Delicatese Literare
Cărți pentru copii

Jup, un pisoi de soi de Alec Blenche, Editura Univers – recenzie

Jup, un pisoi de soi

Vol. 1 Jboară, Costică, jboară

Alec Blenche

Editura Univers

Anul apariției: 2018
Nr. de pagini: 28
Vârsta: 3-5 ani
Primul volum din noua serie a lui Alec Blenche Jup, un pisoi de soi, este o poveste plină de umor și ghidușii. Jup, pisoiul-copil, descoperă în fiecare zi lumea cu legile ei misterioase, iar copiii o vor descoperi cu bucurie odată cu el.
Jup are blănița albă și moale, plină de pete negre. Arată exact așa cum îl alintă stăpâna sa – ca un pisoi dalmațian. În lipsa unor frați și surori cu care să se joace, se împrietenește cu Jack, bătrânul dulău din vecini, și își umple timpul cu ceea ce el numește „exploratul“. Iar „exploratul“ include, de obicei, câte o trăsnaie, cum ar fi încercarea de a zbura. Pentru că nu-i nimic în regulă cu a visa și a încerca, nu-i așa?
Cartea Jup, un pisoi de soi ne prezintă povestea unui pisoi foarte drăguţ, pe nume Jup, care are o blăniţă albă şi moale cu o grămadă de pete negre, arătând exact ca un dalmaţian. Părinții lui sunt o pisică albă ca laptele şi un pisoi negru ca tăciunele.

M-am amuzat pe toată perioada citirii cărţii. Este o lectură foarte relaxantă, iar personajul nostru este pus doar pe explorat, curiozitatea lui neavând limite. Jup este un pisoi singur la părinţi, singurele lui ocupaţii fiind exploratul şi dormitul. Prietenul lui cel mai bun este câinele vecinului, Jack, un bătrân câine de vânătoare. Atunci când nu explora, pisoiul nostru dormea în cele mai ciudate locuri posibile. Fiind un pisoi de câteva luni, era normal ca vocabularul lui să fie îmbunătăţit după pofta inimii lui şi avea destule cuvinte pe care le pronunţa aşa cum vrea el şi nu cum trebuie.

O nouă zi, o nouă trăznaie. Fiind o zi superbă afară, Jup s-a gândit că este perfectă ziua pentru ”jburat”, aşa că a apelat la bunul lui prieten, Jack, ca să-l învete să zboare. Normal că Jack nu a putut să îi fie de ajutor, dar a găsit rapid o soluţie care să îl ajute pe Jup în rezolvarea problemei lui. Împreună cu pisoiul care s-a căţărat pe spatele lui şi care stătea foarte ţanţoş, căci nu mereu vezi un pisoi pe spatele unui câine, au pornit spre parc pentru a cere ajutorul porumbeilor care erau prieteni cu Jack.
Vă invit să citiţi această minunată poveste pentru a afla dacă Jup a reuşit să zboare. Recomand cartea tuturor copiilor, este o lectură foarte frumoasă.

Coperta cărții arată foarte bine, este cartonată pentru a rezista în mâinile micuților, iar paginile din interior sunt pline de ilustrații semnificative și minunate.
“Parcul nu era prea departe, aşa că Jack nu avea niciun motiv să se grăbească. Pe lângă asta, îi plăcea nespus să vadă privirile pe care trecătorii li le aruncau când îi vedeau împreună. Erau chiar o imagine deosebită. Un pisoi călare pe un dulău – rar îţi era dat să vezi aşa ceva!”
Vă dorim lectură plăcută!

Cartea Jup, un pisoi de soi poate fi comandată pe edituraunivers.ro, libris.ro, librarie.net, carturesti.ro, dol.ro

Recenzii Editura Univers

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

Recenzii cărți Alec Blenche

Recenzii și prezentări cărți autori români

Recenzii și prezentări cărți Colecția Unicorn

 

13 Comments

Spune-ți părerea!