Delicatese Literare
Recenzii

Îngeri de L.A. Weatherly, seria Îngeri, Editura Rao – recenzie

Îngeri

(Angel – 2010)

L.A. Weatherly

Editura Rao

Traducerea: Graal Soft

Nr. pagini: 368

An apariție: 2015

    1. Îngeri – Angel – 2010
    2. Focul îngerilor – Angel Fire – 2011 – recenzie
    3. Angel Fever – 2013

O carte fantasy pentru tineri.

Dragostea poate schimba totul.

O carte pe care îti dorești să o citești fără oprire” – Teen Titles

O poveste de dragoste plină de aventură și suspans.” The Guardian

Muritorii de rând tânjesc să vadă măcar o dată în viaţă un înger. Îngerii sunt ființe uimitoare a căror atingere alină. Dar dacă ei ar avea un scop malefic?

Willow, o tânără cu un dar special, poate vedea viitorul şi visele muritorilor, dar nu ştie de unde provine această putere. Până când îl întâlneşte pe Alex, un tânăr care ştie multe despre îngeri. Băiatul cunoaşte secretul lui Willow, iar misiunea lui este să o oprească.

Totuşi, în ciuda lor, Willow şi Alex se vor îndrăgosti, iar dragostea lor neașteptată și inocentă, va schimba va schimba totul.

Vă invit să descoperiți o poveste care fascinează, un amestec captivant si fermecător de fantasy, tuse de SF si mistery-romance in care este adusa in prim plan lupta dintre bine si rău, curaj și lașitate, triumful iubirii și al speranței.

Stilul de scriere efervescent care atrage, universul migălos creionat de autoare, construcția personajelor si ritmul alert fac din aceasta carte o lectura perfectă pentru fanii genului care iubesc poveștile palpitante young-adult, pline de aventuri si mister.

Suntem în timpurile în care lumea este inocentă și neștiutoare și habar nu are că are loc un teribil război pentru supraviețuirea umanitații! Îngerii sunt creaturi de o frumusețe ireală dar, ca și în cazul oamenilor, unii sunt buni, alții sunt răi. Deși îngerii au mai vizitat ocazional Pământul, trăind de secole printre oameni, primul val de îngeri a ajuns în urmă cu aproape doi ani. Lumea îngerilor dădea semne de pieire și, pentru a o salva, Consiliul Serafic a trimis pe Pământ, in lumea oamenilor, primul val de ființe cerești. Aceștia s-au amestecat printre oameni, lucrând și trăind printre ei dar nu numai atât! Ei se hrănesc , doar sub înfățișare îngerească, cu energia umana iar omul, fermecat de puritatea si frumusețea absolută a îngerilor, rămâne entuziast în fata creaturii celeste, fără să știe că de fapt puterea lui vitală este absorbită în timpul atingerii îngerului și doar cel care a fost ales drept pradă îl vede pe înger în adevărata lui formă, nu și cei din jurul lui! Amprenta pe care îngerul o lasă după ce se hrănește cu energia unui om reprezintă „arsura de înger” adică boală, slăbiciune, maladii incurabile, omul fiind practic secătuit de putere, stingându-se ca o lumânare!

Biserica Îngerilor a fost înființată de oameni ca un omagiu adus ființelor cerești, această formă de mulțumire extinzându-se rapid în toată lumea, fiecare biserică având milioane de adepți și cel puțin un înger care „are grijă” de supușii lui, dovedindu-se o afacere extrem de profitabila pentru îngeri atât din punct de vedere financiar cât si al asigurării hranei lor.

Bineînțeles că sunt și oameni care nu cred în existenta îngerilor, spunând că totul este o înșelătorie, dar, numărul de bolnavi în continuă creștere, „sufocarea” spitalelor în fața valului de îmbolnăviri, toate acestea contrazic pe sceptici. Mândre și aprige, făpturile celeste se folosesc de puterea lor îngerească și pun stăpânire încet, încet pe structurile administrative si guvernamentale, preluând controlul în lumea oamenilor!

Alex Kylar are aproape optsprezece ani și trăiește într-o mașină. Rămas singur pe lume, toți cei pe care i-a iubit au murit datorita îngerilor. După moartea mamei, atinsa de arsura îngerului, tatăl lui, angajat al CIA, a devenit un obsedat al luptei împotriva creaturilor cerești , fiind primul care s-a ocupat de Proiectul Îngeri încă de la prima invazie a acestora pe Pământ. Astfel, Alex si Jake, fratele lui, au fost aduși în tabăra creată de tatăl lor, în deșertul New Mexico, având parte de o viață cazonă, frecventând doar cursuri de pregătire si antrenamente draconice pentru a învăța să fie vânători și ucigași de îngeri. Plecau în echipe, erau mereu în alerta și vânau creaturile care se hrăneau cu energia oamenilor învățând cum sa-si manevreze câmpul energetic astfel încât să detecteze îngerii. Este un tânăr atrăgător, dar cu ochi și privire de om bătrân, care a văzut, numai de el știute, multe lucruri oribile, inclusiv moartea familiei lui. Lucrează si el pentru CIA in Proiectul Îngeri si primește înștiințări anonime pe telefon despre locul in care trebuie să meargă pentru a vâna și a ucide creaturile care absorb energia oamenilor.

Willow Fields nu a reușit, până la cei aproape șaptesprezece ani, să se integreze printre colegii ei de școală! Totdeauna a fost pentru ei „o ciudată”, o fată „altfel”, aproape toți considerând-o vrăjitoare. Nu pune mare preț pe modă, îi place să repare mașini, locuiește cu mătușa si mama ei si este…medium! Nu-si cunoaște tatăl dar știe de la mătușa ei că mama a „înnebunit” după ce acesta a părăsit-o ! Mătușa ei este o femeie țâfnoasă care mereu are de reproșat cate ceva legat de lipsa banilor iar mama are nevoie de îngrijire permanenta, trăind de mult timp pierduta in lumea ei. Asa încât, Willow face din când în când „citiri”, prin atingerea mâinilor celeilalte persoane, văzând fragmente din viața si viitorul acesteia. O astfel de citire îi aduce mental imagini cu o colegă și cu un înger care se hrănește cu energia acesteia! Este uimită peste măsură pentru că nu credea în existenta acestor ființe, dar vede și o parte din viitorul cenușiu al acesteia încercând s-o avertizeze. În aceeași zi însă la ușa ei se înființează aceeași creatură din viziunea ei, care o atinge si… rămân amândoi șocați de ceea ce ”văd” mental: Willow este ceva ce nu seamănă cu nimic din ce s-a mai văzut până acum, o creatură care poate distruge îngeri, un real pericol pentru ei, iar creatura din fața lui Willow este… cu adevărat un înger!

Astfel, Willow devine inamicul îngerilor și ținta lor, ținta care trebuie ucisă, pentru ca ea poate încurca teribil de mult planurile acestora! Iar cel care primește mesajul s-o elimine este vânătorul de îngeri, Alex Kylar.

Cum ajung cei doi să se cunoască, care sunt întâmplările cărora le vor face față împreună în cursa lor pentru aflarea misterului legat de ceea ce reprezintă Willow și cum vor lupta cei doi pentru iubire lor și pentru a împiedica pieirea omenirii, vă las pe voi să aflați citind această poveste extrem de dinamică si incitantă.

Fragment:

“În biroul alăturat, Jonah rămase la birou o clipă, rugându-se, mulțumind îngerilor pentru acea onoare imensă pe care i-o acordasera. Când ridică fruntea, chipul sau radia; rămase privind lung împrejurimile – biroul curat, covorul moale și alb, o reproducere a unei picturi de Michelangelo, înfățișând un înger, agățată de perete.

Când își compară viață de acum cu cea pe care o ducea în urmă cu optsprezece luni, nu îi venea să creadă. Se chinuia la colegiu, urând specializarea pe care o urmă, aproape fără prieteni și cu o familie care mereu fusese distanță la bine și cel puțin ignoranța la greu. Viitorul sau părea scăldat în nuanțe de cenușiu – o carieră pe care nu și-o dorea, nimic care să-l entuziasmeze, nimic de care chiar să-i pese. În timp ce citea Eliot la cursul de engleză, se gândise că, dacă ar fi avut curaj, și-ar fi pus capăt zilelor – atunci cel puțin ar face-o cu stil, în loc să continue cu amarul acelei vieți mediocre și inutile. Se gândea cum ar putea să o facă, știind că nu va avea vreodată curaj, iar asta îl făcea să se simtă mai bine. Într-un fel ciudat, îl înveselea.

Apoi, într-o zi, văzuse un înger.

Mergea prin campus, gândindu-se la cursul de biologie. Trebuia să facă cel puțîn un curs de științe pentru specializarea lui, dar nu avea înclinație pentru așa ceva și era aproape să pice, iar atunci era prea târziu să schimbe cu geologia sau cu ceva mai ușor. Jonah oftă, privind în jos în timp ce mergea. Poate era mai bine dacă pică; oricum, nici măcar nu își dorea să absolve.

Dintr-odată, o lumina orbitoare îl făcu să se oprească. Și, ridicând privirea, zări un înger care zbura ușor spre el – o ființă strălucitoare și impunătoare, cu o aureolă atât de puternică, emanând atâta dragoste și pace, încât Jonah pur și simplu rămase acolo, uimit, în timp ce îngerul se apropia.”

Cartea Îngeri de L.A. Weatherly poate fi comandată pe raobooks.com, elefant.ro, libris.ro, librarie.net, carturesti.ro, dol.ro, cartepedia.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura RAO

Recenzii și prezentări cărți fantasy

14 Comments

Spune-ți părerea!