Delicatese Literare
Recenzii

Iubirea vieții mele de Rosie Walsh, Editura Nemira, Colecția Damen Tango – recenzie

Iubirea vieții mele

(Love of My Life – 2022)

Rosie Walsh

Editura Nemira

Colecția Damen Tango

Traducere: Silvia Năstăsie

Nr. de pagini: 384

An apariție: 2022

Rosie Walsh este autoarea bestsellerului internațional Bărbatul care n-a mai sunat, tradus în 35 de limbi și vândut în mai mult de 1,5 milioane de exemplare. Cel de-al doilea roman al său, Iubirea vieții mele, a fost foarte apreciat de critici și de public, ajungând încă din prima săptămână în prestigiosul top The New York Times al bestsellerurilor. S-a dedicat scrisului după ce a lucrat o vreme în televiziune, ca scenarist de documentare, meserie datorită căreia a călătorit în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii. Astfel, și-a scris prima carte în America de Sud, unde l-a cunoscut pe partenerul său, George, împreună cu care locuiește în prezent, în Devon, Marea Britanie, alături de cei doi copii ai lor.

The New York Times bestseller

Selecție a Clubului de carte GOOD MORNING AMERICA

Te-am ținut în brațe în fiecare noapte timp de zece ani și n-am știut niciodată cum te cheamă. Avem un copil împreună. Un câine. O casă.

Cine ești?

Emma, un biolog marin recunoscut, își iubește soțul, pe Leo, și pe fiica lor, Ruby ‒ ar face orice pentru ei. Dar aproape tot ce le-a spus despre ea însăși e o minciună. Iar ei n-ar fi aflat niciodată, dacă soțul său ar fi avut orice altă slujbă. Leo este însă un scriitor de necrologuri. Atunci când Emma se îmbolnăvește, Leo încearcă să se împace cu boala ei așa cum știe mai bine: făcând cercetări despre viața soției. Dar, pe măsură ce începe să descopere adevărul, devine evident că femeia pe care o iubește nu există. Nici măcar numele ei nu este adevărat.

„Combinând ritmul alert al unui thriller psihologic cu duioșia și amărăciunea unei povești de dragoste care se destramă, acest nou roman de Rosie Walsh e imposibil de uitat.“
People

Iubirea vieții mele este o carte fascinantă și tulburătoare despre secrete bine păstrate, dragoste, pierdere, vină, suferință, devotament, iertare, speranță și magia unui nou început!

Cartea m-a captivat încă de la primele pagini și m-a ținut în priză până la sfârșit. Efectiv nu am putut să o las din mână odată ce am început-o!

Acțiunea este relatată la persoana întâi, alternând capitolele din perspectiva celor două personaje principale, Leo și Emma.

Căsnicia lor pare una perfectă, se iubesc necondiționat și își adoră fetița în vârstă de trei ani. Când cancerul Emmei recidivează, viața lui Leo este dată complet peste cap. Chiar după ce boala a intrat din nou în remisie, el a rămas profund marcat. Fiind scriitor de necrologuri, el nu poate să nu ia în considerare și varianta cea mai nefericită. Iar Emma lui cea minunată merita cel mai bun omagiu cu putință.  Însă, încercând să încropească un necrolog, Leo a realizat că sunt zone din trecutul soției pe care nu le cunoaște deloc. Cum nu putea să o întrebe direct, a început să facă cercetări pe cont propriu și… șocurile au început să vină în valuri!

Astfel, Leo a descoperi că soția lui nu absolvise prestigioasa universitate la care îi spusese că studiase, întrucât fusese exmatriculată, iar apoi își schimbase numele. Dar ceea ce i-a dat lovitura de grație lui Leo, aruncându-l în cea mai profundă disperare, a fost momentul în care a descoperit că soția lui avea o legătură extraconjugală cu Jeremy Rotschild, un celebru realizator de emisiuni radio, a cărui soție dispăruse fără urmă de puțin timp. Mai mult, cercetând telefonul Emmei, Leo a descoperit un mesaj către Jeremy, din care se deducea că acesta era adevăratul tată al lui Ruby…

Pentru Leo, șocul era cu atât mai devastator cu cât, adult fiind, descoperise că fusese înfiat, iar părinții lui îi ascunzeseră această informație și refuzaseră, în numele lui, cererea mamei biologice de a-l cunoaște, aceasta fiind moartă în momentul în care a descoperit această informație, iar Leo a simțit din plin regretul că i s-a răpit șansa de a decide singur.

Suferința lui Leo este de-a dreptul palpabilă. Simțindu-se mințit și manipulat toată viața lui, senzația de a se simți iubit și fericirea de până atunci i se păreau doar o iluzie, iar viitorul se arăta complet nesigur. Totuși, iubirea lui arzătoare pentru Emma nu avea cum să dispară peste noapte și, deși inițial a refuzat să-i asculte orice explicație, după două zile a acceptat să o întâlnească. Paradoxal, deși până atunci îl implorase să-i dea o șansă, Emma nu s-a prezentat la întâlnire, fiind de negăsit.

Deși știam, din romanul Bărbatul care nu a mai sunat, că Rosie Walsh are incredibilul talent de a te pune pe piste false, recunosc că și eu, ca și Leo, am tras aceleași concluzii greșite, întorsătura de situație de la jumătatea cărții uluindu-mă complet.

Acțiunea din a adoua parte a cărții capătă accente de thriller, suspansul crește și misterul se adâncește. Totuși, de data aceasta am ghicit imediat ce am ajuns la acel moment, ce anume din trecutul Emmei credea ea că este adevărat și, de fapt, era o mare minciună, ce produsese ulterior efecte dezastruoase…

Abia în a doua parte a cărții am cunoscut-o cu adevărat pe Emma, sensibilă, afectuoasă și altruistă, și am suferit pentru tot ceea ce i s-a întâmplat pe nedrept.

Pe Leo l-am adorat încă de la început, bunătatea, iubirea și devotamentul lui fiind impresionante.

După ce mi-au dat lacrimile de mai multe ori, finalul a venit ca o rază de soare după multe zile ploioase și încețoșate, lăsându-mă cu o stare de bine și multă speranță în suflet.

Mi-a plăcut mult cartea și o recomand cu mult drag!

Cartea Iubirea vieții mele de Rosie Walsh poate fi comandată de pe nemira.ro, libris.rocartepedia.ro, librariadelfin.rolibrarie.net, emag, carturesti.ro

Recenzii și prezentări cărți Rosie Walsh

Recenzii și prezentări cărți Editura Nemira

Recenzii și prezentări cărți Colecția Damen Tango

Recenzii și prezentări cărți cu mister

 

 

6 Comments

 • Oli

  O recenzie minunata, plina de emotie si caldura! Eram foarte curioasa in privinta cartii, multumesc pentru recomandarea irezistibila, abia astept s-o citesc si eu!

 • anasylvi

  Am citit si eu cealalta carte a doamnei Walsh, imi amintesc ca mi-a placut intorsatura de situatie de la jumatatea cartii si vad ca isi mentine acest bun obicei. Atunci nu mi s-a parut prea bine construit personajul feminin, aici lucrurile par sa stea mai bine. Frumoasa si plina de emotie recenzia, felicitari si multumesc pentru impresii si recomandare!

 • Mirela Barbalata

  Ooo, ce recenzie incitanta!
  M-ai facut tare curioasa si o sa tin cont de recomandarea ta , cu atat mai mult cu cat mi-a placut prima carte a autoarei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *