Delicatese Literare
Recenzii

Întâlnire periculoasă de Meredith Wild, Editura Trei, Colectia Eroscop – recenzie

Întâlnire periculoasă

(Hardwired – 2013)

Meredith Wild

Editura Trei

Colecţia Eroscop

Titlul original: Hardwired

Traducere de: Ana Dragomirescu

Nr. de pagini: 296

Meredith Wild este o autoare de bestselleruri romance New York Times și USA Today. Alături de celebra serie Hacker, a scris seriile de mare succes Bridge si Misadventures.

Locuiește pe coasta Floridei, împreună cu soțul și cei trei copii. Spune despre sine că este dependentă de tehnologie, că-i place whisky-ul și că e o romantică incurabilă.

Când nu trăiește în lumea imaginară a personajelor sale, poate fi găsită pe www.facebook.com/meredithwild.

1. Întâlnire periculoasă (Hardwired) – 2013
2. Atracție fatală (Hardpressed) – 2013 – recenzie
3. Pasiune amețitoare (Hardline) – 2013 – recenzie
4. Legătură fragilă (Hard Limit) – 2014 – recenzie
5. Iubire triumfătoare (Hard Love) – 2015 – recenzie

Descoperă primul volum din seria Hacker: un program IT genial, o poveste superbă de dragoste – și multe altele…

Hotărâtă să lase în urmă un trecut dureros, Erica Hathaway învață de timpuriu să se descurce pe cont propriu. Imediat după absolvire, se trezește în fața unei comisii de investitori care îi vor sprijini sau îi vor desființa debutul în lumea afacerilor. Singurul lucru la care însă nu s-a gândit e că-l va întâlni pe hackerul miliardar Blake Landon.
Arogant și fermecător, Blake nu acceptă să fie refuzat. Hotărât s-o cucerească pe Erica, luptă să-i câștige încrederea și s-o facă să renunțe la prudență, chiar dacă asta înseamnă să renunțe el însuși la nevoia de a deține controlul în orice situație.

Pentru aceia care adoră Fifty Shades – această serie e minunată.
Heroes and Heartbreakers

Seria Hacker e o călătorie în lumea tehnologiei, presărată cu secrete, minciuni și vicii. Odată ce începi primul volum, vrei să le citești pe toate celelalte.
Art, Books & Coffee

Cartea este povestită la persoana întâi din perspectiva lui Erica Hathaway, o tânără de douăzeci și doi de ani ce tocmai absolvise Harvard-ul și se afla la o cotitură de drum, trebuind să ia o decizie cu privire la direcția în care să o apuce viața ei. De mică fusese nevoită să învețe să se descurce pe cont propriu, rămânând orfană de mamă, pe care o iubise nespus, de la vârsta de doisprezece ani, tatăl ei vitreg trimițând-o departe de el, la o școală cu internat. Pe tatăl ei natural nu-l cunoscuse niciodată. Mama ei rămăsese gravidă în timpul facultății, refuzând să dezvăluie identitatea tatălui, iar familia ei o renegase. Astfel că, în ultimii zece ani, singura care îi stătuse alături lui Erica era Marie, cea mai bună prietenă a mamei ei din timpul facultății, de altfel și singura care venise să asiste la ceremonia ei de absolvire.

Cele două merg să sărbătorească evenimentul la un restaurant din oraș, iar Erica o pune la curent pe Marie cu planurile ei de viitor. Încă din timpul facultății, muncind asiduu, Erica își încropise o afacere ce se afla la început de drum, respectiv o rețea socială concentrată pe modă, care îi ajuta pe oameni să-și găsească ținute și să ia legătura cu firme ori designeri. Fusese ajutată în proiectul ei de buna ei prietenă și colegă de cameră Alli, ce se ocupa de partea de marketing, și de un alt student pasionat de calculatoare, Sid, care asigura buna funcționare a site-ului. Până în prezent, Erica investise în proiectul ei banii din moștenirea pe care o primise, dar aceștia se împuținaseră drastic după ce-și achitase cursurile la facultate. Acum, singura opțiune pe care o avea pentru a-și dezvolta afacerea și a o face profitabilă în viitor era să găsească un investitor privat, pe care să-l convingă de fezabilitatea proiectului său pentru a-l finanța. Alternativa de a-și găsi o slujbă cu program normal nu i se părea prea atractivă, întrucât aceasta ar fi însemnat să renunțe la visul ei, în care pusese atât de mult suflet, renunțând complet și la viața socială, nemaiavând nici o relație de peste șapte luni de zile.

La ieșirea din restaurant, Erica se ciocnește de un bărbat superb, sub a cărui privire, o fermecătoare tornadă de verde și căprui, simte că se topește, neopunând nici o rezistență când el a strâns-o în brațe pentru a o echilibra, într-un mod încrezător și posesiv, de parcă ar fi avut tot dreptul să o țină acolo oricât i-ar fi plăcut.

”O părticică din mine, cea care nu tremura de dorință pentru acest bărbat străin, ar fi vrut să protesteze împotriva îndrăznelii lui, însă orice gând rațional mi se întunecă pe măsură ce-i studiam trăsăturile. Nu putea fi cu mult mai în vârstă decât mine. Cu excepția părului castaniu dezordonat, părea gătit la patru ace, într-un sacou de culoarea cărbunelui, îmbrăcat peste o cămașă cu guler alb și doi nasturi descheiați. Părea scump. Până și mirosul lui părea scump.”

Erica este bulversată de sentimentele pe care le stârnise în ea misteriosul bărbat, pe care era sigură că nu avea să-l mai întâlnească niciodată. Soarta avea însă alte planuri.

Profesorul ei din facultate, Brendan Quinlan, care-i apreciase eforturile de a-și crea propria afacere, o pune în legătură cu Max Pope, un tânăr de aceeași vârsta cu Erica, moștenitorul magnatului transportator Michael Pope, pentru a stabili o întâlnire în care să-și susțină proiectul în fața unui grup de investitori. Erica are un adevărat șoc recunoscându-l printre aceștia pe Blake Landon, bărbatul de la restaurant. Deloc amabil, acesta o supune unui adevărat tir de întrebări cu privire la afacerea ei ba, mai mult, are și tupeul să o întrebe și dacă e într-o relație cu cineva, justificând că vrea să știe acest lucru întrucât o relație i-ar putea afecta dedicarea afectată site-ului. Nervoasă și agitată, Erica se concentrează să răspundă cât mai bine întrebărilor, precizând iritată că este dedicată total site-ului ei. Cu toate acestea, Blake refuză sec să investească. Din fericire, Max se arată interesat de afacerea ei, luându-și un răgaz de două săptămâni, la sfârșitul cărora urma să-i dea răspunsul final.

Așteptarea o ține pe Erica în tensiune, dar primește pe neașteptate o veste bună. Un vorbitor la conferința TechLabs, cea mai mare conferință a anului în tehnologie, își anulase participarea și ea este invitată să-i ia locul. Extrem de bucuroasă, Erica o roagă pe Alli să o însoțească la Las Vegas, unde se ținea conferința, sperând să stabilească acolo câteva contacte cu oameni importanți care să le ajute în afacere.

Ajunse acolo, Erica realizează cu surprindere că totul fusese de fapt orchestrat de Blake, cel care era de fapt moderatorul întregii conferințe. Acesta era însoțit de fratele lui, Heath. Între Alli și Heath se naște o atracție instantanee, cei doi ajungând în timp record să-și petreacă noaptea împreună.

Blake îi transmite lui Erica tot felul de semnale amestecate. Dacă în timpul întâlnirii precedente, avusese un comportament agresiv, făcând-o să se simtă nesigură pe ea, acum se poartă amabil și îi face cunoștință cu mai multe persoane importante.  De asemenea, insistă să ia cina împreună, promițându-i că se va purta ca un adevărat gentleman.

Numai că cina are loc în luxosul lui apartament, aflat la etajul patruzeci și cinci, iar scena seducției e gata.

”Am străbătut un hol împodobit și, drept în fața noastră, un perete de ferestre înalte de la podea până la tavan, ne-au dezvăluit întreaga panoramă a orașului Las Vegas. Soarele coborâse cu câteva clipe în urmă în spatele siluetei munților golași, umplând cerul cu nuanțe de aur și ambră, în timp ce fiecare clădire importantă de pe fâșia de cer ce se întindea în fața noastră reflecta  strălucirea naturii. Un milion de luminițe dădeau viață nopții, în acest oraș sălbatic, ce te făcea să devii dependent de el.”

Blake are un efect devastator asupra lui Erica, care, în ciuda hotărârii de a se ține departe de el, nu-i poate rezista farmecului acestuia, momentele lor de pasiune fiind foarte fierbinți. A doua zi dimineață Erica pleacă înainte ca el să se trezească, propunându-și ca pe viitor să se țină departe de el, întrucât simțea că el îi bulversează întreaga viață. Îi lasă un bilet laconic, punând alături jetonul de zece mii de dolari, pe care acesta insistase să i-l dea, după ce câștigase la ruletă pe numerele alese de ea.

”Ce se întâmplă în Vegas…”

Întoarsă la Boston, Erica va constata în curând că Blake nu avea nici un gând să renunțe la ea. Cu multă insistență, Blake se amestecă în viața ei. O pune în legătură cu sora lui, Fiona, care deținea o agenție imobiliară, pentru a o ajuta să-și găsească un apartament.  Aceasta îi face o ofertă foarte avantajoasă la un apartament superb, Erica constatând ulterior că de fapt acesta era proprietatea lui Blake, el locuind cu un etaj deasupra.

”- Întotdeauna ești așa insistent?

– Numai când văd ceva ce-mi doresc.

– Cum de m-am pricopsit tocmai eu cu norocul ăsta?”

(…)

-Ești altfel.”

Erica avea însă un secret întunecat, care-i provoca și acum coșmaruri. Trecutul o izbește din plin într-o seară, pe când se afla cu Blake la un restaurant. Îl revede pe bărbatul, căruia nu-i știa identitatea, dar care o violase în urmă cu patru ani la o petrecere a frăției, răpindu-i inocența. Acesta o privește sarcastic, lui Erica i se face instantaneu rău, iar Blake, îngrijorat, o duce acasă. Erica nu vrea să intre într-o relație cu Blake bazată pe minciună, așa că îi mărturisește tot ce i s-a întâmplat atunci.

”- Sunt o marfă stricată.”

Reacția lui Blake e impresionantă. Îi declară fără echivoc că ea e persoana cu care vrea să fie, afirmând cu multă admirație că o consideră uluitoare.

”- Cum poți să spui asta după tot ce ți-am povestit adineauri?

– Pentru că e adevărat, Erica, o experiență îngrozitoare nu te definește. Iar dacă ar face-o, mă îndoiesc că tu ai mai vrea să fii cu mine.

– Dar vreau, am zis.”

După o noapte plină de pasiune, Blake o șochează însă a doua zi spunându-i că a descoperit identitatea bărbatului care o violase, insistând că ea să depună reclamație împotriva lui. Erica, ce își găsise cu greu liniștea și nu dorea să răscolească trecutul, se ceartă cu el, refugiindu-se la Alli, care se mutase între timp cu Heath, dar nu poate rezista prea mult departe de Blake, căruia îi trimite un mesaj că îi e dor de el. Revederea lor furtunoasă e urmată de noi momente pline de pasiune.

”- Ai avut dreptate, Erica. O să te fac să vrei lucruri pe care n-ai știut niciodată că le vrei.”

Numai că necazurile nu par să-i ocolească. Heath, fratele lui Blake, avea probleme cu drogurile și este prins cu cocaină asupra lui, iar Blake îl internează într-o clinică de dezintoxicare, insistând în același timp ca Erica să se țină departe de Alli până când Heath își va rezolva problemele. Pretenția lui o scoate din sărite pe Erica, care nu poate suporta nevoia lui de a o controla cu totul. Blake se justifică spunându-i că ar face totul pentru a o proteja.

”- Țin la tine. Mă îndrăgostesc de tine și o să fac orice e nevoie să te apăr. Pricepi?”

Complet dată peste cap de el, simțind că viața îi scapă de sub control, Erica are nevoie de un sfat și apelează la Marie. Vorbele acesteia dovedesc o mare profunzime, subliniind faptul că schimbarea este benefică atâta timp cât te afli lângă persoana potrivită.

”- Ești în mare încurcătură, fetiță scumpă, a spus Marie.

– Știu, dar nu vreau să mă pierd, Marie. Am ajuns până aici și asta sunt. Îmi plac viața și independența mea, întocmai cum îți plac și ție. De ce aș vrea să schimb totul și să renunț la ceea ce sunt pentru un om pe care abia îl cunosc?

– Renunți, Erica, pentru că, alături de persoana potrivită, te transformi în ceva mult mai grozav, cu mult mai bun decât ai putea măcar să-ți dai seama acum.

Vorbele ei au avut ecou în sufletul meu, tulburându-mă până în adâncul ființei mele. Buza a început să-mi tremure ușor și am clipit ca să alung lacrimile ce-mi înțepau ochii.

– Cred că-l iubesc, am șoptit. Și asta mă sperie de moarte.”

Curând, Erica nu-și va mai putea nega sentimentele față de Blake, pe care își dă seama că îl iubește total.

”Am deschis ochii și i-am văzut pe ai lui, iar pasiunea și dragostea pe care le-am întâlnit acolo mi-au aprins o durere în piept. Nu mai puteam să neg că-l iubeam pe omul ăsta.”

hacker

Deși Max se hotărâse să facă finanțarea și pregătise contractul in acest sens, Blake se răzgândește brusc și îi propune lui Erica să accepte investiția din partea lui. Erica refuză categoric, nedorind să depindă financiar de el.

”Îl iubeam, nebunește și cu o patimă pe care probabil că nu aveam s-o mai întâlnesc vreodată, însă nu intenționam să devin o femeie întreținută.”

Blake nu este însă omul care să accepte un ”nu” drept răspuns. De altfel, avea propriile lui motive pentru care se răzgândise. Între el și Max era o rivalitate de ani de zile. În adolescență, Blake fusese un hacker, care fusese prins la cincisprezece ani. Tatăl lui Max, Michael, sesizase potențialul lui și îl ajutase să scape de închisoare, oferindu-i ocazia de a lucra legal. Iar acum, la vârsta de douăzeci și șapte de ani, Blake ajunsese miliardar prin propriile puteri, lucru pe care Max nu avea cum să-l egaleze. Dacă ar fi primit finațarea de la Max, Erica ar fi putut ușor deveni un  pion în lupta dintre cei doi.

Vă las să descoperiți singuri în carte dacă și de la cine a primit Erica în cele din urmă finanțarea.

Finalul ne mai aruncă o surpriză, Erica descoperind șocată identitatea bărbatului care a violat-o, acesta având o conexiune surprinzătoare cu o persoană nou intrată în viața ei.

Ambii eroi au caractere puternice. Erica a primit mai multe lovituri ale sorții, dar a reușit să le depășească, investind mult timp și energie într-un proiect ambițios, în care s-a implicat cu multă dăruire. Deși îndrăgostită nebunește de Blake, nu vrea să depindă financiar de el, dorind să-și atingă scopul propus prin propriile puteri. Blake este foarte ambițios și inteligent, având o tendință compulsivă de a controla totul. Este implicat total în relația cu Erica, pe care ar vrea să o protejeze de orice rău, apărând de altfel de câteva ori la momentul oportun pentru a o salva din câteva situații critice. Mi-a plăcut foarte mult și semnificația celor două brățări cu diamante pe care i le-a oferit, fiecare având un mic pandantiv prins de ea – o ruletă și o inimioară, simbolizând că ea era persoana ce îl întregea cel mai bine, talismanul lui norocos, cea căreia îi dăruise inima lui în totalitate, fiind capabil de orice sacrificiu pentru ea.

”- Doamne, Erica, m-aș băga și-n foc ca să mă asigur că ești ferită de orice rău!”

Pasionantă, cu multe conexiuni și secrete, momente fierbinți până la incandescență și emoții puternice, cartea te ține în priză de la început până la sfârșit, iar informațiile din final te fac să stai ca pe jar în așteptarea volumului următor.

Cărțile autoarei Meredith Wild pot fi comandate pe edituratrei.ro,libris.ro, elefant.ro, cartepedia.ro, carturesti.ro, librex.ro, librarie.net, dol.ro, librariadelfin.ro

Am inclus cartea în Top 10 cărți romantic-erotice contemporane

Recenzii Editura Trei

Recenzii Colecția Eroscop

Recenzii și prezentări cărți Meredith Wild

51 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *