Delicatese Literare
Recenzii

Iubire periculoasa. Volumul III – Dusmani de sange de Georgiana Sandu, Editura Tritonic – recenzie

Iubire periculoasă. Vol. 3: Dușmani de sânge

Georgiana Sandu

Editura Tritonic

Nr. pagini: 552

Data apariției: Iulie 2017

Colecția Cașmir

Genul: Young adult

Seria Iubire periculoasă:

1. Obsesie

2. Cercul vieţii

3. Duşmani de Sânge

4. Colaps

5. Jocul

6. Dominaţie

7. Vendetta

Lumea lui Kath se sfărâmă atunci când părinţii ei divorţează, durerea îi rupe aripile, lăsând-o să cadă în cele mai întunecate capcane ale existenţei. Atunci când tatăl ei o mută forţat în Seattle, aduce şi mai multă durere în sufletul distrus al fiicei sale. O nouă familie apare din umbră… îngerul sălbatic are nevoie de un înger păzitor, dar primeşte un demon.
Harris reprezintă tot ceea ce o femeie poate iubi nebuneşte şi tot ceea ce o poate ucide. Cu un trecut tenebros şi prea multe secrete în prezent, devine un protector ce nu îi păzeşte trupul şi sufletul frumoasei Katherine, ci le devorează în cel mai pasional mod cu putinţă, iar iubirea lui o aduce mai aproape de moarte decât a fost vreodată. Kath începe să dezgroape secretele iubitului ei si asta nu se întâmplă într-un mod plăcut. Harris încearcă să îi ascundă adevarul cât mai mult cu putință, dar dușmanii sunt hotărâți să nu îi dea pace. 
Harris Stone e un adolescent orfan, infiltrat prea mult într-o bandă de răufăcători din care nu mai poate ieşi – şi nu vrea să iasă. Dragostea pentru el se transformă în condamnarea ei, și fiecare zi devine un dans al morții din care nu mai poate ieși.
Katherine Wrise nu va mai fi o adolescentă obisnuită. A știut asta din ziua în care Harris Stone a privit-o pentru prima dată.
Între acomodarea cu nouă viaţă şi lupta cu trecutul fiecăruia, Kath se trezeşte bântuită de fantome. Frica ei se materializează şi sentimentul că încă nu-şi cunoaşte suficient iubitul, o îmbolnăveşte, determinând-o să-l vadă peste tot, să îl simtă urmărind-o din umbră şi să fie martoră unor fapte îngrozitoare săvârşite de el. Se trezeşte vinovată pentru fiecare dintre ele şi încearcă, că de fiecare dată, să rezolve singură misterul.
Abia în pragul morţii, Kath o să descopere că demonul şi fantomă… nu îşi doresc inima ei în acelaşi fel.
„Dușmani de sânge”, volumul 3 al seriei Iubire periculoasă continuă în același stil captivant cu care autoarea deja ne-a obișnuit intensa poveste de dragoste dintre Kath și Harris. Este o carte care te tine conectat, scrisă tot la persoana întâi din perspectiva lui Kath, ca și primele două volume. Trăiești, simți și suferi alături de personaje, totul este descris cu acuratețe, în detaliu, într-un mod în care efectiv vizualizezi filmul acțiunii, moment cu moment. Au trecut doar câteva săptămâni de când Kath și Harris s-au cunoscut și îndrăgostit, dar în această perioadă s-au derulat atât de multe întâmplări și evenimente, încât ai impresia că timpul scurs e mult mai mare. Și în acest al treilea volum, cele 552 de pagini cuprind o perioadă nu mai mare de două săptămâni. Între Prolog și Epilog, cartea are 18 capitole cu titluri sugestive. Nu vă speriați de numărul mare de pagini, se citesc foarte repede, practic nu te poți desprinde până la final. Și ce final! 
Să ne reamintim câteva aspecte din finalul volumului anterior. În urma trădării și a unor acuzații mincinoase din partea lui Amber, fosta iubită a lui Harris – care, în mod incredibil, va ieși la iveală că e soră vitregă cu Kath – lucrurile vor lua o întorsătură foarte urâtă: Kath este arestată și închisă sub acuzația de crimă! Nu se putea apăra fără să-l incrimineze pe Harris, adevăratul vinovat, dar care își acoperise bine urmele. Da, ați citit bine! Harris ucisese la comandă, cu sânge rece, iar Kath încă se lupta să asimileze acest șoc! Iar acum, era ea acuzată în locul lui. Situația părea fără ieșire, și s-ar fi putut termina rău dacă n-ar fi avut noroc cu una din gardiene, care avea propriile motive să o ajute. Asta plus intervenția hotărâtoare, în forță, a șefului lui Harris, Carter, care și-a trimis echipa de avocați ce au acționat cu succes, astfel încât, la doar câteva ore de la arestare, Kath era liberă.
În prima parte a cărții îi urmărim pe cei doi protagoniști consolidându -și relația, iar interacțiunea lor e delicioasă. Nu lipsesc scenele romantice, partidele de sex, ca și dovezile de iubire pe care și le oferă unul altuia. Iar dialogurile amuzante sunt savuroase.

Dacă mai era nevoie de vreo dovadă că Harris dorește o relație stabilă cu Kath, faptul că a cumpărat o casă și i-a cerut să se mute împreună spune multe. Iar legătura emoțională a lui Harris cu casa respectivă a convins-o pe Kath să fie de acord.
”- E…frumoasă, dar de ce ai ales tocmai casa asta? (…)
– Pentru că asta a fost casa mea, până a murit mama. Aici am trăit singura perioadă fericită din viața mea, până ai apărut tu, și vreau să reiau de unde m-am oprit.
Respirația mi s-a blocat în plămâni. Tot ce plănuisem până acum, hotărârea de a nu accepta să ne mutăm din garaj, indiferent de cum avea să arate casa, picase. Cum mai pot spune nu acum? Cum pot să îl privesc în ochi și să îi spun că nu vreau să mă mut aici?”
Mai greu a fost să-l convingă pe tatăl ei. Era majoră, e adevărat, dar era încă elevă, iar el nu considera că ea e pregătită să se mute pe cont propriu și să-și ia viața în propriile mâini. Din unele puncte de vedere avea dreptate să se teamă, având în vedere situațiile periculoase în care Kath va fi prinsă. El dorea să o știe în siguranță, văzându-și de școală, dar realitatea va fi cu totul alta…
Vorbind de tatăl lui Kath, ne reîntâlnim și cu cealaltă familie a lui: Amber, fiica lui dintr-o relație din tinerețe și mama invalidă a acesteia, cu care tatăl ei a reluat legătura. Dramatismul situației constă în faptul că Amber era fosta iubită a lui Harris! Deși ea e fost foarte răutăciosă, iar răzbunarea ei a fost murdară de-a dreptul, după cum știm din volumul anterior, tot mi-a fost milă de ea și de halul în care ajunsese, o umbră palidă a celei ce fusese nu cu mult timp în urmă…
Îi reîntâlnim în carte și pe ceilalți membrii a găștii de la garaj, iar trupa se va mări cu un membru nou: Nicky, vechea prietenă „din cealaltă viață” a lui Kath, care va veni să-i facă o vizită și se va hotărî să rămână aici, alungată de acasă de o situație familială imposibilă.
Un moment important în carte, de o importanță aparte pentru amândoi, e acela în care Kath îl roagă pe Harris să o tatueze pe gât. Știți faza cu tatuajele din volumele anterioare…
 Iar tatuajul pe care i l-a făcut, pe lângă semnificația lui, era ca o mică operă de artă.
”Am respirat șocată și mi-am dus mâna la gură. Mi-am întors puțin capul pentru a vedea tatuajul mai bine. Uitasem să respir. E cel mai frumos lucru pe care l-am văzut în viața mea. Ceva ce nu am mai văzut niciodată. Analizându-l, mi-am adus aminte de tot ce mi-a spus el până acum, toate declarațiile pe care mi le-a făcut, tot ce a spus că însemn pentru el, era inscripționat pe gâtul meu.”
În paralel cu toate acestea, viața de liceu își urmează cursul, deși nu se prea omorau tinerii noștri nici cu studiul, și nici cu prezența, având o existență foarte solicitantă pe alte planuri…
Mi-a plăcut faza cu alegerea lui Kath ca șefă a majoretelor, cu toată împotrivirea acesteia, și selecția pe care a fost desemnată să o facă din rândul băieților – a trebuit să aleagă câțiva „majoreți ” pentru echipă!
Ei, dar tot ce am povestit până acum face parte din partea ”liniștită” a cărții, a fost ca o perioadă de acalmie în timp ce se pregătea furtuna! Evenimentele din a doua parte a cărții sunt dramatice, răsturnările de situație sunt de-a dreptul spectaculoase, iar suspansul atinge cote maxime!
După cum ştiţi din primele volume, Harris făcea parte dintr-o lume periculoasă, lumea curselor ilegale de maşini, lumea traficanţilor de droguri, dar mai ales, lumea traficanţilor de arme, „neguţători de moarte”. Va avea de îndeplinit misiuni periculoase, iar Kath va refuza să stea pe margine, aruncându-se cu capul înainte într-o situaţie extrem de periculoasă. Iar Carter va fi foarte implicat în „implicarea” ei. Veţi vedea despre ce e vorba…
”- Ai intrat în lumea noastră în secunda în care l-ai acceptat pe Harris. Nu trebuie să furi un camion cu arme ca să fii una de-a noastră, dar trebuie să fii capabilă să ucizi. Altfel, o să fii tu cea ucisă.”
Însă absolut totul va deveni exploziv odată cu hotărârea lui Kath de a participa, invitându-l și pe Harris, la nunta mamei sale cu bogatul om de afaceri pentru care îl părăsise pe tatăl lui Kath, după ani de căsătorie fericită. Ceva parcă nu prea se leagă aici, dar deocamdată nu aflăm mai mult despre asta. 
”Sunt anumite momente în viața ta, pe care ți le amintești cu acuratețe deplină, de parcă s-ar fi întâmplat acum câteva ore, chiar dacă în realitate s-au întâmplat în perioada în care învățai să mergi. 
Și altele, ce într-adevăr s-au întâmplat cu un apus de soare în urmă, dar ți-a imposibil să ți le amintești cu exactitate, să deduci motivele și momentul în care ai luat decizia ce te-a adus în situația respectivă.
Eu sunt acum într-o astfel de situație.”

Oricum, veți avea un șoc să descoperiți cine era viitorul soț al mamei sale! Și încă un șoc când o „fantomă” din trecutul lui Harris apare în carne și oase! Nu vă spun despre ce este vorba, vă las să descoperiți totul pe cont propriu. Fac totuși o paranteză pentru a vă dezvălui secretul dureros al nașterii lui Harris (cei care au citit primul volum îl știu deja): Harris se născuse în urma unui viol, în urma căruia mama lui nu-și revenise complet niciodată. Și, ca și când asta nu era de ajuns, tatăl ei, un procuror foarte influent, nu doar că nu-i fusese alături, ba mai mult, îi făcuse pe cei doi copii să plătească în fiecare zi a amărâtei lor vieți fapta tatălui lor, deși numai tată nu se putea numi. Ați citit bine: cei doi copii, căci Harris avusese un frate geamăn, Sirrah, de care destinul îl despărțise cu brutalitate. De aici și unul din tatuajele lui Harris, cu doi pui de lup…
Evenimentele dramatice la care fac referire vor implica o crudă răzbunare, răpirea lui Kath, și supunerea ei la chinuri crunte. Vă mai spun doar atât: pregătiți – vă să fiți șocați, au potențialul de a da palpitații…
”Mă usuc în lanțuri, le simt ruginind odată cu pielea mea, care se descopune de pe oase. Nu mai sunt conștientă de nici o articulație, corpul îmi era străin și durerea devenise o paralizie completă, care mă împiedică să îmi mișc măcar degetele. Brațele îmi erau distruse, încă încolăcite în spatele  meu, în jurul stâlpului rece.”
Ce s-a întâmplat, cine e implicat, cum a fost posibil așa ceva și ce deznodământ vor avea toate acestea, rămâne să descoperiți citind cartea. E foarte captivantă! 

Cartea Duşmani de Sânge de Georgiana Sandu poate fi comandată de pe site-ul editurii Tritonic si de pe librarie.net

Cărţile Editurii Tritonic pot fi comandate de pe libris.ro, elefant.ro, librărie.net, carturesti.ro, cartepedia.ro.

Recenzii Georgiana Sandu

Recenzii Editura Tritonic

Recenzii și prezentări cărți autori români

16 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *