Delicatese Literare
Recenzii

Iubire periculoasa. Vol. 1: Obsesie de Georgiana Sandu, Editura Tritonic – recenzie

Iubire periculoasă. Vol. 1: Obsesie

Georgiana Sandu

Editura Tritonic

Nr. pagini: 523

An apariție: 2016

Colecția Tritonic Junior

Genul: Young adult

Bestseller Tritonic 2016!
Seria Iubire periculoasă: 1. Obsesie; 2. Cercul vieţii; 3. Duşmani de Sânge; 4. Colaps; 5. Jocul; 6. Dominaţie; 7. Vendetta
Volumul 2, „Cercul vieţii” a apărut de asemenea, iar autoarea ne dă o veste foarte bună: volumul 3, „Duşmani de sânge”, va apărea în această primăvară, deci nu mai avem mult de aşteptat!
Despre autoare: ”Cât despre mine?… Sunt Georgiana Sandu, am 21 de ani, am absolvit un liceu de economie, dar pasiunea mea a fost mereu literatura.  Mult timp am fost indecisă neştiind ce voi alege pentru viitor. Acum lucrez că editor imagine la o televiziune online. Pasiunea pentru scris şi grafică m-a dus spre jurnalism. Am început Dangerous Love pe la 18 ani, într-o perioada mai dificilă a vieţii mele şi mi-am creat prin ea o altă lume căreia mă dedicasem în întregime.”

Lumea lui Kath se sfărâmă atunci când părinţii ei divorţează, durerea îi rupe aripile, lăsând-o să cadă în cele mai întunecate capcane ale existenţei. Începe să se drogheze, punându-şi viaţă în pericol… Atunci când tatăl ei o mută forţat în Seattle, aduce şi mai multă durere în sufletul distrus al fiicei sale. O nouă familie apare din umbră… îngerul sălbatic are nevoie de un înger păzitor, dar primeşte un demon. Harris reprezintă tot ceea ce o femeie poate iubi nebuneşte şi tot ceea ce o poate ucide. Cu un trecut tenebros şi prea multe secrete în prezent, devine un protector ce nu îi păzeşte trupul şi sufletul frumoasei Katherine, ci le devorează în cel mai pasional mod cu putinţă, iar iubirea lui o aduce mai aproape de moarte decât a fost vreodată.
Iubire periculoasă este o minunata carte young-adult, în care te lași cucerit de o seducătoare poveste de iubire dintre două personaje imperfecte, dar care au potențialul de a forma un cuplu perfect!
Cartea este scrisă la persoana întâi din perspectiva lui Katherine Wrise – Kath, o adolescentă rebelă, nefericită și frământata de incertitudini, a cărei existență plutea în derivă pe o cale a abuzului de droguri, alcool și infracționalitate infantilă.
Kath fusese un copil răsfățat și cuminte. Era rodul dragostei unor părinți foarte tineri atunci când o concepuseră, și care o înconjurasera pe ea, și unul pe celălalt, cu multă iubire. Îi crezuse părinții perfecți și își adora mama, pe care o considerase modelul ei în viață. Asta până în urmă cu doi ani, când mama ei îi părăsise, pentru un soț mai bogat, care îi putea oferi luxul la care se pare ca visa. Încercase sa o ia pe Kath cu ea, dar aceasta se considerase trădată și, rănită în sentimentele ei înșelate, rămăsese alături de tatăl ei – și el foarte afectat de despărțire, refugiindu-se în băutură și pierzându-și slujba de pompier. De atunci, toată viața ei o luase razna, și alunecase ea însăși pe panta exceselor.
Asta până când, în urma unui jaf la care participase împreună cu gașca ei de amici, drogată fiind, este prinsă și băgată în arest, de unde e luată de tatăl ei, care o internează două luni la dezintoxicare, după care, pentru a o îndepărta de anturajul vicios din care făcea parte, se mută cu totul de la New York la Seattle.
De la capăt într-un oraș nou, o școală nouă, colegi noi!
Întâmplările din carte ne sunt prezentate foarte detaliat, cele peste 500 de pagini ale primului volum acoperind ca întindere în timp o săptămână, din momentul înscrierii lui Kath la noua ei școală.
În prima ei zi aici, se împrietenește cu Candice, o elevă nouă ca și ea, și cu alti trei colegi simpatici – Kristen, Zac și Chris.
Se afla în curtea școlii, alături de aceștia, când au apărut „piesele grele”, „vedetele” școlii, o gașcă de tipi pe care scria mare „belele” de la prima vedere. Au intrat în parcarea liceului în forță, cu mașinile lor tunate, ultimul răcnet. Liderul lor era Harris Stone, supranumit Demonul, care a coborât dintr-un bolid ce avea pictate pe laterale două aripi imense, negre. Odată cu el, pe ușa pasagerului a coborât o tipă cu o alură de manechin, care s-a încolăcit în jurul lui ca o liană, evident iubita sa.
Kath îi privea cu gura căscată, impresionată de apariția lor, dar nimic nu ar fi putut-o pregăti pentru momentul în care Harris a remarcat-o.
Cu acea privire, viața avea să i se schimbe cu totul. Celui mai periculos și râvnit tip din liceu i se pusese instantaneu pata pe ea! Era brunet, înalt, masiv și tatuat, cu o privire intensă și întunecată…
Contactul cu privirea lui m-a electrocutat. M-a electrocutat cu adevărat și eram sigură că cel puțin firele de păr de pe mâini mi s-au ridicat (…) Voiam disperată să întorc capul dar eram înțepenită de privirea lui hipnotizantă. Ochii lui îmi puteau provoca  o implozie.”
Nu a realizat acest lucru și dimensiunile implicațiilor lui până a doua zi, când este acostată pe culoar de Joshua, un tip care a speriat-o de când îl văzuse prima dată, cu o zi în urmă, încercând s-o facă să-l însoțească, profitând, evident, de starea ei de slăbiciune și amețeală – încerca să se lase de droguri, și era în sevraj!
Ca din pământ, Harris a apărut alături, intervenind dur și violent împotriva lui Joshua, care, ce-i drept, o merita.
Kath nu apucă să se dezmeticească bine din ceea ce se întâmplă – fiind aproape în pragul colapsului din cauza sevrajului, dar îngrozită să nu ajungă la cabinetul medical, de unde ar fi internat-o din nou – când Harris o ia pe sus  și o duce la mașina lui, părăsind apoi în mare viteză incinta școlii.
Harris a dus-o la locuința sa, pe care o împărțea cu restul găștii – Jay și Violet, V, iubita acestuia, și Ty, și a scos-o din starea în care era în singurul mod pe care-i știa: a drogat-o din nou!
Când si-a revenit, prima lor interacțiune a constat într-o ceartă zdravănă: Kath nu-i dăduse permisiunea să o drogheze, nici să o ia de la școală, și nu i-a plăcut abuzul lui de putere asupra ei.
Cu toate acestea, atracția dintre cei doi e palpabilă, și nici unul dintre ei nu-i va putea face față.
Foarte rapid, Kath este considerată noua cucerire a Demonului, atrăgându-și ura atroce a lui Amber, iubita acestuia de până atunci.
Prietenii ei o avertizează în privința reputației lui: participa la curse ilegale de mașini, se droga, era violent, și schimba des iubitele, neimplicându-se emoțional cu niciuna. Și nu alegea decât virgine, pe care apoi le părăsea… Ba, mai mult, posesivitatea sa era feroce, le tatua personal pe fiecare cu un „S” (de la Stone) pe gât, pentru a arăta că respectiva e a lui, și astfel, după ce se despărțeau – inevitabil – ea devenea indezirabilă pentru vreun alt băiat, întrucât nici unul nu avea tupeul să încalce ceea ce era considerat „proprietatea” Demonului.
Niciodată nu se cuplează cu o fată care a fost a altuia, cel puțin să fi fost într-o relație serioasă cu un alt băiat. Și mai ales dacă nu mai e virgină. El vrea să fie primul și se pare că și ultimul, deoarece nici un băiat nu se mai apropie de o tipă care are S-ul pe gât, chiar dacă Harris a părăsit-o deja.”
Adevărul e că ulterior, schimbând un pic perspectiva, vom vedea că unele lucruri nu erau chiar aşa cum păreau la prima vedere, în timp ce altele erau mult mai mult de atât…
Relația lor avansează rapid, iar interacțiunea lor e delicioasă, întrucât Harris se purta cu ea complet atipic pentru el, o curta, efectiv.
Mâna lui mi-a urcat ușor pe spate , împletindu-și degetele în părul meu ud și jucându-se cu el. Mi-am ridicat și eu mâinile, înfigându-le dornică în părul său. Era atât de moale și aș fi tras de el până când ar fi țipat de durere.
Înnebuneam.
– S-ar putea să nu mai trăi fără asta de acum încolo, șopti, buzele sale încă atingându-le pe ale mele.
– S-ar putea să trebuiască să te oșișnuiești! am adăugat, făcându-l să zâmbească.
– Te fac eu să nu mai poți trăi nici tu fără asta! mă amenință, lipindu-și din nou buzele de ale mele, mult mai apăsat, strângându-mă de data asta cu toată puterea la pieptul său și ridicându-mă, astfel că a trebuit să îmi aplec capul pentru a-l putea săruta în continuare (…)
Atingerile dintre noi deveneau tot mai pasionale, și avea dreptate: ușor, ușor, devin dependentă de el. Dar nu o să-l las să creadă asta. Încă. Deși probabil și-a dat seama deja.”
Dependență e puțin spus, ceea ce vor simți în curând unul pentru celălalt va fi, pur și simplu, OBSESIE!
Întâmplările din carte ne poartă din lumea ”normală” a vieții de liceu – cursuri, colegi, echipa de rugby, al cărei căpitan era Zac (erau probleme aici) echipa majoretelor, a cărei șefă era Amber (și mai mari probleme!!!) – în lumea nebună a curselor ilegale de mașini, sau a adolescenților, din care majoritatea marcați de drame familiale – ce făceau abuz de droguri, sau alcool, și care își găseau singurul ”reazem” în găștile din care făceau parte…
Am expirat adânc, realizând că fericirea acestor copii nu era nici pe departe atât de mare pe cât părea. Ei fugeau de lume, se aveau unul pe altul, iar cursele și fărădelegile îi mențineau în viață.
Știam și eu destul de bine cât ajută genul asta de libertate interzisă când vrei să uiți de toate și să devii altcineva.”
Primul week-end pe care îl petrec Kath și Harris împreună – ea plecând de acasă în urma unei dispute cu tatăl său – duce relația lor la un alt nivel, iar când Harris o aduce acasă, după o zi și o noapte incredibile, ea era frământată de ce avea să-i spună tatălui ei. Unde fusese, cu cine, și ce făcuse? Nu știa cum și ce putea să răspundă la aceste întrebări…
– Spune-i adevărul, murmură, privindu-mă în ochi.
Am aprobat din cap, nerealizând ce fac  și m-am îndepărtat încă amețită de el, ieșind din mașină.
Abia când aerul rece m-a izbit, mi-am dat seama ce voia el să zică: să îi spun tatei adevărul despre noi. Sigur, care parte? Cea în care am sărit amândoi cu mașina peste un tren în mișcare, sau în care el m-a satisfăcut oral pe capotă, sau cea în care ne-am drogat amândoi înăuntru? Oricare parte din adevărul nopții trecute i-aș fi spus-o, riscam să nu mai ies din casă pentru restul vieții.”
Kath avea deja probleme la școală, având din primele zile absențe nemotivate, iar cu tatăl său relația era încordată, el pedepsind-o din cauza întârzierilor prelungite, iar ea reproșându-i faptul ca și el lipsea inexplicabil de mult de acasă. Iar când va afla motivul pentru care tatăl său întârzia sau lipsea de acasă, viața îi va fi dată din nou peste cap!
Cum pot să trăiesc cu toate astea? Cu noua, sau mai bine zis prima soţie a tatălui meu, cu sora mea vitregă care îmi este totodată cel mai mare duşman şi fosta prietenă a iubitului meu?
M-am răscolit în pat, înecându-mă în contradicţii şi încercând să pun lucrurile cap la cap şi să iau o decizie.
Am fost întreruptă de câteva ori de apelurile prietenilor mei care îşi făceau griji din pricina chiulului meu neanunţat de astăzi. Mai ales că nici Harris nu venise — motiv în plus de panică.”
Cred că ați dedus cu ce fel de probleme e nevoită să se confrunte Katherine  – din nou! – ca și când faptul de a i se fi destrămat familia și să fie părăsită de mama pe care o idolatriza nu erau de ajuns, acum trecutul tatălui o ajunge din urmă!
Relația cu Harris e singura rază de lumină în toată mizeria care a devenit viața ei, deși multe întrebări legate de el rămân fără răspuns.
”Îmi era extrem de dor de Harris şi trecuseră doar două ore de când îl văzusem ultima dată.
E posibil să devii dependent de o persoană într-un timp atât de scurt?
Am recitit mesajele lui, căutând vreun indiciu în ele care să îmi spună unde este acum.
Mi-am amintit de Carter. A spus că era mâna lui dreaptă, dar brusc asta nu prea avea sens. Harris participa la curse că toţi ceilalţi şi mă întreba, ce era atât complicat în organizarea unei curse de stradă, încât să ai nevoie de o mâna dreapta care să vină la comanda ta în orice moment al zilei. Ceva nu se lega şi am devenit curioasă să îl cunosc pe acest Carter. Şi mai pomenise un nume în conversaţia telefonică, care l-a făcut să tresară pe moment, dar nu mi-l mai aminteam.
Gripa îmi moleşea corpul şi mintea, încă tremuram puternic, şi orice aş fi făcut, nu reuşeam să mă încălzesc. Lipsa somnului din noaptea trecută se revarsă acum peste mine cu o oboseală cruntă şi o durere paralizantă în tot corpul din cauza răcelii.
Incredibil pentru oricine îl cunoaștea, și pentru el în primul rând, Harris se îndrăgostise iremediabil, la prima vedere.

Colegii lor rămâneau șocați văzându-l în această ipostază, iar Amber era distrusă, scoțând venin pe gură de câte ori era în preajma lor și nepierzând nici o ocazie pentru a încerca să se răzbune pe Katherine. Pe undeva, mi-a părut rău de ea, și chiar am înțeles-o oarecum, iar aceeași strângere de inimă față de suferința rivalei ei, o încerca și pe Katherine. Cumva, se simțea un pic vinovată, deși nu făcuse nimic înadins, iar inimii nu îi poți dicta.
Dar un Demon îndrăgostit e irezistibil!!!
 M-au topit declarațiile lui de dragoste…
” – Te iubesc Katherine, și tu nu ai nici o idee ce înseamnă dragostea ta pentru mine. Gândește-te la o floare în mijlocul unei păduri. Înconjurată de frumusețe și de tot ce are nevoie să trăiască cât mai bine. Dar singură, singură între copaci mai care o admiră, dar nu o înțeleg. Una de-a lor, dar atât de diferită de ei (…) Știi cine face o floare să radieze, Katherine?
Am înghițit în sec, privindu-i intensitatea din privire. Nu eram în stare acum să gândesc
– Un fluture, spuse aproape în șoaptă. Își mângâie nasul de al meu și am zâmbit amândoi. Tu ești fluturașul meu, m-ai adus înapoi la viață și la fericire. Suntem diferiți, dar împreună strălucim.”
Scenele de dragoste dintre Kath și Harris sunt intens erotice, deși în acest volum ei nu merg niciodată până la capăt, el refuzând să îi răpească virginitatea.

I-a spus că o vrea cu totul, însă rămâne la latitudinea ei dacă, atunci când îi va afla secretele – ce se anunțau a fi mult decât întunecate și periculoase – va mai dori să continue această relație. Îi promite că îi va spune despre ce e vorba, dar nu deocamdată, deși îi dezvăluie despre el mai multe decât știa oricine, iar povestea lui e cutremurătoare și impresionantă. ..
Una din scenele care m-au surprins, o dovadă în plus a sentimentelor lui Harris, cea în care acesta se pregătește să o tatueze, însemnând-o ca fiind a lui, și o întreabă dacă e de acord. Ea îi declarase, cu câteva zile în urma, că nu-i va permite așa ceva, dar pe atunci încă nu era îndrăgostită… Acum e de acord, și îl urmărește, ușor speriată, cum își pregătea ustensilele de tatuat, și își făcea schema. Kath avea un tatuaj pe baza spatelui, cu două aripi negre, și-l făcuse pe când era la New York, dar acum era altceva. Harris a asigurat-o, și nu doar o dată, că ea e diferită pentru el de orice fată a cunoscut înaintea ei, iar, dacă ea mai avea vreo îndoială în această privință, tatuajul pe care l-a făcut el nu a lăsat loc de interpretări: în loc s-o însemneze pe ea, s-a marcat pe el ca fiind al ei!
” – OK, deci îmi faci tatuajul acum? (…)
Zâmbi din nou, prinzându-mi fața între palme și sărutându-mă tandru.
– Nu! S-a desprins de buzele mele. O să mi-l fac mie, spuse zâmbind ușor și arătându-mi foaia de pe biroul lui. Inima mi s-a oprit în loc, înghețându-mă în brațele lui când am văzut desenul negru de pe coala albă: două aripi de înger asemănătoare cu cele din tatuajul meu, în interiorul cărora era scris un nume: Katherine.”
Nu vreau să vă dezvălui prea multe, pentru a nu va răpi plăcerea lecturii, care vă asigur ca e savuroasă de-a dreptul! Cartea are un stil captivant, atractiv, uşor de citit, paginile par că se întorc singure, şi, odată ce ai intrat în lumea ei, o vei citi pe nerăsuflate până la final.
Ce secrete întunecate ascundea Harris, cu ce se ocupa el de fapt, încât odată aflat acest lucru, avea potențialul de a distruge definitiv relația lor?
Întreaga noastră viață este o imensă figură geometrică, cu mii și mii de cercuri incomplete ce reprezintă începutul și sfârșitul fiecărui lucru pe care îl facem, de când ne naștem și până când murim.
Cercuri de fericire, cercuri de tristețe, cercuri de reușite, cercuri de eșec…toate au un început și, la un moment dat, un sfârșit exact ca șarpele ce își mușcă coada. Un început pornește de la sfârșitul altuia.
Ăsta e mersul vieții, este corect și cu toții îl trăim. Eu l-am trăit până acum. Chiar și plecarea mamei, care a fost un cerc de durere care aproape m-a distrus…am reușit cumva să îi supraviețuiesc și am găsit un nou început în cercul de iubire alături de Harris.
Dar ceva îmi spune că acestui cerc nu voi mai reuși să-i găsesc vreodată sfârșitul. Pentru că întotdeauna există și o a doua opțiune: atunci când un cerc te încolțește asemeni unui șarpe veninos și te distruge definitiv. Și exact așa mă simt eu în cercul lui Harris – este sigilat, nu pare să aibă un sfârșit pentru mine. Doar moartea mă mai poate elibera din centrul lui.
Nici măcar teama că poate m-am îndrăgostit de un criminal.”
Iar în cele din urmă, exact acestei temeri va fi nevoită să îi facă față. Terifianta scenă de la finalul acestui volum o aruncă – și ne aruncă – într-o vâltoare de incertitudini și spaimă…
Am apucat să îi văd chipul disperat doar câteva momente înainte să îmi pierd cunoștința definitiv. Și în astea câteva momente mi-am dat seama că cercul meu cu Harris nu e doar unul de iubire, ci unul de primejdie (…) și asta era acea răscruce în viață din care își dădeai seama că orice direcție ai alege, nu mai aveai scăpare, pentru că întoarcerea nu mai era o opțiune.”
„Iubire Periculoasă – Dangerous Love” a cunoscut succesul pe o platformă online, în 2013. A fost prima carte din România ce a atins pragul de un milion de vizitatori şi a devenit repede un fenomen printre creaţiile româneşti. Încă ocupă primul loc, alături de a doua carte din serie.

Cărţile Editurii Tritonic pot fi comandate de pe libris.ro, elefant.ro, librărie.net, carturesti.ro, cartepedia.ro.

Recenzii cărți Georgiana Sandu

Recenzii Editura Tritonic

Recenzii și prezentări cărți autori români

50 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *