Delicatese Literare
Recenzii

Între dorință și pericol de Linda Howard, Editura Orizonturi – recenzie

Între dorință și pericol (All the Queen’s Men

Linda Howard

Editura Orizonturi

Traducere: Mihaela Mărculescu

311 pagini

  1. Periculos de îndrăgostită – Editura Miron (Kill and Tell – 1998)
  2. Între dorinţă şi pericol – Editura Orizonturi (All the Queen’s Men – 1999)
  3. Sărută-mă în timp ce dorm – Editura Miron (Kiss Me While I Sleep – 2004) – prezentare 

Romanul, inclus în topul bestsellerurilor din ziarul New York Times, dezvoltă o temă deosebit de interesantă: personaje foarte puternice, capabile să-și controleze sentimentele, precum cei care lucrează în temute servicii secrete, sunt, în ultima instanța, și ei oameni ca toți oamenii, astfel încât atunci când sunt prinși în mrejele iubirii adevărate nu mai au nici o scăpare.
Frumoasă agentă Niema participa la o misiune extrem de periculoasă, fiind infiltrată într-o rețea teroristă, alături de John Medina (Tucker), un celebru agent CIA. În vârtejul unor evenimente de-a dreptul dramatice, cei doi înțeleg că nu pot trăi unul fără celălalt.

O carte plină de suspans și pasiune, în stilul binecunoscut al Lindei Howard.

Între dorinţă şi pericol este un thriller plin de adrenalină, suspans, aventuri pe muchie de cuţit, care ne introduce în lumea secretă a agenților CIA, o lume plină de riscuri şi pericole, în care şi cea mai mică greşeală îţi poate fi fatală.

Linda Howard are incredibilul talent de a țese povești romantice foarte intense și pasionale, pe fundalul unei acțiuni pline de adrenalină. Ambii eroi ai cărți au calități excepționale, sunt puternici, loiali și neînfricați, iar autoarea reușește să ne convingă pe deplin de chimia dintre ei.

Acţiunea romanului începe în anul 1994 în Iran, unde cinci agenți aflaţi în slujba CIA – perechea Dallas și Niema Burdock, proaspăt căsătoriţi, Hadi, Sayyed şi Darrell Tucker,  conducătorul echipei, se aflau în misiune pentru a distruge o fabrică ce producea antrax destinat să ajungă într-o baza teroristă din Sudan. Pentru eficienţă, echipa se împarte în două: Dallas, Sayyed și Hadi intră noaptea în fabrică pentru a plasa bombele, iar Tucker și Niema rămân într-o baracă improvizată. Însă fabrica nu era goală, iar cei trei sunt întâmpinaţi de un grup de terorişti, având loc schimburi de focuri, explozibilul fiind plasat cu întârziere.

Cei trei sunt împușcaţi grav, dar Dallas reuşeşte să ia legătura cu şeful lui prin stație, rugându-l să aibă grijă de soția lui. Tucker îi cere să ducă misiunea la sfârşit, să detoneze bombele și să distrugă tot. Din păcate, întreagă discuție este ascultată de Niema care suferă un șoc emoţional realizând că soţul ei îşi va pierde propria viaţă în acea acţiune de tip kamikaze. După explozie, Tucker distruge probele după ce constată că misiunea fusese îndeplinită şi pleacă împreună cu Niema spre Turcia. Pe parcursul călătoriei Niema s-a comportat ca un robot, executând ceea ce-i spunea Tucker fără să comenteze sau să se plângă, cei doi reuşind să ajungă în siguranță acasă.

Timp de cinci ani după această misiune, John Medina (Tucker) a urmărit-o în permanenţă din umbră pe Niema, acţionând întocmai ca un înger păzitor, având grijă să nu-i lipsească nimic şi să fie protejată. În acești ani, Niema nu s-a recăsătorit, nemaiimplicându-se în nicio relaţie, găsindu-şi singurele satisfacţii în munca pe care o desfăşura în cadrul unui departament tehnic, fiind expertă în electronică.

Soarta avea să-i aducă însă din nou împreună, cei doi fiind nevoiţi să facă din nou echipă pentru a dejuca planurile unei organizaţii teroriste.

După ce un avion a fost deturnat şi a explodat în aer la 33 de minute de la decolare, explozibilul folosit ajungând la bordul avionului fără a fi depistat de aparatele cu raze X din aeroport, indiciile ulterioare au arătat că, pentru a descoperi sursa acelui explozibil intitulat RDX, trebuia filat un personaj cheie, francezul Louis Ronsard, care se părea că era omul de legătură între organizațiile teroriste.

Pentru a se infiltra în anturajul lui Ronsard, John avea nevoie de o femeie frumoasă, atrăgătoare, care să vorbească franceza la perfecţie și care să îi stârnească interesul lui Ronsard pentru a o invita la petrecerea pe care acesta o organiza, acolo urmând ca ea să plaseze un dispozitiv de ascultare, iar John să copieze anumite informațîi secrete din calculatorul lui Ronsard.

Deşi John ar fi putut să îndeplinească şi singur misiunea, nu poate rezista ispitei de o avea din nou lângă el pe Niema, sperând să o poată cuceri.

”La naiba, oare de ce nu se recăsătorise? se întrebă John cu disperare. Sau să aibă măcar o legătură stabilă cu vreun funcționar așezat și la locul lui. Se ținuse departe de ea, mai multe motive, care mai de care mai întemeiat. Meseria lui nu-i permitea să întrețină relații de lungă durata. Avusese câteva legături, însă în nici una nu se implicase emoțional. Era plecat cu lunile, și nu putea comunica. Speranța de viață a celor din branșă lui era destul de scăzută. Și, apoi, fusese convins că era ultima persoană din lume pe care Niema și-ar fi dorit s-o revadă. Rămăsese descumpănit atunci când își dăduse seama că ea nu-l învinovățea de moartea lui Dallas, că nu făcuse niciodată acest lucru. Chiar dacă nu avusese niciodată încredere în el, nu-i pusese în circa responsabilitatea nenorocirii petrecute. Numai o persoană deosebit de corectă putea gîndi așa.”

Deşi Niema refuză în primă etapă, realizează că ideea de a se implica într-o nouă aventură o atrage foarte tare, lipsindu-i adrenalina misiunilor de altădată.

În timp ce cei doi luptă pentru supraviețuire, ameninţaţi de personaje malefice, încercând să ducă la bun sfârşit misiunea lor secretă, o pasiune puternică se naşte între ei, fiecare descoperind că celălalt era sufletul lui pereche, fără de care nu mai putea concepe să-şi trăiască viaţa.

O carte care te ține cu sufletul la gură de la prima până la ultima pagină, lăsându-te la final într-o atmosferă caldă și plină de speranță!

”Niema se sprijini pe brațele biroului și se ridică, încet, în picioare. John o privi îngrijorat, cu mâinile întinse, ca să o prindă la nevoie. Niema îi zâmbi.

– Nu sunt chiar așa de fragilă.

– Pentru mine ești, spuse el, amintindu-și clipele îngrozitoare prin care trecuse. La naiba, să nu te mai prind că faci asemenea acte de bravură.

– Adică să le las toate în seama ta?

John inspiră adânc.

– Da, lasă-le în seama mea.

– Nu pot. Ea îl îmbrățișă, rezemându-și capul de pieptul lui. Sunt puțini eroi. Când dai peste unul, trebuie să ai mare grijă de el.

John o mângâie pe spate, având grijă să nu îi producă, din greșeală, vreo durere.

– Exact la asta mă gândeam și eu.

– La ce anume?

– Atunci când găsești o eroină, trebuie să ai mare grijă de ea.”

Am menționat cartea în Top 10 cărți din genul thriller

Cărțile autoarei Linda Howard pot fi comandate pe elefant.rolibris.roemag.rocarturesti.ro, librarie.net, librariadelfin.ro

Listă cărți Linda Howard

Recenzii și prezentări cărți Linda Howard

Recenzii și prezentări cărți romantic suspans

8 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *