Delicatese Literare
Prezentari carti

Însoțitoarea de zbor de Chris Bohjalian, Editura RAO

Însoțitoarea de zbor

(The Flight Attendant – 2018)

Chris Bohjalian

Editura RAO

Nr. pagini: 432

Data apariție: mai 2022

Chris Bohjalian a scris treisprezece romane de mare succes, între care Before You Know KindnessThe Buffalo SoldierSkeletons at the FeastThe Law of Similars şi mai recentul Secrets of Eden, multe dintre scrierile sale figurând pe poziţii de top în lista de bestselleuri a ziarului New York Times. Romanul Midwives a fost declarat „Cea mai bună carte” de Publishers Weekly şi inclus pe lista de preferinţe a Clubului de lectură al lui Oprah. Thrillerele sale au fost traduse în peste douăzeci şi cinci de limbi şi trei dintre ele – MidwivesPast the Bleachers și The Flight Attendant – au fost ecranizate.

În 2002, lui Bohjalian i-a fost atribut New England Book Award. Locuieşte în Vermont cu soţia şi fiica lui.

Cassandra Bowden, însoțitoare de zbor în cadrul unei companii aviatice nord americane, o femeie cu o viață personală destul de dezordonată, abuz de alcool, parteneri sexuali ocazionali, nimerește în centrul unei intrigi cu spioni ruși, agenți CIA și FBI, după o noapte petrecută la hotel cu un pasager pe care-l cunoscuse în timpul zborului.

Deși romanul începe cu un tablou terifiant, momentul în care protagonista se trezește lângă cadavrul partenerului din seara anterioară, epilogul acestuia, doi ani mai târziu, ne-o înfățișează trăindu-și visul: o viață normală, de mamă împlinită.

Cassandra Bowden nu este străină de diminețile cu mahmureală. Este o consumatoare de alcool, munca ei la compania aeriană facilitând găsirea aventurii, iar întreruperile ocazionale par a fi inevitabile.

Când se trezește într-o cameră de hotel din Dubai, încearcă să rememoreze noaptea anterioară, numărând deja minutele până când trebuie să prindă îmbarcarea echipajului la aeroport. Se dă jos liniștită din pat, având grijă să nu-și agraveze durerea de cap care deja se face simțită și se uită la bărbatul cu care și-a petrecut noaptea. Îi vede părul întunecat. Liniștea lui totală. Și sânge, o pată mare și încă umedă pe cearșafurile albe!

De teamă să sune poliția – este o femeie singură într-o cameră de hotel departe de casă – Cassie începe să mintă. Ea minte în timp ce se alătură celorlalți însoțitori de bord și piloți din dubă. Îi minte pe agenții FBI din New York care o întâlnesc la poartă. În curând, este prea târziu pentru a spune clar sau pentru a înfrunta adevărul despre ceea ce s-a întâmplat cu adevărat în Dubai. Putea să-l fi ucis? Dacă nu, cine a făcut-o? Și cât de expusă este ea unui pericol pe care nici nu-l poate numi?

Acum, serial pe HBOmax, cu Kaley Cuoco în rolul principal.

Cărțile apărute la Editura RAO pot fi comandate pe raobooks.com, libris.ro, librex.ro, cartepedia.ro, elefant.ro, librariadelfin.ro, librarie.net, carturesti.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura RAO

Recenzii și prezentări cărți thriller

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *