Delicatese Literare
Prezentari carti

Înșelătoria de Mary Balogh, Editura Litera, Colecția Cărți Romantice

Înșelătoria (Deceived – 1993)

Mary Balogh

Editura Litera

Colecția Cărți Romantice

Pe când era tânără și inocentă, frumoasa Lady Elizabeth Ward s-a căsătorit cu bărbatul pe care îl iubea, Christopher Atwell. Credea că are mariajul perfect – până când își găsește soțul în brațele altei femei, află că este vinovat de tot felul de fărădelegi, chiar și de crimă, și este martoră la fuga lui în străinătate. Însă acum Christopher se întoarce în Anglia ca să intre în stăpânirea titlului și a domeniului pe care le-a moștenit și ca să-și dovedească nevinovăția. Dar mai ales pentru a pretinde dragostea lui Elizabeth… chiar dacă, pentru a o convinge, trebuie să o răpească.
Un accident schimbă cursul lucrurilor, și Elizabeth se trezește fără memorie, într-un castel la marginea mării, alături de un bărbat care pretinde că îi este soț. Cele două săptămâni de fericire sublimă iau brusc sfârșit când apariția fratelui vitreg al lui Elizabeth face ca, în cele din urmă, ea să-și aducă aminte de trecut. Christopher încearcă să o convingă că inima ei nu a mințit. Dar cum ar putea ea să uite durerea trădării, chiar dacă pasiunea vibrează din nou în ea? Cum ar putea să-i acorde iarăși încredere acestui bărbat care a înșelat-o atât de crud odată și care este acum de două ori mai periculos, făgăduindu-i dragoste și vrăjind-o cu senzualitatea lui?
„Orice greutăţi ar veni, să ne amintim că relaţia noastră poate fi întotdeauna aşa. Vrei? Ştiu că avem nevoie de probleme şi greutăţi în fiecare zi să ne facă să creştem, dar avem nevoie şi de perioade ca aceasta. Perioade care să ne arate că nimic nu contează cu adevărat, în afară de faptul că suntem împreună şi ne iubim. Viaţa este atât de preţioasă, şi dragostea e atât de preţioasă. Să facem un pact că ne vom aminti întotdeauna.”
„Aş părăsi Anglia pentru totdeauna, dacă ai vrea. Dar când va veni timpul să pleci, nu o să plâng în faţa dumitale şi nu o să încerc să te conving să rămâi sau să mă iei cu dumneata. Îţi voi zâmbi şi îţi voi dori o călătorie sigură şi o viaţă fericită. Aşa voi face. Pentru că te iubesc.
– Ma petite. Ma chère, spuse el, sărutând-o pe tâmplă. Şi apoi, la ureche: Mon amour.”
„– Fiindcă te-am atins cu dragoste, zise el. Dragoste care vine din adâncul meu, Nancy, şi nu doar din buzele sau din mâinile mele. În noaptea nunţii noastre o să vezi că nu o să te temi de cea mai mare intimitate. Ne vom uni trupurile şi întreaga noastră fiinţă.
– Noaptea nunţii noastre, şopti ea, şi visurile ei se născură din nou, şi ea îşi lipi faţa de lavaliera lui.”
O plăcută reîntâlnire cu Mary Balogh și romanul ei ÎNŞELĂTORIA – apariție vineri 19.05.2017 la chioșcuri alături de revista Libertatea pentru Femei.
Sursa: Cărți Romantice

Cărțile autoarei Mary Balogh pot fi comandate pe libris.ro, elefant.ro, librarie.net, emag.ro, carturesti.ro, cartepedia.ro

Cărțile apărute la Editura Litera / Lira în colecția Cărți Romantice pot fi comandate pe litera.ro, elefant.rolibris.rolibrarie.netcartepedia.ro

Recenzii Mary Balogh

 

 

6 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *