Delicatese Literare
Prezentari carti

Jeremy Poldark de Winston Graham, Editura Litera/Lira, Colectia Carti Romantice

Jeremy Poldark (Jeremy Poldark)

Winston Graham

 1. Ross Poldark. Începuturi (Ross Poldark) – 1945 – prezentare
 2. Poldark. Demelza (Demelza) – 1946 – prezentare
 3. Jeremy Poldark (Jeremy Poldark) – 1950
 4. Warleggan (Warleggan) – 1953 – prezentare
 5. Luna neagră (The Black Moon – 1973) – prezentare
 6. Cele patru lebede (The Four Swans – 1976) – prezentare
 7. Valul furios (The Angry Tide – 1977) – prezentare
 8. Străinul de pe mare (The Stranger from the Sea – 1981) – prezentare
 9. The Miller’s Dance – 1982
 10. The Loving Cup – 1984
 11. The Twisted Sword – 1991
 12. Bella Poldark – 2002
Cornwall, 1790. Ross Poldark trece prin cele mai întunecate și mai dificile momente din viața lui. Încă zguduit de moartea tragică a fiicei sale, căpitanul Poldark are de înfruntat și acuzația că a instigat și a participat la prădarea a două corăbii; prin urmare, după o săptămână petrecută la închisoare, este adus în fața juraților pentru a fi judecat.
Situația pare fără ieșire, căci dușmanii familiei Poldark, printre care se numără și influentul bancher George Warleggan – a cărui rivalitate cu Ross capătă noi proporții –, nu sunt deloc puțini, iar dorința lor cea mare este să-l vadă condamnat, ba chiar atârnând în ștreang.
Ross pare resemnat cu propria soartă… însă nu și Demelza. Deși căsnicia lor traversează o perioadă dificilă, Demelza – care poartă în pântece copilul nedorit al lui Ross Poldark, de existența căruia acesta din urmă nici nu are habar – își va susține cu devotament soțul și va încerca din răsputeri să-și salveze familia.
„Continuară să se plimbe în tăcere. Grădina zăcea nemişcată sub pătura joasă de nori, frunzele şi florile căpătând consistenţa mai caldă şi mai solidă a lucrurilor ce au continuitate. Nu există lucruri continue, se gândi Ross, ci doar momente trecătoare de căldură
şi tovărăşie, secunde nemişcate în licăririle unor zile tulburate.”
„În timpul săptămânii petrecute în închisoare, se gândise la toate
lucrurile pe care ar fi trebuit să i le spună Demelzei şi pe care nu avusese ocazia să i le zică. Acum, că primise o graţiere neaşteptată, îi reveni însă şi vechea şi blestemata dificultate de-a se exprima, care-i bloca capacitatea de a-şi arăta emoţiile.”
„– Suntem noi doi, continuă ea, în casa noastră; nimic între noi care să ne întrerupă. Poate e din cauză că sunt un om simplu, dar îmi place să simt casa în jurul meu: lumânările arzând, draperiile trase, căldură, ceai, prietenie, iubire. Astea-s lucrurile care contează pentru mine. În dimineaţa asta… în urmă cu doar câteva ore…am crezut că le-am pierdut pentru totdeauna.”
Veți putea citi întreaga poveste în romanul JEREMY POLDARK de Winston Graham. De vineri 24.06.2016 la toate punctele de difuzare a presei împreună cu revista Libertatea pentru Femei!
Sursa: Carti Romantice

jeremy

Cărţile autorului Winston Graham pot fi comandate pe libris.ro, elefant.ro, librarie.net, cartepedia.ro, carturesti.ro, emag.ro

 

16 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *