Delicatese Literare
Recenzii

Iubire periculoasa. Volumul II – Cercul vietii de Georgiana Sandu, Editura Tritonic – recenzie

Iubire periculoasa. Volumul II – Cercul vietii

Georgiana Sandu

Editura Tritonic

Colectia: Casmir
Anul aparitiei: 2016
Nr. pagini: 522 pagini
„Iubire Periculoasă – Dangerous Love” a cunoscut succesul pe o platformă online, în 2013. A fost prima carte din România ce a atins pragul de un milion de vizitatori şi a devenit repede un fenomen printre creaţiile româneşti. Încă ocupă primul loc, alături de a doua carte din serie, adică cea de față – Cercul vieții.
Seria Iubire periculoasă: 1. Obsesie; 2. Cercul vieţii; 3. Duşmani de Sânge; 4. Colaps; 5. Jocul; 6. Dominaţie; 7. Vendetta
Lumea lui Kath se sfărâma atunci când părinţii ei divorţează, durerea îi rupe aripile, lăsând-o să cadă în cele mai întunecate capcane ale existenţei. Începe să se drogheze, punându-şi viaţă în pericol… Atunci când tatăl ei o mută forţat în Seattle, aduce şi mai multă durere în sufletul distrus al fiicei sale. O nouă familie apare din umbră… îngerul sălbatic are nevoie de un înger păzitor, dar primeşte un demon. Harris reprezintă tot ceea ce o femeie poate iubi nebuneşte şi tot ceea ce o poate ucide. Cu un trecut tenebros şi prea multe secrete în prezent, devine un protector ce nu îi păzeşte trupul şi sufletul frumoasei Katherine, ci le devorează în cel mai pasional mod cu putinţă, iar iubirea lui o aduce mai aproape de moarte decât a fost vreodată.
Kath începe să dezgroape secretele iubitului ei si asta nu se întâmplă într-un mod plăcut. Harris încearcă să îi ascundă adevarul cât mai mult cu putință, dar dușmanii sunt hotărâți să nu îi dea pace, iar o afacere eșuată a bandei din Seattle o aduce pe iubita lui fix in mijlocul unui război sângeros. Cursele de mașini între adolescenți se transformă peste noapte într-o luptă de stradă pe viață și pe moarte.
Harris Stone e un adolescent orfan, infiltrat prea mult într-o bandă de răufăcători din care nu mai poate ieşi – şi nu vrea să iasă. Kath îl cunoaşte pe adevăratul traficant de arme, şeful lui Harris, iar acesta dezvăluie secrete care o înspăimântă şi o fac să îşi dea seama că nu e suficient de puternică să iubească un asemenea om.
Dragostea pentru el se transformă în condamnarea ei, și fiecare zi devine un dans al morții din care nu mai poate ieși.
Primul volum, Obsesie, s-a terminat în mijlocul unei scene dramatice, care a îngrozit -o pe Katherine, și a făcut-o sa aibă o revelație îngrozitoare: se îndrăgostise de un criminal! Îl vede pe iubitul ei ucigând cu sânge rece, și își pierde cunoștința.
Când își revine, era în pat, iar Harris încerca să o facă sa- și revină, spunându-i ca a avut halucinații provocate de drogurile amestecate cu alcool pe care le consumase la petrecere. Era foarte convingător, iar ea îl crede, dorindu-şi din suflet să fie doar o halucinație! Nu era, după cum va descoperi cu brutalitate în scurt timp…
Si în acest al doilea volum, întâmplările, dialogurile, trăirile personajelor sunt redate cu lux de amănunte, cele peste 500 de pagini cuprinzând o perioadă nu mai mare de o lună de zile, nici atât, de fapt…
Practic, o urmărim pe Kath – din perspectiva căreia ne este spusă povestea, la persoana întâi – în absolut tot ceea ce face, simte, sau gândește zi de zi, oră de oră. Este o carte care te ține conectat, simțind ca trăiești efectiv alături de personaje, iar paginile par că se întorc singure. Nu te poți desprinde de la primul până la ultimul rând, care de fapt nu e ultimul, povestea va continua, făcându-te să stai ca pe jar în așteptarea următorului volum…
Suntem, pe tot parcursul cărții, martorii tumultoasei povești de iubire dintre Katherine și Harris – o relație cu suișuri și coborâșuri – extrem de îndrăgostiți unul de celălalt, până la obsesie, iar descrierea momentelor intime dintre ei face sa ia paginile foc! Totul este de un erotism intens, din categoria 18+. Stilul autoarei este foarte captivant, suspansul bine gestionat, iar cartea se citește ușor, în ciuda numărului mare de pagini. Dialogurile sunt bine construite, expimarea clară, iar pesonajele simpatice, credibile și bine creionate. Bine, în afară de cele antipatice, căci avem și din acestea, dar mai puține.
Țin să menționez un personaj de care mi-a plăcut în mod deosebit și care se va dovedi un prieten adevărat – Chris, colegul de școală al celor doi.
Apare în peisaj și Carter, șeful lui Harris, care nu era deloc așa cum și-l închipuise Kath. Era un tip tânăr, de treizeci și ceva de ani, foarte carismatic.
Întâmplarea a făcut ca Harris și Carter să aibă o discuție pe care Kath a auzit-o fără să vrea, deschizându-i brutal o ușă spre secțiunea ”secrete”, acea parte a vieții lui pe care Harris i-o ținea ascunsă.
L-am văzut pe Carter coborând scările și mi-am întors ușor capul.
– Suntem negustori de moarte, Harris. Nu uita asta, vorvi Carter și l-am auzit clar de data asta pentru că se îndrepta spre mine.
(…) cuvintele lui Carter mi s-au imprimat deja în minte, lăsându-mi o senzație de gheață în vene.
”Negustori de moarte”. Ce înseamnă asta?
Însemna exact acest lucru, la propriu, iar Kath avea să o afle pe pielea ei în curând…
Decorul cărții este același ca în primul volum, avem în fundal cursele de mașini ilegale, care de data aceasta trec la un alt nivel, iar pe un alt plan fragmente din viața de liceu – interacțiuni și invidii între colegi, cursuri, chiuluri, petreceri, frământări specifice vârstei, găști, excese (consum de droguri și alcool) ca metodă de refulare. Din acest punct de vedere, printre rânduri desprindem un semnal de alarmă asupra potențialului distructiv al acestora, ca și al unui anturaj periculos. Idea e că unii din acești tineri, debusolați și marcați sufletește din acuza dramelor familiale, simțeau un refugiu, o oarecare doză de ”normalitate” și apartenență în găștile din care făceau parte.
Situația se schimbă dramatic odată cu o cursă de mașini care se transformă într-o urmărire pe viață și pe moarte.
Adrenalină, dramatism și tensiune la cote maxime!
” – Harris! țipă Carter spre noi.
– Vin! Țipătul lui V m-a făcut să tresar și l-a readus pe Harris la viață. Motoarele au pornit în jurul nostru și inima mea s-a oprit de spaimă. Ce avea să urmeze mai departe?
– Harris, am șoptit terifiată.
Mi-a strâns mâna într-a lui și m-a tras spre camionul uriaș. Spre calul troian care în orice poveste nu aduce decât moarte.”
~~~~~~~~~~~~~~
Am privit bărbatul care țintea spre mine. Vântul îmi învolbura părul prin parbrizul spart șu simțeam gustul morții pe limbă (…)
Și cum soarta mi-a oferit întotdeauna un lucru aunci când nu mi-l mai doream, iată-mă acum aici, în fața morții, când îmi doresc mai mult ca oricând să trăiesc. Să trăiesc pentru el, așa cum și el trebuie să trăiască pentru mine, sau măcar să murim împreună.
De la început am știut că, acceptându-l, nu voi avea o iubire obișnuită lângă el. Am acceptat toate riscurile și nu regret nimic, dar acum sunt pe cale să aflu cât de periculoasă e cu adevărat iubirea lui pentru mine…”
Totul e atât de bine redat, încât am avut impesia că privesc la un film, cu ochii lipiți de ecran…
Cum se va termina această scenă terifiantă, veți afla. Vor exista victime și va exista moarte, dar stați liniștiți, Kath și Harris vor scăpa cu viață, deși nu nevătămați, și, în sfârșit, Kath va afla secretele lui Harris, cele pentru care era să plătească cu viața.
”Am înghițit în sec, privind șocată spre Harris.
– Asta e secțiunea secretelor. Ai vrut să știi cine sunt. Ai aflat. Sunt un traficant de arme, Katherine. Un criminal. Vând moarte și o produc. Asta sunt eu! Spuse cu durere în glas, ridicându-și brațele la baza umerilor, expunând întreaga imensitate a acestei peșteri pline cu moarte.”
Șocată de implicațiile celor aflate, realizând faptul că viața ei nu va mai fi ce a fost, și că acesta ar putea fi drumul ei spre pierzanie, Kath nu dă totuși înapoi, acceptând că iubirea ei pentru Harris și a lui pentru ea trece dincolo de orice granițe, și nimic nu ar putea fi mai rău decât să o piardă. Așa că, se aruncă în continuare cu capul înainte în această relație, echivalentul unui salt în necunoscut, neștiind ce îi va aduce ziua de mâine. Iar acum, în peștera plină cu ”moarte” – adică arme din cele mai puternice – marcați de experiența prin care trecuseră, cei doi au parte de prima lor noapte de dragoste, consumându-și până la capăt relația, într-o partidă de sex de un erotism intens. Pe tot parcursul cărții, scenele de sex dintre cei doi sunt foarte fierbinți, după cum am mai spus, din categoria 18+!

Posesivitatea lui Harris în privința ei devine feroce, la școală ține să se afișeze cu ostentație împreună, neascunzându-și tatuajul pe care și-l făcuse pe gât (vă aduceți aminte, a fost una din cele mai frumoase scene din primul volum) și care îl ”marca” drept al ei – două aripi de înger în interiorul cărora era scris un nume: Katherine!
Ba, mai mult, când el nu a putut fi cu ea la școală (era într-o ”misiune” în Columbia, ce va avea urmări neașteptate) i-a pus pur și simplu badyguarzi, spre nemulțumirea ei, care îi repeta că nu are nevoie de ”babysitteri”.
Iar când colegii au observat și Mustangul roșu pe care Harris i-l făcuse cadou, un dar mult prea costisitor și disproporționat de mare, pe care ea l-a acceptat cu greu și după o ceartă zdravănă, nimeni nu s-a mai îndoit de seriozitatea relației lor. Nici măcar Amber, fosta iubită a lui Harris, din partea căreia Kath va avea parte de la mizeriile pe care i le făcea la școală, până la o răzbunare pe măsura urii acesteia, după cum veți vedea în final…
Pe un alt plan, urmărim relația dintre Kath și tatăl său, care evoluează spre bine după ce aproape se distrusese în urma revelației avute, cum că tatăl ei fusese căsătorit în tinerețe cu mama lui Amber, care îi era, nici mai mult, nici mai puțin decât soră vitregă!!!
O scenă cutremurătoare, în care lui Kath i se dezvăluie încă o fațetă a lui Harris, și află, șocată, încă un secret pe care acesta i-l ascunsese, are loc odată cu vizita pe care cei doi i-o fac lui Carter, fiind ”convocați” de acesta. Despre ce e vorba, vă las să descoperiți, vă spun doar că, de această dată, a fost ceva peste care Katherine nu a putut trece.
”- Am acceptat și acceptat atâtea, lucruri pentru care o altă fată, poate orice altă fată, ar fi fugit de mult de tine. Dar simt că nu mai pot, am nevoie de puțin timp. Am decis, privindu-l serioasă și trecând pe lângă el (…)
– Katherine, te rog, nu fă asta! Te iubesc, te rog nu mă părăsi! Lasă-mă să îți explic. Mă imploră, lipindu-și palmele de geamul ușii și mi-am strâns ochii, izbucnind în lacrimi… Nu mă omorî! Am auzit șoapta îndurerată a lui Harris, lipindu-și fruntea de geamul portierei mele.
Am ieșit din reședința lui Carter, sperând ca Harris să nu mă urmărească, și nu mi-am mai putut abține lacrimile care au explodat în suspine. L-am văzut în oglinda retrovizoare, prăbușindu-se în genunchi și înfigându-și mâinile în păr.”
Ce anume era lucrul peste care Katherine nu putuse trece, cum și dacă îl va ierta pe Harris și dacă se vor împăca, rămâne să descoperiți. Eu nu vă spun mai multe, pentru a nu vă strica plăcerea lecturii. Are autoarea un dar de a face niște întorsături din condei, de nu te poți relaxa nici măcar o dată pe parcursul cărții, e ca și când mergi pe o potecă sinuoasă și nu știi ce te așteaptă după cotitura următoare!
Spre final, vom avea parte de o întâmplare care ne va pune nervii – și pe ai lui Kath – la grea încercare, ca și de o răsturnare de situație care va dovedi, o dată în plus, că drumul alături de Harris e unul periculos, fără întoarcere, iar iubirea uneori nu e de ajuns, nu atunci când plătești cu propria libertate iar miza e chiar viitorul tău.
”Fără să aștepte un răspuns de la mine, ordonă să fiu dusă în celulă, și exact ca un animal la execuție, am fost aruncată după gratii (…)
Cu fața plină de lacrimi, m-am prăbușit în genunchi și am strâns gratiile în pumni, dându-mi seama că eram prinsă într-o situație fără scăpare.
Dacă până acum am crezut că lumea lui îmi vine de hac, și nu se poate întâmpla ceva mai rău decât să îl văd ucigând, m-am înșelat amarnic.”
Dramatism la cote maxime, finalul introduce un suspans insuportabil, iar următorul volum devine obligatoriu!!! Volumul 3, „Duşmani de sânge”, va apărea în această primăvară, deci nu mai avem mult de aşteptat!

Mulțumim autoarei Georgiana Sandu pentru cartea oferită pentru recenzie!
Cartea poate fi comandată de pe site-ul editurii Tritonic si de pe librarie.net

Cărţile Editurii Tritonic pot fi comandate de pe libris.ro, elefant.ro, librărie.net, carturesti.ro, cartepedia.ro.

Recenzii Georgiana Sandu

Recenzii Editura Tritonic

Recenzii și prezentări cărți autori români

20 Comments

Spune-ți părerea!