Intalnire cu viata de Cecelia Ahern, Editura All

8
Întâlnire cu viața (The Time of My Life) – 2011 tn1_intalnire_cu_viata_cecelia_final_alex
Cecelia Ahern
Bestseller internațional
Cu o mare putere de seducție, personaje fermecătoare și dialoguri încântătoare, romanul Ceceliei Ahern aduce în atenția cititorilor tema fericirii și a iubirii adevărate. 
„Stimată Lucy Silchester,
Întâlnirea a fost stabilită pentru luni, 30 mai 2011. 
Cu sinceritate,
Viața” 
Lucy primește de mai multe ori această ciudată invitație, dar de fiecare dată ascunde scrisorile sub covor. Și-a părăsit iubitul pentru că relaţia nu mai mergea şi a demisionat pentru că nu era de acord cu politica firmei. Acestea sunt numai două dintre poveştile pe care Lucy le-a spus prietenilor şi familiei ca să-și mascheze eșecurile. Există însă cineva care ştie adevărul și îi trimite scrisoare după scrisoare, insistând ca ea să vină la o întâlnire. Expeditorul este chiar Viața. Într-o zi, Viața apare la ușa ei, în persoana un bărbat nefericit, cu ochii injectaţi şi îmbrăcat într-un costum şifonat, dar hotărât să aducă schimbarea. În cele din urmă, Lucy îi acceptă ajutorul şi măștile încep să cadă…
„O poveste surprinzătoare, care îţi încălzeşte inima.“ – Booklist
„Unul dintre cele mai bune romane ale autoarei… Amuzant, emoţionant, cu un mesaj profund.“ – Daily Express
„O dulce poveste cu accente moralizatoare infuzată cu accentele magice ale stilului Ceceliei Ahern” – Daily Telegraph
„Cel mai bun mod de a evada din viața de zi cu zi este să te refugiezi în paginile unui roman de Cecelia Ahern.“ – Glamour
Sursa: Editura All
Coperta originală:

10893138

Citate:
„Familia mea aparținea unui cult religios foarte sever, numit Biserica Etichetei Sociale. Patronul Bisericii lor era Lumea. Adică toate gesturile făcute și toate cuvintele spuse porneau de la întrebarea ‘Ce o să zică lumea ?’ ”
„Eşti bolnav? Mergi la doctor şi îţi dă antibiotice. Ai depresii? Mergi la psihoterapeut şi iei antidepresive. Începi să încarunţeşti? Îţi vopseşti părul. Dar când e vorba de viaţa ta? Faci câteva alegeri greşite, ai ghinion de câteva ori… Dar trebuie  să mergi mai departe, nu? Nimeni nu poate vedea partea ascunsă, iar dacă nu o vezi nici tu – dacă un aparat cu raze X sau o cameră de luat vederi n-o poate fotografia ca să ţi-o arate – , atunci potrivit credinţei timpurilor noastre, ea nu există. Dar eu exist. Eu sunt acea parte a ta. Radiografia sufletului tău. E ca şi cum ai avea în faţă o oglindă, iar eu sunt reflecţia. Îţi arăt că te doare şi că eşti nefericită. Totul se vede pe mine. Acum înţelegi?”
„- Ești fericit acum ?
– Mă simt ceva mai bine.
– Te fac să te simți mai bine, dar îi îndepărtez pe ceilalți. Mie ce bine îmi face treaba asta?
– În momentul de față nu prea mult, dar cu timpul va merita. Trebuie ca ei să ajungă să te cunoască.
– Mă cunosc deja.
– Nici tu nu te cunoști. Cum să te cunoască ei?”
„Uneori, numerele greșite sunt cele corecte”
„Câtă vreme sunteţi pe acest pământ, Viaţa vă stă alături. Aşa cum revărsaţi iubire, afecţiune şi atenţie asupra soţilor, soţiilor, părinţilor, copiilor şi prietenilor de-o viaţă care vă înconjoară, trebuie să faceţi acelaşi lucru şi cu viaţa voastra, pentru că vă aparţine, sunteţi voi, vă sare în ajutor şi vă încurajează, chiar şi atunci când simţiţi că numai puteti face nimic. Renunţasem la viaţă pentru o vreme, dar ceea ce am învăţat este că, dacă se întâmplă asta și, mai ales, când se întâmplă, viaţa nu te abandonează .”

 

Cărțile autoarei Cecelia Ahern pot fi comandate pe elefant.ro, libris.rocartepedia.ro, carturesti.rolibrarie.net

 

About Author

8 comentarii

  1. Barbalata Mirela on

    Deja am mancarimi in palma Noroc ca nu e sotul acasa ca se uita chioras la mine
    Mda…alta ispita

Spune-ți părerea!