Delicatese Literare
Recenzii

Jocul cu focul de L.J. Shen, Editura Epica, Colecția EpicLove – recenzie

Jocul cu focul

(Playing with Fire – 2020)

L.J. Shen

Editura Epica

Colecția EpicLove

An apariție: 2021

Nr. pagini: 416

Traducerea: Sorin Petrescu

L.J. Shen este una dintre autoarele cele mai vândute din lume, la categoriile romane de dragoste contemporane și romane New Adult. A publicat peste douăsprezece volume, dintre care Cum să furi o inimă cu un sărut s-a situat pe poziția a doua în topul celor mai vândute cărți pe Amazon și în topul publicației Washington Post și, de asemenea, a ocupat poziția secundă în vânzări pe Amazon Kindle. Locuiește în Statele Unite ale Americii, în nordul Californiei, împreună cu familia.

Un băiat cu inima frântă, pe cale să se autodistrugă.
O fată plină de cicatrice, a cărei viață plutește în derivă.
O poveste de iubire plină de secrete și durere, pecetluită cu îndoieli.

Grace și West sunt total opuși.
Ea este fata ciudată care lucrează într-o rulotă cu tacos.
El e băiatul misterios care apare în orășelul ei texan. De când a fost admis la facultate, West participă la lupte ilegale și creează senzație printre locuitorii din Sheridan.
Ea e invizibilă pentru ceilalți.
El este băiatul rău și ademenitor.
Ea e neînțeleasă și retrasă.
El este vulnerabil, dar de neînvins în ring.
Când West pătrunde în viața liniștită a lui Grace, fata se străduiește să-și dea seama dacă el este cel destinat să o facă fericită sau dacă relația lor va avea un sfârșit urât.
Cu cât ea încearcă să-l îndepărteze, cu atât el reușește să o scoată din carapacea ei.
Grace are două certitudini: prima este că e pe cale să se îndrăgostească de cel mai sexy tip din Universitatea Sheridan, iar a doua - dacă te joci cu focul, mai mult ca sigur o să te arzi.

„O poveste de iubire a doi dușmani care devin iubiți, a două suflete cu cicatrici, care au avut nevoie unul de celălalt pentru a descoperi că nu au fost niciodată singure.. Scrisă sub semnătura lui LJ. Shen, cu imagini vii, cu un dialog înțelept ,o sincronizare comică impecabilă și îmbinată cu emoții, Jocul cu Focul este acum una dintre cărțile mele favorite.” – Kate Stewart, autoare de bestsellere USA Today

L. J. Shen are un stil direct, intens și captivant de a scrie, poveștile ei te atrag de la prima pagină, neputând să lași cartea din mână până la final. Poți simpatiza sau nu personajele, poți empatiza sau nu cu ele, dar cu siguranță, odată intrați în acțiune veți fi nerăbdători să dați pagină după pagină pentru a afla ce se întâmplă cu fiecare. Dintre cărțile ei apărute la noi am citit până acum Vicious, Cum să furi o inimă cu un sărut, Midnight Blue și, bineînțeles, cartea de față, iar dintre toate, cel mai mult mi-a plăcut Jocul cu focul, urmată de Midnight Blue.

Nu mai citisem de ceva vreme o carte young-adult, așa că m-am bucurat să descopăr în Jocul cu focul o poveste de dragoste emoționantă, cu personaje de neuitat, care mi-a mers la suflet. 
 
Crudă pe alocuri, sinceră și captivantă, Jocul cu focul este o poveste mistuitoare despre maturizare, redescoperire și iertarea de sine, găsirea fericirii și trăirea vieții la maximum. Și despre iubire. Multă iubire, cu miraculoasa ei putere vindecătoare. 
Grace și West, cei doi tineri protagoniști ai cărții, sunt absolut remarcabili. Doi oameni răniți care se ascund de ei înșiși și de trecutul lor, care își găsesc unul în altul puterea de a-și înfrunta temerile și traumele din trecut. 
 
Grace este simbolul unui spirit de foc. O tânără care s-a ridicat din cenușa a ceea ce a fost – și când spun că s-a ridicat din cenușă, e atât la figurat, cât și la propriu! – pentru a deveni femeia menită să fie. Am admirat tenacitatea și seriozitatea ei. Forța, determinarea și dezvoltarea caracterului ei de-a lungul acestei povești sunt fascinant de urmărit. 
Cu cinci ani în urmă, era o adolescentă foarte frumoasă, o liceană populară, în echipa majoretelor, având un cerc de prietene și un iubit admirat de toate fetele. Mama ei murise dintr-o supradoză, pe când Grace era micuță, și fata era crescută de bunica ei. Despre tatăl ei nu știuse nimic, niciodată, fiind rodul unei relații întâmplătoare a mamei sale. Situația ei familială nu era de invidiat, dar tragedia care a lovit-o a fost… focul! Casa ei a ars într-un incendiu, din care Grace a reușit cu greu să se salveze, ajutând-o în același timp pe bunica ei. Însă urmările au fost cumplite, căci jumătate de față și de corp i-au rămas marcate de cicatrice. Mi-a plăcut faptul că eroina nu arată perfect, că cicatricele ei sunt vizibile, și nu doar pe interior. Pare mult mai ”umană” așa.
În urma accidentului, ”prietenele” au părăsit-o, la fel și iubitul! În prezent, Grace este fata ciudată, cu fața ascunsă de șapcă, ce lucrează într-o rulotă cu tacos, alături de Karlie, singura prietenă care i-a rămas alături, și a cărei familie este proprietara afacerii. 
La rândul său, West este, de asemenea, la fel de dat peste cap, victimă a unui trecut dureros. West St. Claire este atât o surpriză, cât și un erou alfa-masculin revigorant. Da… e îngâmfat și inabordabil. E un tip ”vânat” de tipe care mai de care mai atrăgătoare, dar care nu îl interesează nici un pic, decât pentru aventuri pasagere, de o noapte. Are o atitudine de băiat rău, consolidată cu brio de reputația de luptător invincibil în ring, în lupte ilegale, pe bani! Dar sub suprafață este plin de compasiune, marcat de un trecut care este guvernat de vinovăție, drept pentru care continuă să facă sacrificii pentru alții în timp ce se pedepsește. Când o întâlnește pe Grace, lumea lui se întoarce cu susul în jos și nu este sigur ce să facă cu această atracție, în afară de a continua să se comporte așa cum știe el – ca un nemernic. Și cu cât Grace îl înfruntă mai mult, cu atât este el mai intrigat de ea. Mi-a plăcut fiecare secundă din relația lor de atragere-respingere. Tensiunea lor sexuală e palpabilă, iar ușurința în care au devenit prieteni și, în cele din urmă, iubiți e firească, naturală. Însă după un început ”palpitant”! Dialogurile celor doi au fost sarea și piperul acțiunii. Dar au reușit să se motiveze unul pe altul să-și dorească să trăiască din nou viața la maxim. Împreună. 
Felul în care West o privea pe Grace și o provoca să se accepte, să se vadă prin ochii lui, a fost uluitor. Da, era ba cald, ba rece cu ea – dar doar pentru că încerca să o protejeze de persoane periculoase din lumea interlopă a luptelor, crezând că dacă va arăta pe față că o respinge, va abate atenția acestora de la ea. Totuși, a umilit-o de câteva ori și am suferit pentru ea. Însă el s-a revanșat, ce-i drept. Când și-a lăsat garda jos și amândoi și-au permis să-și arate vulnerabilitățile, a fost pur și simplu mișcător de frumos. Două suflete frânte care s-au vindecat unul pe altul, demonstrând rezistența și puterea spiritului uman.
O poveste minunată, pe care o recomand cu drag tuturor romanticelor!

”Singurul lucru care a rămas complet neatins după incendiu a fost inelul mamei mele moarte. Avea un ornament în formă de văpaie.

Arăta ieftin ca un gablonț. Genul de bijuterie pe care o găsești într-un ou de plastic pescuit dintr-un automat de la mall. Bunica Savvy zicea că mama și-a dorit dintotdeauna să fie al meu. Focul simbolizează frumusețea, furia și renașterea. îmi explicațiase ea. Din păcate, în cazul meu simboliza doar moarte.

La culcare, bunica îmi spunea povești cu pasărea phoenix care renaște din cenușă. Zicea că, la fel ca un phoenix, mama dorise să învingă împrejurările vitrege.

Să moară și să o ia de la capăt. Nu a reușit decât prima parte.

Dar eu am avut parte de amândouă.”

 

”Nimeni nu e perfect.

La urma urmei, fiecare dintre noi e un phoenix ce răsare din propria cenușă, luându-și zborul spre o destinație necunoscută, cu aripile călite de văpăi.”

 

Cartea Jocul cu focul de L.J. Shen se poate comanda pe librex.ro

Recenzii și prezentări cărți L.J. Shen

Recenzii și prezentări cărți Editura Epica

Recenzii și prezentări cărți romantic-erotice

12 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *