Delicatese Literare
Recenzii

Iubire și catifea albastră, seria Salem vol.3 de Corina Cîndea, Editura Hathor – recenzie

Iubire și catifea albastră

Corina Cîndea

Editura Hathor

412 pagini

  • Seria Salem

1. Dragoste și mătase albă – Editura Librex – recenzie
2. Pasiune și satin roșu – Editura Hathor – recenzie
3. Iubire și catifea albastră – Editura Hathor

Mereu pus pe glume, cu un zâmbet seducător și arătând uluitor de bine, Declan Grant este genul de bărbat de care orice femeie s-ar îndrăgosti, iar el e conștient de asta. Cu toate acestea, singura persoană pe care și-o dorește în viața lui îl tratează mereu cu ironie și superioritate, orice ar face. Încercările lui de-a o cuceri pe cea care îi bântuie gândurile și visele de un an zile sunt sortite eșecului și, totuși, el nu renunță. Deși nu vrea să recunoască, în sinea lui crede cu tărie că sunt predestinați să fie împreună.

Slăbiciunea lui pentru roșcate devine o obsesie, alături de catifeaua albastră și parfumul de tuberoze, iar acest pachet minunat poartă un nume: Piper.

Oricât de atrasă ar fi de Declan, Piper Norris nu își dorește să fie doar una dintre multele lui cuceriri. Își dorește o frumoasă poveste de dragoste cu final fericit, așa cum au avut parte și cele două prietene ale ei, April și Faith, și nu vrea să recunoască că inima i-a fost cucerită deja. Declan este însă hotărât să o convingă că el este bărbatul potrivit pentru ea, cel care ar putea să-i scuture lumea din temelii, în sensul bun.

Iubire și catifea albastră este o frumoasă încheiere a seriei Salem, oferindu-ne povestea cuplului Declan-Piper, un cuplu care a reușit să ne atragă atenția încă de la primul volum al seriei cu tachinările lor pline de umor.

Cei care se iubesc se tachinează” ne spune un proverb franțuzesc (”Qui s’aime, se taquine”), iar cuplul Declan-Piper ne-a convins pe deplin de acest adevăr!

Atât în Dragoste și mătase albă, cât și în Pasiune și satin roșu, înțepăturile acide, pline de umor, dintre cei doi au reușit să mă facă să pufnesc în râs de mai multe ori, astfel că abia așteptam să apară ce-a dea treia carte a seriei pentru a descoperi cum va evolua relația lor.

Întrucât Iubire și catifea albastră este scrisă la persoana întâi, alternând capitolele din perspectia lui Declan cu cele din perspectiva lui Piper, ne vom convinge încă de la primele pagini că cei doi erau, de fapt, îndrăgostiți nebunește unul de celălalt. Însă, mult prea asemănători ca fire, amândoi își ascunseseră adevăratele sentimente în spatele unor replici sarcastice, care îl derutaseră pe celălalt, nici unul neavând curajul să lase garda jos și să-și declare adevăratele sentimente, temându-se prea mult să nu fie rănit sufletește.

Gândurile lui Declan:

“Piper.

Ea este motivul pentru care în ultimele două luni am ocolit Salemul ca și cum ar fi un loc blestemat și tot din cauza ei am acceptat toate misiunile pe care mi le-a dat Collin, indiferent cât de departe m-au dus. Ba chiar am fost de acord și să formez o nouă echipă, fir-ar să fie!

Cu buzele strânse, îmi amintesc de prima mea întâlnire cu Piper. Părul ei roșu mi-a atras privirile imediat, dar ochii ei au fost cei care m-au dat pe spate. Am debitat cele mai tâmpite cuvinte de agățat din lumea asta, așa că nu mă mir că m-a ironizat. Nu, nu m-a ironizat. A șters cu mine pe jos din câteva cuvinte, în timp ce eu nu mai puteam scoate nici un sunet.

Nici acum, după mai bine de un an, nu înțeleg ce s-a întâmplat. Și încă se mai întâmplă!”

Gândurile lui Piper:

”Îmi întorc privirea brusc spre geamul din dreapta atunci când câteva imagini îmi apar în fața ochilor și tot ce pot să sper este ca roșul din obrajii mei să nu devină prea evident. Aproape că simt în palme felul în care buclele lui răvășite mi s-au încolăcit pe degete de câteva ori, deși totul a fost numai în visele mele.

Inspir adânc sub impactul senzației, doar pentru ca întregul meu interior să se agite din nou. De data aceasta, parfumul lui este cel care mă zăpăcește, Câteva esențe lemnoase și o urmă de mosc, dar care, împreună cu propriul lui miros, mă face să-mi lase gura apă. Mă simt tentată să-mi îndes fața în locul unde umărul i se întâlnește cu gâtul și să rămân acolo.

Fără să vreau, capul mi se întoarce și privesc câteva clipe lungi exact spre acel loc. Am senzația că mi-am odihnit capul acolo de multe ori și că este locul meu preferat în care dorm, iar asta e o nebunie totală, pentru că știu cu siguranță că niciodată nu am făcut asta. Nu în realitate. Nu în viața asta.”

La fel ca și precedentele cupluri, și Declan și Piper aveau, fără să știe unul de celălalt, vise inexplicabile în care apăreau amândoi împărtășind momente de pasiune, înconjurați de valuri de catifea albastră.

Se părea că totul avea legătură cu Simone, vrăjitoarea ce trăise în urmă cu peste o sută de ani și care, încă din copilărie, după ce fetițele găsiseră o carte ce-i aparținuse, le provocase celor trei viziuni în care Faith era înconjurată de mătase albă, April de satin roșu, iar Piper de catifea albastră, țesături și culori care deveniseră preferatele fiecăreia. Iar când una dintre ele își găsea ursitul, acesta începea să aibă aceleași vise ca și aceasta.

Ca doi dueliști ambițioși, nici unul dintre ei nu dorea să cedeze primul. Noroc că soarta, ajutată din plin de Faith și April, cele două prietene ale lui Piper, a decis să le dea o mână de ajutor, împingându-i unul spre celălalt.

Urmează un șir de întâmplări pline de umor, condimentate din plin cu replici spumoase, cei doi sfârșind în a capitula în fața sentimentelor năvalnice pe care le aveau unul pentru celălalt.

”De când ne-am cunoscut, am aruncat mereu cu vorbe și ironii unul către altul, însă acum… Acum tot ce este între noi a devenit serios și a fost atât de minunat, încât preferăm să tăcem. Sau am rămas amândoi fără cuvinte. (…)

Apoi, știind că Piper e exact acolo unde trebuie să fie, în brațele mele, adorm mulțumit.”

Din păcate însă, trecutul lui Declan îl ajunge din urmă, iar cei doi trec prin momente extrem de tensionate, când Piper ajunge să fie răpită…

Din fericire, cu ajutorul necondiționat al prietenilor, Declan reușește să dezamorseze pericolul, eliberând-o pe Piper.

Mi-a plăcut să reîntâlnesc precedentele cupluri din serie, Faith și Logan, April și Quinn, care m-au convins pe deplin de trăinicia relațiilor lor și de puterea sentimentelor pe care le aveau unul pentru celălalt, în fiecare cuplu în parte.

M-a impresionat și prietenia necondiționată dintre cei șase eroi, care au trecut prin multe evenimente împreună, atât fericite și amuzante cât și dramatice, în tot acest timp sprijinindu-se și încurajându-se necondiționat.

Finalul este deosebit de romantic, convingându-ne de puterea destinului care, pornind de la o simplă glumă, intersectează drumuri și schimbă vieți, ajutând sufletele pereche să se descopere.

”Mângâi o șuviță din părul roșu care mi-a atras atenția de când am intrat în oraș și de la care a pornit întreaga poveste. O glumă îți poate schimba viața? Uneori, da, pentru că gluma cu vrăjitoare și extratereștrii a ajuns să ne schimbe la toți șase întreaga viață. Și niciunul nu regretăm nimic.”

O carte caldă, romantică, amuzantă și relaxantă, numai bună de citit într-o zi de vacanță!

Mulțumesc autoarei Corina Cîndea și Editura Hathor pentru cartea oferită pentru recenzie

Cartea Iubire și catifea albastră poate fi comandată pe site-ul editurahathor.com. Tot de acolo puteţi comanda şi celelalte cărţi ale autoarei Corina Cîndea.

Recenzii cărți Corina Cîndea

Recenzii și prezentări cărți autori români

Recenzii și prezentări cărți pline de umor

22 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *