Delicatese Literare
Recenzii

Iubirea care ucide de Tami Hoag, Editura Miron – recomandare de lectură

Iubirea care ucide   

(Taken by Storm – 1992)

Tami Hoag

Editura Miron

Numar pagini: 256

Vă invit să vă delectati cu o poveste fermecătoare, un amestec captivant de momente fierbinți, replici spumoase și personaje simpatice, perfectă pentru fanii genului romance și nu numai.
Cartea m-a lăsat cu o stare de bine, iar finalul este unul optimist care transmite că dincolo de suferință si teamă există iubire și speranță .
Cea mai intensă iubire este cea care lasă cele mai adânci urme emoționale, este iubirea în care lumea întreagă se reduce la existența celuilalt și la modul în care fiecare are loc în viața celuilalt.
Seth Thomas Dalton-Storm este un celebru fundaș al unei renumite echipe de fotbal american, fost cowboy originar din Montana, în vârstă de treizeci și șase de ani, care tocmai și-a încheiat cariera spectaculoasă trăgând de corpul lui înțepenit și dureros în ultimul an de contract. A avut o viață de vedetă, a fost adulat de suporteri, fiind deliciul femeilor și al agenților de publicitate. Acum însă, după ce cariera lui sportivă s-a sfârșit nu-și dorește decât un singur lucru: să se căsătorească cu Julia McCarver. Iar pentru a-și îndeplini dorința trebuie să lupte din răsputeri pentru marea dragoste a vieții lui, temându-se că frumoasa Julia îl va respinge după atâtea șanse irosite de el, cu atâta ușurință! A iubit-o pe Julia de când se știe dar a și rănit-o tot timpul datorită fricii de a-și asuma angajamente sentimentale, temeri care își au rădăcinile în moștenirea genetică a familiei lui disfuncționale. De câte ori viața i-a pus piedici frumosului cowboy, de atâtea ori Julia l-a salvat și l-a „vindecat” și tot de atâtea ori el a părăsit-o pentru carieră, simțind ca ea voia mai mult decât îi putea oferi el în acel moment.
Julia a fost o adolescentă timidă și nesigură care și-a urât viața și pe tatăl ce o abandonase pentru o slujbă la o companie petrolieră lăsând-o în grija unchiului și a mătușii ei, doi zgârciți notorii. În adolescență înjura ca un vagabond și se revolta împotriva tuturor lucrurilor care-i ieșeau în cale dar Storm a fost acolo, lângă ea mereu, a înțeles-o și i-a alinat durerea când inima i-a sângerat. Unica șansă la o viață mai bună pentru Storm a fost fotbalul, plecarea lui din Montana frângându-i inima Juliei. Pentru ea, Storm a fost prima si unica iubire dar și blestemul vieții ei.
Acum Julia este asistentă la urgente, o femeie încrezătoare în forțele proprii și conștienta de frumusețea ei, logodită cu un doctor pe care nu-l iubește dar îl apreciază pentru calmul și siguranța pe care i-o oferă.
Storm este însă hotarât să vină după Julia și s-o determine să-i acorde încă o șansă, chiar dacă este conștient că nu o merită, și să-i arate că chimia, atracția și magnetismul încă mai mocnesc în inima lor pentru că ei doi sunt suflete pereche, doua jumătăți ale aceluiași întreg.
Își va risca Julia din nou inima pentru Storm? Va reuși el s-o convingă de sinceritatea sentimentelor lui? Ce vor face cei doi bărbați din viața Juliei când vor „concura” pentru inima aceleiași fete? Vă las pe voi să aflați citind această încântătoare poveste romantică care atinge sufletul.
„O femeie fuge toată viața de bărbatul de care este îndrăgostită cu patos, pentru că nu poate gestiona intensitatea iubirii ei” – George Călinescu – Enigma Otiliei

 

Cărțile autoarei Tami Hoag pot fi comandate pe elefant.ro, libris.ro, targulcartii.ro, librarie.net, emag.ro, carturesti.ro

Recenzii și prezentări cărți Tami Hoag

14 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *