Delicatese Literare
Prezentari carti

Între decență și dorință de Mary Balogh, Editura Litera/Lira, Colectia Carti Romantice

ÎNTRE DECENȚĂ ȘI DORINȚĂ

Mary Balogh

Editura Litera/Lira

Colecţia Cărţi Romantice

Titlu original: The Trysting Place – 1986
  1. Între decență și dorință – The Trysting Place (1986)
  2. Iubirea e un joc periculos – A Counterfeit Betrothal (1992) – prezentare
  3. Faimosul libertin – The Notorious Rake (1992) – prezentare
Felicity, Lady Wren, s-a căsătorit mânată de simțul datoriei, cu un bărbat mult mai în vârstă, pentru a-și salva familia de perspectiva sărăciei. Acum însă este văduvă și hotărâtă să încheie o căsătorie strălucită. Așa că pornește spre Londra în căutarea unui soț fermecător, chipeș, tânăr, bogat, de rang înalt și alături de care să se bucure de viața înaltei societăți.
Lordul Edmond Waite pare să întrunească toate calitățile.
Din momentul în care se întâlnesc, atracția este reciprocă. Însă există o singură problemă – în timp ce Felicity îl dorește ca soț, el este interesat să o aibă doar ca amantă. Dar Felicity nu se dă bătută și cere ajutorul vechiului ei prieten, Tom Russell, pentru a stârni gelozia lui Waite.
Tom și Felicity au împărtășit o pasională poveste de dragoste înainte ca ea să fie silită să se mărite cu bătrânul Lord Wren. Dar acum Tom nu se potrivește cu noile planuri ale lui Felicity, căci e un simplu gentleman fermier, nu are un rang înalt și nici nu e interesat de societatea londoneză.
Șarada lor trezește în amândoi sentimente ce păreau uitate. Iar în războiul dintre decență și dorință, Felicity își dă seama că adevărata câștigătoare este, de fapt, dragostea…
„Edmond – savură numele în mintea ei, deşi nu îl rostise niciodată cu glas tare – era bărbatul cu care dorea să îşi petreacă restul vieţii. Era frumos în modul lui special, avea un titlu, era bogat, inteligent, influent, şi lista putea continua. Dar mai mult decât toate acestea, era atractiv. O făcea să se simtă vie, plină de vitalitate. Viaţa i se păruse infinit de incitantă în ultimele două dimineţi, când se trezise cu gândul la el.”
„– Oh! spuse ea, cu faţa luminându-i-se dintr-odată. Am o idee splendidă, Tom. O să-l fac gelos. O să pretind că sunt foarte atrasă de tine şi tu de mine. Să-l las să creadă că eşti iubitul meu, poate. Da, aşa ar trebui. O să-l scot din minţi. O să faci asta pentru mine, Tom, nu-i aşa? O să joci puţin teatru de dragul meu? Oh, te rog, scumpul, scumpul meu Tom?
– Dumnezeule mare! spuse el.”
„Necazul cu ea, se gândi, era că fusese mult prea impulsivă. Să îi sugereze lui Tom un simplu flirt era una, şi să îi ceară să meargă până la capăt cu o falsă logodnă era cu totul alta. Pentru ca logodna să fie convingătoare, nimeni nu trebuia să ştie că nu era reală, în afară de ea şi Tom. De fapt, hotărâseră asta deja.”
„Privind în urmă, realiză că doar prezenţa lui îi înfrumuseţase zilele. Tom venind în vizită şi însoţind-o, Tom vorbind şi râzând cu ea, Tom atingând-o şi sărutând-o. Oh, sărutul acela! Apărarea ei trebuie să fi fost foarte puternică, de nu îşi dăduse seama de tot adevărul acolo, în grădina familiei Townsend. Ar fi ştiut atunci, în mod sigur, că găsise partea care lipsea din viaţa ei, că se afla acolo unde îi era locul şi unde voia să rămână tot restul vieţii. Tom! Iubirea şi viaţa ei.”
Vom citi întreaga poveste în romanul ÎNTRE DECENȚĂ ȘI DORINȚĂ de Mary Balogh, volumul cu nr. 339 din colecția Lira – Cărți romantice. Disponibil de vineri, 29.12.2017, la toate punctele de difuzare a presei alături de revista Libertatea pentru Femei!
Sursa : Cărţi Romantice

Cărțile autoarei Mary Balogh pot fi comandate pe libris.ro, elefant.ro, librarie.net, emag.ro, carturesti.ro, cartepedia.ro

Cărțile apărute la Editura Litera / Lira în colecția Cărți Romantice pot fi comandate pe litera.ro, elefant.rolibris.rolibrarie.netcartepedia.ro

Recenzii Mary Balogh

3 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *