Delicatese Literare
Recenzii

Intenții ascunse de Lauren Asher, Editura Corint, Leda Bazaar – recenzie

Intenții ascunse

(The Fine Print – 2021)

Lauren Asher

Editura Leda Bazaar

Traducere: Maria Adam

Nr. de pagini: 480

An apariție: 2023

Lauren Asher este chinuită de o imaginație hiperactivă, așa că își petrece timpul liber citind și scriind. Visul ei este să călătorească în toate locurile despre care povestește în cărți. Îi place să scrie despre personaje cu defecte, dar cu care oamenii se identifică și pe care nu se pot abține să nu le îndrăgească. Adoră să împărtășească povești cu un ritm amețitor, în care atinge chestiuni legate de anxietate, entuziasm și emoții. În timpul liber se distrează urmărind clipuri pe YouTube, vizionând excesiv episoade din Parcuri și agrement și căutând restaurante pe Yelp, înainte de a-și alege noul local preferat. Cel mai bine lucrează după cafeaua de dimineață și nu-și refuză niciodată un pui de somn.

  1. Intenții ascunse – The Fine Print – 2021
  2. Termene și condiții – Terms and Conditions – 2022 – recenzie
  3. Oferta finală – Final Offer – 2023 – recenzie

O poveste de dragoste #NewAdult perfectă pentru fanii seriei „Clubul Miles High”!

Rowan

Creez basme. Parcuri tematice. Firme de producție. Hoteluri de cinci stele. Totul ar putea fi al meu dacă aș renova parcul de distracții Dreamland. Ideea de a o angaja pe Zahra a fost bună în teorie, dar apoi am sărutat-o. Lucrurile au scăpat de sub control după ce i-am trimis un mesaj folosind un pseudonim. Când mi-am dat seama unde am greșit, era prea târziu. Oamenii ca mine nu au parte de finaluri fericite. Nu atunci când menirea noastră este să le distrugem.

Zahra

După ce, beată fiind, am trimis un raport în care criticam cea mai scumpă atracție de la Dreamland, ar fi trebuit să fiu concediată. În schimb, Rowan Kane mi-a oferit o slujbă de vis. Care era șmecheria? Trebuia să lucrez pentru cel mai dificil șef pe care l-am întâlnit vreodată. Rowan a fost nepoliticos și a sărit calul, dar inimii mele nici că i-a păsat. Cel puțin nu până am descoperit ce secret ascunde șeful meu. A sosit vremea să-l învăț pe miliardar că banii nu pot repara totul. Mai ales nu sufletele.

Opinii editoriale

„O poveste interesantă, captivantă și care nu seamănă cu nimic din ce am citit până acum. Autoarea a găsit echilibrul perfect dintre erotic și dulce.” – Angel Reads

„O poveste de dragoste pentru adulți, asezonată cu scene sexy/picante, așa că bucurați-vă de ea după pofta inimii!” – Denia Books & Baubles

„Umor, momente care te vor da pe spate, personaje uimitoare, scene fierbinți și un stil care te face să nu mai lași cartea din mână. […] Mi-a plăcut foarte mult romanul Intenții ascunse și abia aștept următoarele două volume dedicate fraților lui Rowan! Lauren Asher este cu siguranță o autoare pe care trebuie să o urmărim!” – The Book Dutchesses

 

Intenții ascunse de Lauren Asher este o carte romantică încântătoare, cu personaje fascinante și o intrigă captivantă, condimentată din plin cu replici amuzante, scene fierbinți, dar și momente sensibile și emoționante.

Cândva, viața familiei Kane părea desprinsă dintr-un basm frumos. Cu un bunic devotat care reușise să ridice un imperiu financiar pornind de la zero și doi părinți iubitori, cei trei frați Kane – Declan, Cal și Rowan -, avuseseră parte de o copilărie de vis, petrecându-și timpul liber în magicele parcuri tematice ale familiei. Totul avea să se năruie odată cu moartea mamei, care îi lăsase devastați pe toți. Deși averea continuase să crească, toată lumina și armonia dispăruse în cadrul familiei. Tatăl, distrus de durerea pierderii ființei pe care o idolatrizase, se refugiase în muncă, tratându-și fiii cu răceală și severitate, impunându-le standarde imposibil de atins.

Trecuseră 20 de ani de la moartea mamei, iar cei trei copii deveniseră adulți, ce erau puternic marcați, poate chiar fără să realizeze, de traumele trecutului. Bunicul lor a realizat că se impunea o măsură disperată și a încercat să remedieze lucrurile, chiar dincolo de mormânt…

Primul volum urmărește povestea lui Rowan, cel mai mic dintre frați. Deosebit de sensibil și visător, el fusese cel mai marcat de pierderea mamei, aruncându-se efectiv peste sicriul acesteia când era coborât în groapă și rupându-și mâna. Din păcate, tatăl lui nu a sesizat golul sufletesc și nevoia de afecțiune a fiului său, înăbușindu-i tendințele artistice și forțându-l să se îndrepte spre domenii mai practice. Rezultatul a fost că Rowan a devenit cinic și morocănos, nelăsând pe nimeni să i se apropie de suflet.

Acțiunea cărții debutează la înmormântarea bunicului lui Rowan, a doua ființă pe care acesta o idolatrizase, după mama lui. Testamentul bunicului avea să-i producă însă un șoc. Pentru a intra în posesia celor 18% care i s-ar fi cuvenit din companie, Rowan era obligat să îndeplinească o condiție care avea să îl scoată din zona de confort. Mai precis, Rowan trebuia să îndeplinească timp de șase luni rolul de director la Dreamland, parcul de distracții al familiei din Florida ce rivaliza cu Disneyland, perioadă în care trebuia să pună la punct un plan de renovare.

Dreamland fusese proiectul de suflet al bunicului și pe care Rowan îl adorase în copilărie, dar în care refuzase să se mai întoarcă după moartea mamei. Totuși, acum miza era prea mare pentru a nu se forța să-și depășească disconfortul. Fiecare dintre frați primise, la rândul său, o sarcină de îndeplinit pentru a intra în posesia acțiunilor. Dacă reușeau cu toții să le îndeplinească, împreună ar fi avut 54% din acțiuni, reușind să preia controlul companiei de la tatăl lor. În caz contrar, toate acțiunile ar fi revenit, fără drept de apel, tatălui, cu care nici unul dintre frați nu se înțelegea.

Ajungând la Dreamland, Rowan este puternic intrigat de Zahra, o tânără fascinantă ce lucra pe post de cosmeticiană într-un salon de machiaj din parc, dar care, printr-un concurs de împrejurări, ajunge să facă parte din echipa lui de creație.

Zahra intră ca o adevărată rază de soare în viața lui Rowan. Caldă, altruistă, sensibilă și amuzantă, ea reușește să spargă, încetul cu încetul, crusta de gheață cu care Rowan își înconjurase inima, zdruncinându-i din temelii concepțiile de viață pe care acesta și le impusese.

Sesizând antitalentul convins al Zahrei la desen, dar fiind impresionat de ideile inovative ale acesteia, Rowan s-a oferit să o ajute, însă asumându-și o altă identitate, prezentându-se ca Scott, un coleg din alt departament, recomandat de… Rowan. În scurt timp, Zahra s-a trezit într-o situație imposibilă, simțind că se îndrăgostea de doi bărbați în același timp. Față de Rowan simțea o atracție irezistibilă, fiind intrigată totodată de personalitatea lui, în timp ce față de Scott simțea o tandrețe neașteptată, purtând lungi conversații relaxate și amuzante prin mesaje.

Vă las plăcerea să descoperiți singuri în carte cum se va rezolva acest așa-zis triunghi amoros, dacă și în ce fel va îndeplini Rowan sarcina trasată de bunicul lui, precum și deznodământul acestei captivante și emoționante povești romantice.

Mi-a plăcut referirea din carte la ”Mândrie și prejudecată”, Rowan comportându-se perfect ca un Mister Darcy modern. În ciuda morocănelii sale, el se dovedește capabil de gesturi romantice impresionante, cum ar fi acela de a viziona toate cele… 17 versiuni ale filmului preferat al Zahrei, care era, bineînțeles, Mândrie și prejudecată! De asemenea, este de-a dreptul înduioșător modul în care Rowan interacționează cu Ani, sora Zahrei, care suferea de sindromul Down.

Atât epilogul, cât și epilogul extins, sunt calde și luminoase, lăsându-ne cu o stare de bine. Aștept cu nerăbdare să descopăr și poveștile celorlați frați Kane, Declan și Cal!

Recomand cu drag cartea tuturor iubitorilor de cărți romantice!

Fragment din carte:

”Mă uit lung la plicul alb. Numele meu apare notat pe față și remarc elegantul scris de mână al bunicului. Îl întorc și, neatins de semnătura lui, observ intact sigiliul de ceară cu Castelul prințesei Cara din Dreamland.

Avocatul termină de împărțit celelalte scrisori fraților mei.

– Fiecare trebuie să-și citească scrisoarea înainte să încep să dau detalii despre testamentul domnului Kane.

Simt un nod în gât când rup sigiliul și scot scrisoarea. E datată cu exact o săptămână înainte de accidentul bunicului, cel din urmă cu trei ani, care l-a băgat în comă.

Pentru dulcele și micuțul meu Rowan

Îmi înăbuș un hohot de râs. ”Dulce” și ”micuț” sunt ultimele cuvinte pe care le-aș folosi să mă descriu, dat fiind că am înălțimea unui jucător de baschet din NBA și am capacitatea emoțională a unei stânci, dar bunicul era fericit în ignoranța lui. Era cel mai bun, dar și cel mai rău lucru în ce-l privea, în funcție de situație.”

Cartea Intenții ascunse de Lauren Asher poate fi comandată pe cartepedia.ro

Recenzii, prezentări și articole Editura Corint

Recenzii, prezentări și articole Leda Bazaar

Recenzii și prezentări cărți romantic-erotice

Recenzii și prezentări cărți cu umor

6 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *