Delicatese Literare
Cărți pentru copii

Inimă de zahăr de Brunno Livadaru, Editura ePublishers

Inimă de zahăr

Poveste pentru copii

Brunno Livadaru

Editura: ePublishers

Coperta: Leo Orman

Ilustrațiile: Viorica Didic Vlas

Anul aparitiei: 2019
Nr. pagini: 30 pagini
Tip copertă: necartonată

Nota autorului:
Atâta timp cât încă ai un vis,
Poți deveni oricând poveste.
Cu această minunată notă a autorului începe una din cele mai frumoase povești pentru copii pe care le-am descoperit și citit în ultimul timp.
În ton cu titlul, care atrage de la început atenția, povestea e dulce de tot. Să vă asigurați că aveți la îndemână o prăjitură să o savurați și să-i serviți și pe cei mici în timp ce le citiți povestea, căci Casiopeea – așa se numește eroina noastră – știe să ispitească cu bunătățile dulci ce ieșeau din mâinile ei.
Povestea începe așa:
”Trăia odată într-un regat, nu de mult și nici foarte departe, o vestită și frumoasă tânără din ale cărei mâini ieșeau cele mai fine și gustoase dulciuri: brioșe, torturi, prăjituri și multe, multe altele. Și atât de lăudate erau aceste bijuterii dulci pe care ea le făcea, încât nici nu încăpea mirarea că despre tânăra aceasta ajunsese să se vorbească peste mări și țări.”
Erau atât de bune, încât se spune că valorau cât aurul, căci purtau în ele o magie puteau fi mâncate și după un an de zile, fiind la fel de proaspete! Însă Casiopeea nu le vindea, ci le dăruia din inimă copiilor din regat pe care îi încânta, în timp ce gătea, cu povești cu zâne și cântecele pe care aceștia le ascultau vrăjiți.
”Pentru că, vedeți voi, Casiopeea făcea nici mai mult, nici mai puțin, decât fix câte o prăjitură pentru fiecare copil din regat, plus una. Mereu una în plus.”
Ei bine, această prăjitură în plus era singura pe care o vindea, singurul ei câștig pe ziua respectivă. Dar nu o vindea la întâmplare, ci cuiva ales de sfatul copiilor, căci numai aceștia, în puritatea lor, știau cine merită să guste din prăjiturile talentatei fete! Frumoasă idee!
Veneau tineri de peste mări și țări să o cunoască și să o ceară de soție, dar Casiopeea nu putea să-și dăruiască inima decât celui care i-o va dărui la rândul lui pe a sa.
”Prinții aceștia nu sunt decât niște broscoi drăguți îmbrăcați în haine aurite, pe care eu una nu am de gând să-i sărut.”
Era la mijloc, după cum veți vedea, o vrajă, un blestem al unei vrăjitoare geloase pe talentul ei!
”O vrajă care care îi transformase inima din piept, într-o inimă de zahăr. Orice prăjitură sau tort ar fi făcut, toată dulceața din acestea era luată din inima ei, o inimă care se micșora cu fiecare zi, cu fiecare prăjitură și nu era chip să scape de această vrajă până când inima ei nu cunoștea dragostea adevărată.”
Însă, lacomul și zgârcitul rege al regatului în care trăia Casiopeea, a făcut un plan prin care să își însușească munca tinerei, hotărându-i acesteia destinul.
Ce plan făcuse regele și ce îi va rezerva soarta frumoasei și talentatei Casiopeea, dacă își va găsi sau nu dragostea adevărată și va spulbera vraja, veți afla citind cartea.
Cartea are o copertă și ilustrații foarte frumoase și inspirate, iar povestea e fermecătoare, scrisă într-un stil cursiv, prietenos, și are nu doar un subiect deosebit, ci e în același timp o carte cu mesaj, din care cei mici pot trage învățăminte despre muncă, generozitate și dragostea adevărată.

Cartea Inimă de zahăr de Brunno Livadaru poate fi comandată de pe librărie.net, librariadelfin.ro

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

11 Comments

Spune-ți părerea!