Delicatese Literare
Prezentari carti

Istoria naturala a dragonilor de Marie Brennan, Editura Nemira, Colectia Nautilus

Istoria naturală a dragonilor

 Marie Brennan

Editura Nemira

Colectia Nautilus

An apariție: 2017
Număr pagini: 400
Traducător: Andreea Spataru
Titlu original: A Natural History of Dragons
Primul volum al seriei

The Memoirs of Lady Trent Series:

  1. Istoria naturală a dragonilor- A Natural History of Dragons – 2013
  2. The Tropic of Serpents – 2014
  3. The Voyage of the Basilisk – 2015
  4. In the Labyrinth of Drakes – 2016
  5. Within the Sanctuary of Wings – 2017
Marie Brennan a studiat antropologie și folclor, dar în prezent aplică toate referințele academice la crearea universului din Istoria naturală a dragonilor. Primul roman din serie a fost finalist pentru World Fantasy Award și a câștigat Prix Imaginales din Franța pentru cel mai bun roman tradus.
Autoarea a mai scris dualogia Warrior and Witch, fantasy urban în Lies and Prophecy și Chains and Memory, fantasy istoric în Onyx Court și nenumărate proze scurte. În 2016 a început publicarea seriei de epic fantasy Varekai.
Isabella Trent a reușit, în ciuda convențiilor epocii în care trăia, să scoată dragonii din ceața prejudecăților mistice și să-i transforme în obiectul unei științe moderne.
În această carte, Isabella însăși povestește despre pionieratul care aproape i-a distrus credibilitatea și viitorul, despre momentele când și-a pus în pericol viața din curiozitate științifică, despre faimoasa expediție de pe muntele Vystrana, unde a făcut primele descoperiri ce aveau să schimbe lumea și, nu în ultimul rând, despre cum a găsit dragostea adevărată în ciuda multelor ei excentricităţi.
Scrisa în stilul unui memoir victorian, povestea curajoasei Isabella este colorată, dinamică și captivantă.“ Kirkus Reviews
Fascinantă la acest roman este îmbinarea de teme fantasy cu detalii științifice și sociale incredibil de realiste. Citiți-o pentru aventurile cu dragoni, dar și pentru personajele care par la fel de reale ca Marie Curie.“ Io9
Downton Abbey, dar cu dragoni!“ Tor.com

One Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *