Delicatese Literare
Prezentari carti

Intersecții de Daniel Zărnescu, Editura Storycraft Publishing

Intersecții

Daniel Zărnescu

Editura Storycraft Publishing

Anul apariției: 2021

Număr pagini: 240

Povestea este a unui antreprenor aflat pe marginea prăpastiei, care ar face orice ca să își țină firmele pe linia de plutire.
Toată cartea este inspirată din viața reală. Absolut niciun personaj, nicio scenă, nicio interacțiune, linie de dialog sau acțiune nu sunt ficționale 100%.
București, 2018.
Adrian Ploieșteanu este un antreprenor multimilionar, care și-a făcut averea în România postdecembristă, dar care se luptă pentru supraviețuirea afacerilor lui și a imaginii construite în zeci de ani de capitalism mioritic. Manipulator, bun psiholog, impulsiv, foarte bun în negociere, este dispus să facă orice ca să rămână în vârful lanțului trofic.
Într-o zi, într-un alt colț al țării, un străin misterios, aparent nebun, vagabond și cerșetor, își face apariția într-un orășel de provincie, cu un secret teribil pe care îl poartă cu el.
Două destine, aparent fără nicio legatură între ele, se întretaie într-o poveste vie, care pulsează a realism, cu fiecare pagină pe care o citești.
E o carte plină de nerv, care capătă tente psihologice dramatice, pe parcurs. Este scrisă pentru antreprenori, cu ei în minte. Dar si pentru toti cei care visează la ceva pe cont propriu, care au inițativă si vor să construiască ceva.
“Romanul are o propulsie cinematică ce-ți captivează atenția încă de la început. Cartea are un decor autentic și personaje perfect verosimile, care dau frâu liber unei intensități care îți testează limitele.” – Radu Octavian, scriitor
“Nu poți trăi construind pe nisip. La un moment dat jocul de a-ți crea și menține o imagine te prinde în capcană, e ca drogul, nu mai poți scăpa de el nici dacă vrei. Cartea descrie foarte exact bogația de carton și realitatea care își face loc, atunci când iluzia de putere dispare.” – Florin Păsat, antreprenor
Fragment:

„În spatele meu, de pe covorul alb, telefonul a început să vibreze din nou. M-am repezit la el, l-am prins în ambele mâini și am urlat cu toată puterea mea. Apoi am încercat să îl rup pe din două. N-am reușit, dar l-am aruncat ca un proiectil în pianul Brodmann, pe care dădusem mai bine de 50.000 de euro, dar la care nu cântasem niciodată. Clapeta, ridicată de obicei, a căzut cu zgomot. Telefonul vibra în continuare.

Respiram ca un taur de coridă, care mai are un pic și își dă duhul. În mine erau înfipte zeci, sute, mii de sulițe de coridă, iar eu încă mai stăteam în picioare. Așa că, în nebunia mea, am făcut lucrul care părea cel mai logic. Am fugit pe scări, printre cioburi, către ei.”

Un interviu cu Daniel Zărnescu vorbind despre carte Îl găsești aici:

Cărțile Editurii Storycraft Publishing pot fi comandate de pe storycraft.ro, libris.ro, carturesti.ro

Spune-ți părerea!