Delicatese Literare
Recenzii

Iubire triumfătoare – seria Hacker de Meredith Wild, Editura Trei, Colecția Eroscop – recenzie

Iubire triumfătoare

(Hard Love – 2015)

Meredith Wild

Editura Trei

Colecția Eroscop

Traducere: Ana Dragomirescu

An apariție: 2019

Meredith Wild este o autoare de bestselleruri romance New York Times și USA Today. Alături de celebra serie Hacker, a scris seriile de mare succes Bridge si Misadventures.

Locuiește pe coasta Floridei, împreună cu soțul și cei trei copii. Spune despre sine că este dependentă de tehnologie, că-i place whisky-ul și că e o romantică incurabilă.

Când nu trăiește în lumea imaginară a personajelor sale, poate fi găsită pe www.facebook.com/meredithwild.

1. Întâlnire periculoasă – Editura Trei – Hardwired – 2013 – recenzie
2. Atracție fatală – Editura Trei – Hardpressed – 2013 – recenzie
3. Pasiune amețitoare – Editura Trei – Hardline – 2013 – recenzie
4. Legatura fragilă – Editura Trei – Hard Limit – 2014 – recenzie
5. Iubire triumfătoare – Editura Trei – Hard Love – 2015

„O serie excepțională!“ – RT Book Reviews

„Pentru cei care iubesc seria 50 de umbre, aceasta este o lectură excelentă!“ – Heroes and Heartbreakers

„A cincea carte a seriei Hacker este absolut spectaculoasă. Meredith Wild dozează perfect erotismul și misterul, pentru a-și cuceri cititorii.“ – RT Book Reviews

„Acesta este finalul surprinzător și emoționant al poveștii de iubire dintre Blake și Erica. Meredith Wild ne rezervă câteva surprize uimitoare și un deznodământ magistral.“ – Harlequin Junkies

Meredith Wild este o autoare de bestselleruri romance New York Times și USA Today. Alături de celebra serie Hacker, a scris seriile de mare succes Bridge și Misadventures.

Locuiește pe coasta Floridei, împreună cu soțul și cei trei copii. Spune despre sine că este dependentă de tehnologie, că-i place whisky-ul și e o romantică incurabilă. Când nu trăiește în lumea imaginară a personajelor sale, poate fi găsită pe www.facebook.com/meredithwild și la www.meredithwild.com.

De aceeași autoare, la Editura Trei au apărut volumele din seria Hacker: Legătură fragilă, Pasiune amețitoare, Atracție fatală și Întâlnire periculoasă, precum și romanul Aventurile unei fete de la oraș din seria Misadventures.

După nuntă, Blake și Erica Landon pleacă în luna de miere, într-o călătorie care promite să le întărească legătura și să vindece rănile trecutului. Tocmai când credeau că necazurile li s-au terminat, izbucnește un scandal în jurul alegerii noului guvernator, Daniel Fitzgerald. Blake se trezește în centrul unei anchete în care iese la iveală trecutul său de hacker. Erica e dispusă să facă orice pentru a-l ține pe Blake lângă ea. Dar el nu vrea să coopereze cu autoritățile ca să-și dovedească nevinovăția, așa că relația lor începe să se fisureze.

Va câștiga trecutul lui Blake? Va reuși Erica să îl convingă că viitorul lor împreună merită orice sacrificiu?

Iubire triumfătoare de Meredith Wild, pe care l-am găsit pe stoc pe Libris, este un foarte frumos și satisfăcător final al unei serii intense, care ne-a purtat printr-un adevărat carusel al emoțiilor. Nici în acest ultim volum nu vor lipsi situațiile tensionate, pe muchie de cuțit, dar și momente de pasiune înflăcărată, fierbinți până la incandescență.

Într-o perioadă relativ scurtă de timp, de doar câteva luni, cei doi eroi, Erica și Blake, au fost nevoiți să treacă prin multe situații extrem de dificile. Au fost mințiți, amenințați, șantajați și trădați, inclusiv viața fiindu-le pusă în pericol. Aflați în situații limită, nu au luat de fiecare dată cele mai bune decizii, ajungând chiar să se despartă pentru o scurtă perioadă de timp. Însă iubirea puternică, aproape vecină cu obsesia, pe care o simțea fiecare dintre ei pentru celălalt, i-a ajutat în final să-și găsească calea împreună, depășind toate obstacolele.

”Lumina dansa pe inelele mele, în timp ce eu meditam la călătoria prin care viața ne purtase de-a lungul a numeroase luni. Fuseserăm răniți, amenințați și trădați. Descoperiserăm dragostea, iertarea și speranța. Trecuserăm prin toată gama de emoții și trăiri, dar încă rezistam, preocupați pentru următoarea aventură.”

În precedentele volume din serie am precizat de mai multe ori că mi-aș fi dorit să aflu și gândurile lui Blake, iar în acest volum mi s-a îndeplinit dorința, povestea alternând capitolele scrise la persoana întâi din perspectiva Ericăi cu cele scrise la persoana întâi din perspectiva lui Blake.

La sfârșitul precedentului volum din serie, Legătură fragilă, Erica a fost împușcată de unul din oamenii lui Daniel, de fapt chiar cel care îl omorâse pe Mark la ordinul lui Daniel. Întrucât Daniel nu cedase șantajului acestuia, bărbatul se răzbunase încercând să o omoare pe Erica. În urma rănilor suferite, Erica a pierdut un ovar și o parte din uter, posibilitatea ca ea să mai poată rămână însărcinată fiind foarte redusă. Te impresionează dragostea necondiționată și sprijinul pe care i-l oferă Blake Ericăi pentru a o ajuta să depășească trauma sufletească.

Pe de altă parte, Daniel, deși chiar el îl omorâse pe atacatorul Ericăi, salvându-i acesteia viața în ultima clipă, a fost chinuit de remușcări, fiind conștient că doar din cauza faptelor sale, viața fiicei lui fusese pusă în pericol. În scopul de a o proteja pe aceasta, Daniel a decis să se retragă din viața ei.

”- Tu ești fiica mea. Singurul meu copil. Te iubesc, dar e timpul să plec.”

La începutul cărții îi regăsim pe Erica și Blake în luna de miere, într-un peisaj exotic, fericiți și liniștiți, ”departe de lumea dezlănțuită”. Totuși, chiar și în acele momente, cei doi erau conștienți că perioada idilică nu avea cum să dureze la nesfârșit, iar problemele pe care le aveau nu aveau cum să dispară de la sine.

Din păcate, ceea ce nu aveau cum să anticipeze a fost o nouă ”lovitură sub centură”, dată de un vechi dușman al lui Blake – Trevor Connors. Astfel, imediat după reîntoarcerea în Boston, Blake a fost pus sub acuzare de FBI, fiind bănuit că a fraudat alegerile electorale pentru a-i asigura victoria lui Daniel.

Aflați sub o presiune enormă, nici Erica și nici Blake nu au acționat prea bine. Blake a fost rănit de faptul că Erica se îndoise de nevinovăția lui, iar Erica a fost bulversată de faptul că Blake refuza să se apere, indicându-le anchetatorilor identitatea adevăratului făptaș.

În toată această perioadă întunecată, se părea totuși că un mic miracol se produsese în viața lor, toate simptomele sugerându-i Ericăi că rămăsese însărcinată. Aceasta, simțindu-se responsabilă față de ființa ce începuse să se dezvolte în ea, a decis să acționeze de una singură pentru a obține probele necesare dovedirii nevinovăției lui Blake.

”În joc erau dragostea noastră, viața pe care o clădeam, libertatea lui Blake și poate mai mult de atât. Dacă el nu avea să le ocrotească, atunci cine?

Deodată, învălmășeala gândurilor s-a potolit și mi-am dat seama ce trebuia să fac. Am urcat la etaj, m-am dus la dulap și, ignorând cearșafurile mototolite ce aminteau de pasiunea nopții trecute, mi-am căutat valiza. Apoi m-am apucat să-mi fac bagajele.”

Din păcate, persoana la care a apelat a refuzat-o categoric, dezamăgind-o profund.

Schimbând perspectiva, te înduioșează suferința lui Blake care, neștiind de ce Erica plecase de acasă și își închisese telefonul, era convins că ea intenționa să îl părăsească, gând care-l paraliza de frică, întrucât, fără ea alături, s-ar fi stins toată lumina din viața lui…

”Nimic nu avea să fie în regulă înainte ca ea să se întoarcă acasă. Dacă mi-ar fi dat șansa să mă justific, aș fi îndreptat lucrurile.”

”Nervozitatea mi-a făcut nervii să se strângă. Nu aveam s-o las să mă părăsească. Poate că i-ar fi fost mai bine cu cineva care să n-aibă mintea făcută varză, dar nu-mi păsa. În mod egoist, intenționam să lupt cu ghearele și cu dinții ca s-o păstrez prin orice mijloace.”

Împăcarea lor este foarte emoționantă, amândoi realizând că au greșit unul față de celălalt și, fără voia lor, fiecare l-a făcut pe celălalt să sufere…

”Am simțit o strângere de inimă. Uram faptul că suferise atât de mult. Acum era curat și bărbierit, însă când mă întorsesem acasă era o epavă. Niciodată nu-l văzusem așa de dezolat.”

Mi-a plăcut că autoarea nu a creat personaje perfecte, reacțiile acestora fiind credibile și umane.

”După ce-i lăsasem lui Blake un mesaj care să-i amintească de angajamentele pe care ni le luasem unul față de altul, mă gândisem mult la jurămintele noastre și la ce însemnau ele, atât din vedere simbolic, cât și al cuvintelor în sine. Reprezentau promisiuni de a construi, nu legi ce așteptau să fie încălcate. Eram oameni. Imperfecți. Încă tineri, din multe puncte de vedere, deși deprinși cu mersul lumii.

Ne răniserăm reciproc. Ne dăduserăm câteva lovituri puternice și, cumva, ne regăsiserăm drumul spre dragoste și înțelegere. Ne schimbaserăm. Și, de-a lungul călătoriei, fiecare lecție dură împletise mai strâns relația dintre noi.”

Vă las să descoperiți singuri în carte cum se vor desfășura lucrurile în continuare, dacă și cum va reuși Blake să-și susțină nevinovăția și ce alte evenimente se vor mai produce.

Finalul cărții ne mai rezervă câteva răsturnări de situații, unele personaje apar într-o cu totul lumină decât le-am perceput până atunci, beneficiind chiar de o a doua șansă neașteptată

După un roller coaster plin de adrenalină, epilogul cărții este foarte fericit, convingându-ne pe deplin de trăinicia relației dintre Erica și Blake peste timp.

”- Nu sunt sigură că există așa ceva, dar dacă ar fi, centrul lumii e dragostea noastră, Blake. Fiecare bucurie… fiecare lucru frumos pe care-l am în viață i se datorează ei.

Blake a închis ochii și m-a tras mai aproape, până când și-a lipit fruntea de a mea. Apoi a ridicat-o, cucerindu-mă cu o privire adâncă, emoționantă.

– O s-o ai mereu!”

Mi-a plăcut că autoarea ne-a mai pregătit o surpriză, oferindu-ne și o scenă bonus, întorcându-ne acolo unde a început totul și având ocazia specială de a descoperi exact la ce se gândea Blake atunci când Erica a intrat pentru prima dată în sala de ședințe a companiei Angelcom, scenă pe care o văzusem deja din perspectiva Ericăi în Întâlnire periculoasă, înțelegând abia acum comportamentul lui Blake, ce păruse cumva paradoxal atunci.

M-a emoționat și capitolul de Mulțumiri de la final, în care Meredith Wild a dedicat cartea celor trei copii ai săi, fără a omite să-i mulțumească, pe lângă altor colaboratori, și soțului ei, alături de care trăiește o dragoste nebună, fapt care a inspirat-o, de altfel, și în realizarea intrigii.

”Cartea asta e pentru prichindeii mei, S., A. și E., care, deși eu refuz să accept, nu o să rămână pentru totdeauna așa de mici. Cu toate că acum s-ar putea să nu vi se pară evident, vă dau cuvântul meu că în fiecare zi din viețile noastre nebune și agitate, mă simt copleșită de mândrie, uimire și mai multă dragoste pentru voi decât aș putea vreodată să exprim cu adevărat în cuvinte.”

”Mai presus de toate, aș vrea să-i mulțumesc soțului meu, Jonathan, doar că vorbele îți mulțumesc n-o să fie niciodată de ajuns. Nu-mi imaginez c-aș fi scris vreodată o poveste despre două personaje care se iubesc cu patimă, fără să fi cunoscut și eu însămi o astfel de dragoste nebună. Îți mulțumesc că ești apărătorul meu, cel mai bun prieten al meu și iubirea vieții mele.”

Cartea Iubire triumfătoare de Meredith Wild poate fi comandată pe libris.ro

Recenzii și prezentări cărți Meredith Wild

Top 10 cărți romantic-erotice contemporane

18 Comments

Spune-ți părerea!