Delicatese Literare
Recenzii

Ispita – seria Driven vol. 1 de K. Bromberg, Editura Bookzone – recenzie

Ispita

(Driven – 2013)

K. Bromberg

Editura Bookzone

An apariție: 2021

Nr. pagini: 424

K. Bromberg, una dintre cele mai bine vândute autoare New York Times și USA Today, scrie romane contemporane romantice, emoționante, erotice și cu un strop de realitate. Ea însăși este puțin din fiecare personaj feminin pe care îl creează: inteligentă, încăpățânată, rezervată, prietenoasă, determinată, emotivă, puternică și cu o inimă mare. Pe toate acestea le afișează zilnic față de soțul ei și de cei trei copii, alături de care locuiește în sudul Californiei. Chiar dacă și-a publicat prima carte mai mult din capriciu, Kristy a reușit să vândă din 2013 peste un milion și jumătate de copii ale cărților sale în 17 țări diferite.

1. Ispita – Driven – 2013

2. Pasiunea – Fueled – 2013 – recenzie

3. Ciocnirea – Crashed – 2014 – recenzie

3.5. Răsturnarea – Raced – 2014 – prezentare

4. Ultima cursă – Aced – 2015 – prezentare

5. Slow Burn – 2015

6. Sweet Ache – 2015

7. Hard Beat – 2015

8. Down Shift – 2015

Ispita este aici! Și vine sub forma unui roman incitant care a ajuns bestseller internațional.

Prima carte din seria Driven îți va răsturna orice așteptare pe care o ai de la poveștile clasice de dragoste. Pentru că nu este despre o poveste tipică de iubire, nu este despre băiatul rău și fata bună, nu este despre un final previzibil.

În schimb, Ispita este despre bărbatul extrem de încrezător și femeia mereu cu garda sus, ambii doritori să dețină controlul. El pare să obțină totul fără niciun efort, atât pe pista de mașini, pe care o adoră, cât și în afara ei. Absolut orice, mai puțin pe Rylee. Ea este excepția pe care acest bărbat arogant nu o poate cuceri, iar asta provoacă o luptă constantă de orgolii.

Însă când atracția lor este atât de puternică încât nu pot să mai stea departe unul de altul, cine va fi cel care va ceda primul controlul pentru a gusta din pasiunea atât de tentantă?

Cuceritor și sexy, Colton adoră cursele de mașini și pare că stăpânește toate manevrele, fie că e pe pistă sau în afara ei. Până o întâlnește pe încântătoarea și inteligenta Rylee. Chiar dacă amândoi vor să dețină controlul în orice situație, nu pot nega atracția lor electrizantă care merge dincolo de limite.

Descoperă începutul iubirii lor perfect de imperfecte, unde orgoliile și rănile sfâșietoare ale trecutului se amestecă îmbătător cu pasiunea ispititoare.

Sunt excepția de la regulă…

Într-o lume plină de femei gata să îi cadă pradă, sunt o provocare pentru Colton Donavan, ticălos și dureros de chipeș. Un bărbat obișnuit să obțină tot ceea ce își dorește în toate aspectele vieții. El este rebelul nesăbuit, care se aventurează în permanență pe marginea aceea subțire și periculoasă a prăpastiei, fie că este pe sau în afara pistei de mașini.

Colton intră în viața mea ca o tornadă: mă face să îmi pierd controlul, îmi testează vulnerabilitățile dincolo de limitele lor și străpunge neintenționat zidul protector din jurul inimii mele pe cale să se vindece, ruinându-mi lumea pe care mi-am reconstruit-o cu multă grijă, disciplină și rigurozitate.

Nu-i pot oferi ceea ce vrea, iar el nu-mi poate oferi ceea ce am nevoie. Dar, pătrunzând dincolo de exteriorul său rafinat, în secretele întunecate ale sufletului său distrus, pot reuși oare să stau departe de el?

Atracţia noastră sexuală este incontestabilă. Nevoia noastră individuală de control absolut este de neclintit. Dar, când lumile noastre se ciocnesc, este atracţia suficientă pentru a ne aduce împreună sau secretele noastre nebănuite și bătălia orgoliilor ne vor forța să ne înstrăinăm?

„Ce început uimitor pentru ceea ce știu deja că va fi o trilogie captivantă! Nu-mi vine să cred că nu am dat până acum de cărțile acestei autoare splendide. Kristy Bromberg poate scrie o scenă erotică perfectă. Iar Colton și Rylee sunt foc pur împreună! A, și finalul încă mă ține în suspans… Ce s-a întâmplat cu Colton Donavan pentru a-l face să reacționeze așa cum a făcut-o? Nu mai am răbdare să aflu răspunsul în volumul 2!” – Korrie’s Korner, Goodreads

Ispita de K. Bromberg este o captivantă carte romantic-erotică, cu personaje interesante, emoții intense și momente fierbinți.

Celebra serie ”Cincizeci de umbre” de E. L. James a trasat un punct de referință în literatura erotică, inspirând ulterior multe alte autoare.

Nu am putut să nu remarc câteva asemănări evidente între ”Ispita” lui K. Bromberg și ”Cincizeci de umbre ale lui Grey” de E.L. James:

– Atât Christian, cât și Colton, au fost abuzați în copilărie de propria mamă și alte persoane din anturajul acesteia.

– Deși au fost adoptați ulterior (Christian la vârsta de 5 ani, iar Colton la 8 ani) de o familie extrem de iubitoare și înstărită, ambii erau bântuiți de fantomele trecutului, având adesea coșmaruri, cu repercusiuni importante asupra stilului lor de viață.

– Amândoi au ajuns milionari prin propriile puteri, având calități excepționale, atât fizice – fiind extrem de sexy și carismatici -, cât și mentale.

– Având o aversiune instinctivă față de orice implicare afectivă, atât Christian cât și Colton avuseseră grijă să precizeze, la începutul fiecărei relații amoroase, reguli clare: Christian printr-un contract, iar Colton verbal.

– Atât în trecutul lui Christian cât și în cel al lui Colton există o femeie toxică, care urzește tot felul de intrigi pentru a-l recuceri, însă nici unul nu-i sesizează la început latura malefică.

– La prima întâlnire, Ana se împiedică și se prăbușește la picioarele lui Christian, iar Rylee, aflată într-o criză de claustrofobie, aterizează, dintr-o magazie unde se încuiase din greșeală, direct în brațele lui Colton, care o eliberează.

– Amândoi se îndrăgostesc nebunește, Christian de Ana, iar Colton de Rylee, chiar dacă nu realizează pe moment acest lucru și încep să se transforme radical de dragul acestora.

– Ana era perfect inocentă în momentul în care l-a cunoscut pe Christian, iar Rylee nu avusese decât o singură relație până la Colton.

– Deși par naive la prima vedere, atât Ana cât și Rylee le țin piept cu succes lui Christian și Colton.

– La începutul relației, o parte interacțiunea dintre Christian și Ana, precum și cea dintre Colton și Rylee are loc prin intermediul unor mesaje amuzante transmise prin email.

– La sfârșitul primului volum, ambele cupluri se despart în mod dramatic, o împăcare fiind puțin probabilă în respectiva conjunctură, însă reconcilierea se va produce imediat la începutul celui de-al doilea volum.

Totuși, K. Bromberg a introdus destule elemente de originalitate, astfel că fanii genului vor savura cu siguranță povestea.

Rylee Thomas, protagonista cărții, este o tânără extrem de sufletistă și dedicată activității ei de la Cămin – un centru de plasament al băieților orfani sau abandonați de părinți. O tragedie personală îi marcase viața în urmă cu doi ani, când logodnicul ei murise într-un tragic accident, ea rămânând captivă alături de el în fiarele mașinii contorsionate și urmărind neputincioasă cum viața se scurgea din el, încetul cu încetul. De atunci, Rylee trăise practic amorțită, refuzând și să ia în calcul măcar o altă relație.

Viața lui Rylee avea să se schimbe însă brusc după ce l-a cunoscut pe Colton la o petrecere de strângere de fonduri. Eliberată de acesta dintr-o magazie unde se blocase din greșeală, Rylee a început să se sărute pasional cu acesta, ajungând aproape să facă dragoste într-o nișă de pe coridor, oprindu-se abia în ultima clipă.

Colton Donavan, un celebru pilot de curse și CEO al unei companii de succes, nu era omul care să accepte un ”Nu” drept răspuns. Astfel, în următoarea perioadă, a conceput o întreagă strategie pentru a o cuceri pe Rylee.

În ciuda hotărârii ei de a-i rezista, mai ales că aflase de reputația lui de cuceritor, Rylee se îndrăgostește tot mai tare de Colton, descoperind fațete surprinzătoare ale caracterului acestuia, mișcând-o afecțiunea acestuia față de băieții de la Cămin.

Încurajată frenetic de Haddie, buna ei prietenă care dorea să o vadă trăind cu pasiune din nou, Rylee începe o aventură cu Colton, fiind conștientă totodată că acesta putea să-i frângă inima.

Finalul cărții este șocant și te pune pe jar, abia așteptând continuarea din cel de-al doilea volum al seriei, Pasiunea.

Încă din acest prim volum se remarcă mai multe personaje secundare cu caractere interesante. M-am bucurat să descopăr că autoarea le-a rezervat și acestora câteva volume independente.

Astfel, Haddie Montgomery, prietena lui Rylee, și Beckett Daniels, cel mai bun prieten al lui Colton și șeful echipei de curse al acestuia, vor fi protagoniștii celui de-al cincilea volum al seriei, Slow Burn.

Lui Quinlan Westin, sora temperamentală a lui Colton, îi este dedicat cel de-al șaselea volum al seriei, Sweet Ache.

Tanner Thomas, temerarul frate al lui Rylee, va fi protagonistul celui de-al șaptelea volum, Hard Beat.

Iar povestea lui Zander, adorabilul băiețel cu o experiență de viață sfâșietoare în prima lui copilărie, o vom afla în cel de-al optulea volum al seriei, Down Shift.

Sper să se traducă toate volumele cât mai repede!

Fragment din carte:

„Toate lucrurile pe care aș dori să i le urlu în față, toată durerea pe care mi-a cauzat-o și pe care aș vrea s-o revărs asupra lui dispar în vreme ce se apropie și, fără niciun preambul, mă apucă de șolduri și mă trage la el. Mă ține acolo, lipită de corpul lui, și-ncepe să-și miște bazinul, se freacă de mine în ritmul muzicii. Nu-mi rămâne de făcut altceva decât să mă mișc odată cu el, să răspund ritmului animalic care-i conduce corpul. Îmi las mâinile să alunece peste ale sale, lipite de coapsele mele și-mi împletesc degetele cu ale lui, strângând. Ținându-mă de el, lăsându-l să mă ducă unde se duce el. […]

Nu am mai trăit niciodată până acum un moment atât de intens erotic, de senzual. Lumea din jurul meu a dispărut. Efectul îmbătător pe care-l are asupra mea face mulțimea de dansatori să ne privească, să mă vadă, pentru că sunt femeia de lângă el. Parcă am fi rămas doar eu și el pe ring, mișcându-ne. Răspunzând unul corpului celuilalt.”

Seria Driven a ajuns să fie ecranizată de Passionflix.

Cărțile autoarei K. Bromberg pot fi comandate pe bookzone.ro, libris.ro, carturesti.ro, librariadelfin.ro, elefant.ro, dol.ro, emag.ro

Recenzii și prezentări cărți K. Bromberg

Recenzii și prezentări cărți romantic-erotice

Recenzii și prezentări cărți Editura Bookzone

 

10 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *