat cu ceilalți supraviețuitori ai accidentului aviatic? Vă las plăcerea să descoperiți singuri răspunsurile în carte.

Pe de o parte, deznodământul m-a surprins, pe de altă parte l-am înțeles perfect.

Remand cu drag cartea tuturor iubitorilor de thrillere psihologice!

Cartea Infern în paradis de Lucy Clarke poate fi comandată pe bookzone.ro, cartepedia.ro, librariadelfin.ro

Recenzii și prezentări cărți thriller

Recenzii și prezentări cărți cu mister

Recenzii și prezentări cărți Editura Bookzone

6 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *