Delicatese Literare
Recenzii

Îngerul Crăciunului de Anselm Grün, Editura Paralela 45 – recenzie

Îngerul Crăciunului

(Moge der Engel der Weibnacht – 2016)

Anselm Grün

Editura Paralela 45

Traducerea: Monica Grigore

Anul apariției: 2019

Număr de pagini: 72

„Îți doresc un înger al Crăciunului care să te vegheze nu numai de Crăciun, ci pe tot parcursul anului și de-a lungul evoluției tale.”
Anselm Grün a studiat teologia, filosofia și administrarea afacerilor și este chelarul Abației benedictine din Münsterschwarzach. Se numără printre cei mai apreciați autori de literatură spirituală, cărțile sale fiind traduse în mai toate limbile europene și vândute în peste 15 000 000 de exemplare.

Dacă avem încredere în mesajul îngerului de Crăciun, nu va trebui să ne forțăm pentru a ne bucura. Bucuria crește în noi. Îngerul nu te poate feri de răni și de boli. Dar în mijlocul străinilor, în mijlocul neînțelegerii, în mijlocul respingerii, îngerul îți va proteja adevăratul sine.

O cărticică cu mai multe povestiri spirituale despre Crăciun. O lectură ușoară, potrivită atât pentru cei mici cât și pentru cei mari.
Îngerii au făcut parte din magia Crăciunului încă de la început conform Evangheliilor, unde atât evanghelistul Luca cât și Matei i-au menționat. Îngerii sunt vestitori a ceea ce va să fie, cei ce aduc veștile bune, mesagerii binelui.
Anselm Grun ne povestește toate acestea într-un mod simplu, compact și ușor accesibil tuturor cititorilor, indiferent de vârstă sau de cunoștințe.
“Asemenea lui Zaharia, pe astfel de îngeri care pășesc silențios în viața noastră probabil că îi vom face să amuțească. Sau nu le vom acorda nicio atenție. Vom șterge acele îndemnuri mute cu argumentele rațiunii noastre.”
Sfaturi, explicații, acestea sunt poveștile despre îngeri ale lui Anselm Grun. Iar dintre toate acestea, cea a îngerului Crăciunului este cea mai importantă! Aceasta aduce vestea bună, despre nașterea lui Mesia. Este vestitorul noului, al nașterii, al speranței și bucuriei.
“Ai nevoie de îngerul Crăciunului, care îți va dărui liniștea necesară pentru a învăța să te privești din nou pe tine însuți și să te uiți la partener sau parteneră cu ochi noi.”
Îngerul Gabriel este Vestitorul! Îi este trimis lui Zaharia dar și Mariei cu vestea bună. Unul nu are încredere, celălalt da!
“Se lasă în voia lui Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu să lucreze asupra ei. Și astfel devine o binecuvântare pentru omenire.”
O cărticică care, prin intermediul micilor povestiri despre îngeri și ceea ce pot face aceștia, autorul Anselm Grun nu doar ne apropie de religie, ci ne face să o înțelegem, să vedem bunătatea și bucuria pe care o aduce vieții noastre. Liniștea și pacea spirituală.
“Îngerul îți dezvăluie adevărul. Acesta nu este întotdeauna plăcut, deoarece ne identificăm adesea cu propriile noastre idei pentru a evita propriul adevăr. Dar îngerul îți spune și care este promisiunea pe care ți-a încredințat-o Dumnezeu pentru viața ta.”
“Îngerul Crăciunului” ne oferă multe teme de gândire după terminarea lecturii. Clipe petrecute în reflecție, gândindu-ne la tot ce am aflat și la modul în care putem aplica unele dintre aceste sfaturi.
Cu siguranță este o cărticică ce schimbă perspectiva cunoașterii și a înțelegerii. Dă încredere și speranță.

12 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *