Delicatese Literare
Recenzii

Karamel de Lexi B. Newman, Editura Stylished – recenzie

Karamel

Lexi B. Newman

Editura Stylished

Anul apariției: 2019
Număr pagini: 399
Lexi B. Newman este o tânără autoare contemporană foarte talentată, care are la activ mai multe romane scrise, unele în colaborare cu Davine M. Vesco, care s-au bucurat de un real succes printre cititorii de la noi din țară!
„Când a întâlnit-o, nu se aștepta să-i întoarcă lumea pe dos. Nu se aștepta să ajungă în punctul în care să-și riște viața și cariera pentru ea, să-și încalce principiile și să se aprindă instantaneu după cea mai nepotrivită persoană din jurul lui. Însă din momentul în care Kitty calcă în viața lui, cu bocancii celei mai neascultătoare persoane din Detroit, ajunge să facă lucruri pe care nu și le-ar fi imaginat niciodată, lucruri care îl conduc cât mai aproape de pierzanie. În ciuda situațiilor tensionate și a plăcerii ei vinovate de a o șterge chiar de sub nasul celui care ar trebui să o supravegheze și să o îmblânzească, James Day – fost agent la divizia Narcotice – dezvoltă un simț ascuțit al protecției față de ea. Tensiunea dintre ei se accentuează când o nouă problemă începe să planeze deasupra lui Kitty; un pion din trecutul ei tumultos, pe care și-ar fi dorit să-l lase în urmă, începe să-i dea târcoale și să-i amenințe siguranța. Nebunul de pe tabla ei de șah, care a primit-o în casa lui atunci când avea cea mai mare nevoie, intervine pentru a-și cere tributul. Va fi Kitty capabilă să muște mâna care a hrănit-o sau o să-l trădeze pe cel care o face să se simtă din nou vie și protejată?”
Karamel este un roman amuzant și relaxant, o poveste emoționantă,  fierbinte și frumoasă de dragoste, o carte savuroasă cu personaje pătimașe, replici spumoase, foarte bine lucrat încât să fii atras de la primul până  la ultimul capitol.
La începutul cărții îl cunoaștem pe James Day, un tânăr de 27 de ani, agent la Narcotice care în urma unei misiuni eșuate în care muriseră mai mulți agenți, fusese retrogradat  și pentru că i se acordase o nouă șansă, fusese detașat  la o secție  de poliție din Detroit, unde  detectivul North îi propune o nouă misiune, aceea de a o supraveghea pe  Katherine Kenda, o tânără de 17 ani cu probleme grave de comportament, momentan închisă într-o casă de corecție.

Dosarul stufos al fetei îl șochează pe agent, mai ales când află că această adolescentă rebelă era la curent cu tot ce se întâmplă la periferia orașului, cu luptele de stradă ilegale, atitudinea și instinctele sălbatice fiind motiv pentru care fusese exmatriculată din trei licee diferite, toate acestea făcându-l să-și refuze șeful, însă amenințarea cu concedierea  îl aduc în situația să accepte până la urmă misiunea de a o supraveghea 24 de ore din 24 pentru a o  stoarce de informații, cu toate că avea  vagul presentiment că face o greșeală colosală.
O găsește pe fată într-una dintre casele de corecție din Detroit și după ce semnează câteva hârtii pentru a o putea lua sub tutelă află că aceasta se află la izolare după ce mușcase personalul și, așteptând ca  să îi fie adusă, se trezește la picioare cu un taifun blond, întâlnirea dintre ei fiind una explozivă.

Surprins peste măsură de apariția spectaculoasă – o tânără frumoasă cu ochii ageri, cu părul ca o junglă amazoniană de culoarea caramelului și cu cele mai lungi picioare pe care le-a văzut vreodată – care-l studiază din cap până în picioare fără nici o jenă, cu gura slobodă, îl fac să-si de-a seama că faptura din fața lui e ca o bombă atomică care avea să-i explodeze în față într-o zi.
Conviețuirea împreună este foarte grea, glumele, ironiile și tachinările, replicile sarcastice venite din ambele părți nu fac decât să amplifice situațiile picante dintre ei, evadările lui Kitty Kat făcându-i  misiunea  foarte dificilă.
Chimia dintre ei este vizibilă de la început, însă venirea în oraș a lui Sarah Kennedy, fosta parteneră a lui James de la Narcotice, face ca tensiunea dintre ei să ia amploare și e nevoie doar de o mică scânteie  pentru ca cei doi să-și dezvăluie sentimentele făcându-l pe James să-și încalce principiile și să ajungă chiar în punctul în care să-și riște viața și cariera pentru ea.
Și, ca și cum toate acestea nu ar fi de ajuns, o nouă problemă începe să planeze asupra lor: un personaj din trecutul tulbure a lui Kitty, pe care aceasta îl vrea uitat, își face apariția, amenințându-i siguranța. Modul în care decurge povestea lor de dragoste, ce secrete vor fi dezvăluite, ce legătură este între North și Kitty precum și cine e Steven vă las să descoperiți singuri citind această poveste minunată!
Mi-a plăcut mult Kitty, cu toate că este foarte tânără și viața nu i-a fost deloc ușoară, este puternică, inteligentă, cu o minte ascuțită ca briciul, stăpână pe sine, încăpățânată și descurcăreață, i-am apreciat curajul și sufletul bun.
Mi-a plăcut mult și James care pare dur prin prisma meseriei însă este un tip bun, iubitor și protector, iar din personajele secundare mi-a plăcut mult doamna Jones, vecina bătrână cu ochelari de scafandru, cu țeasta vopsită într-un roșu păcătos și cu replicile la ea.
Cartea este foarte bine scrisă, personajele sunt foarte bine conturate iar coperta este absolut superbă!
Ochii ei se fixează pe chipul meu și se oprește. Cu mâna blocată în păr, cu gura larg căscată și cu bretonul în ochi, făptura din fața mea e cu adevărat șocantă și nu doar datorită apariției spectaculoase. Cred că e fata cu cele mai lungi picioare pe care le-am văzut vreodată. Sunt de-a dreptul kilometrice!
Ființa asta … n-are cum  să  aibă doar șaptesprezece ani!
Sub ochii mei încă măriți de șoc, pupilele ei se dilată brusc și atât de tare încât, din hazel, irisurile ei se fac aproape negre. Iar părul ….  o adevărată junglă amazoniană de culoarea caramelului, care îi stă în toate direcțiile, într-o ciufuleală sexy .
Îmi întorc fața către ea și o surprind uitându-se la mine cu ochii mijiți și întunecați, ca și când ar ascunde cele mai oribile secrete. Habar nu am cine e fata asta , însă am de gând să aflu cât mai curând , după ce îi răsfoiesc tot dosarul. Și ce mai dosar! Nici criminalii în serie nu au un dosar așa stufos și pun pariu de pe- acum că o să mă minunez de ceea ce o să găsesc în el. Acum, că am întâlnit-o, pot afirma faptul că Katherine Kenda pare genul de fată care îți poate face un car de probleme.
Așteptăm un minut în liniște eu încă ținând-o pe Kitty captivă între brațele mele. Brusc, devin conștient de ea și îmi înfig nasul în părul ei, inspirând adânc. Miroase așa cum miroase și întregul meu apartament. Atât de dulce, încât îmi vine să mușc din ea.
 Apoi îmi dau seama brusc cum stau lucrurile între noi. Prost. Foarte prost. Am dat-o în bară cu misiunea din Manhattan, iar acum o s-o dau și cu asta doar pentru simplu fapt că sunt atras de e . Practic, toată cariera mea  stă în mâinile ei acum .
   O să mă termine.
   O să se aleagă praful de tot.
O relație între mine și Kitty e exclusă din start, dat fiind faptul că e minoră, eu sunt om al legii și situația este de tot rahatul. Deși atracția dintre noi e de-a dreptul palpabilă, încă sunt în stare să îmi dau seama că tot ce se întâmplă între noi n-ar trebui să se întâmple.  În plus, diferența de vârstă dintre noi e și ea un obstacol dat naibii.
La naiba! Sunt îndrăgostit de ea! Simt cum mă apucă groaza numai când afirm asta în capul meu. Sunt îndrăgostit de Kitty. De o fată de șaptesprezece ani, care mai e și o problemă națională cu două picioare stângi, dar sexy. Mi-a plăcut din prima zi în care am văzut-o, cu tot cu gura ei mare și cu replicile acide.
Recomand această carte tuturor iubitorilor de cărți de dragoste și nu numai. Veți descoperi personaje fascinante, o poveste de dragoste plină de emoție, scene de pasiune fierbinte și un epilog minunat care sigur vă va încânta!
Mi-a plăcut foarte mult cartea, mi-a transmis o stare de bine și fericire și mi-a lăsat un gust de ,,karamel”.

Cartea Karamel de Lexi B. Newman poate fi comandată de pe stylishedbooks.ro, elefant.ro, carturesti.ro, librarie.net, emag.ro

Recenzii și prezentări cărți autori români

Recenzii și prezentări cărți Editura Stylished

15 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *