Delicatese Literare
Recenzii

Karma-i o zdreanță! de Simona Tănăsescu, Editura Velvet Story – recenzie

Karma-i o zdreanță!

Simona Tănăsescu

Editura Velvet Story

Colecția: Erotica 18+

An apariție: 2020

Nr. pagini: 383

 

„Karma-i o zdreanță!” te supune unor trăiri unice, explorează un erotism incitant și pasional, care cu fiecare scenă provoacă pudicul și lasă deoparte orice inhibiții, mânuiește plină de farmec un fir al acțiunii ce ispitește vizualul. Cartea este însoțită de avertismentul 18+, căci din povestea atât de captivantă, de intrigantă, de spumoasă, eroticul este elementul cheie care aprinde focul.

Mama a fost prima persoană care mi-a insuflat dragostea pentru lectură, iar de-a lungul anilor am avut grijă să-mi încarc sufletul cu emoții frumoase, tocmai datorită cărților. În școală am avut o listă de lecturi obligatorii, unele mi-au devenit dragi, altele nu, însă, în timpul liber, am „devorat” și cărți ale unor autoare blamate, precum Sandra Brown. Și, nu, nu o făceam pe ascuns! Ci cu știrea părinților, care au avut încredere în mine și m-au lăsat să mă bucur de fiecare clipă în compania cărților, indiferent de genul literar abordat. 

Și acum, la maturitate, îmi place să citesc, să mă încarc cu pozitivism, frumusețe, căldură sufletească, bună dispoziție. Abordez genuri literare diferite, bucurându-mă de tot ce îmi oferă lectura, citind cu sufletul, dar mai ales cu mintea deschisă. De ce? Pentru că pot avea parte de lecturi tulburătoare, dureroase, emoționante, dar și savuroase, delicioase și… fierbinți 😉. 

Atunci când îmi doresc o carte diferită, care să mă scoată din zona “cuminte” a minții mele 😜, apelez cu încredere la literatura erotică. Știu sigur că voi avea parte de momente pătimașe, dar, cel mai important, mă simt bine citind. Citesc cu plăcere cărți din colecția eroscop și nu îmi este teamă să o spun cu voce tare, chiar dacă pot să să fiu catalogată într-un fel sau altul, chiar nefavorabil mie. Dar nu mă cramponez de acest aspect. „De gustibus non est disputandum” spune o vorbă latineascăDacă sunteți printre cei care nu agreează literatura erotică, atunci este mai bine să nu citiți cele ce urmează, mai jos.  

Romanul „Karma-i o zdreanță!” de Simona Tănăsescu mi-a atras atenția cu ceva timp în urmă datorită titlului, unul foarte incitant, iar încadrarea sa în colecția Erotica 18+ mi-a adus zâmbetul pe buze 🙂. Wow!! Ce legătură să fie între karmă – chiar și una zdreanță! – și erotism? Trebuia să aflu! 😉😉

Autoarea Simona Tănăsescu a avut curajul de a creiona o poveste de iubire neașteptată și diferită – cel puțin pentru mine! – asumându-și un risc enorm, și anume acela de a fi apreciată sau aspru criticată. Această carte nu poate fi încadrată undeva la mijloc. O placi sau nu! Simplu! Iar mie mi-a plăcut! 💝 

„Karma-i o zdreanță!” este o carte îndrăzneață, condimentată din plin cu erotism, pasiune înflăcărată, dar și durere, apăsare sufletească. Toate, coroborate, conturează o poveste frumoasă și tristă, deopotrivă, din care răzbate, de la început și până la sfârșit, iubirea încărcată cu un puternic sentiment de vinovăție. Personajele cărții sunt delicios conturate, sunt imperfecte, ambițioase, pline de viață, cu tărie și forță de caracter, curajoase, în ciuda destinului nemilos, implacabil, care s-a “jucat” cu sufletele lor.

Cartea este structurată în trei părți cu titluri sugestive, ironice, – „Amestecul Karmei”, „Karma-i o zdreanță! și „Pariu cu Karma” -, fiecare încadrată într-un timp bine delimitat: trecut, prezent și viitor. O iubire puternică ce dăinuie dincolo de timp și spațiu, două suflete ce se vor căuta veșnic pentru a-și găsi liniștea și împlinirea. 

În prima parte a cărții îl cunoaștem pe William Grey, un tânăr medic englez de treizeci de ani, inteligent, șarmant, sufletist, care decide să plece în India de Nord, țară recent devenită colonie britanică, în ciuda faptului că are o logodnică și trebuie să se căsătorească. Dorința de a afla cât mai multe informații despre religia și obiceiurile acestei țări, dar și de a-i ajuta, ca medic, pe locuitorii puternic afectaţi de holeră, avea să îi schimbe viața defintiv. Aici se loveşte de necunoscut, dar, tenace din fire, reușește să se acomodeze, să se facă respectat și apreciat. Departe de Anglia, de lumea închistată și dominată de conservatorism, William începe, în India, o nouă călătorie, una în care se redescoperă pe sine, prinde curaj, se maturizează. Are parte de momente uimitoare într-o lume fascinantă, cu oameni și mentalități diferite, cunoaște extazul, sub o formă sau alta, învață să îşi exploreze trăirile şi emoţiile, dincolo de graniţele fizice şi psihice, dar mai ales, învață arta seducției și a sexului de la o femeie ce îl atrage, fără a fi, însă, emoţional implicat. Deși în Anglia îl așteaptă Lucy, logodnica sa, William simte că alături de aceasta nu va putea fi niciodată fericit și împlinit, de aceea nu ezită să ia de la viață tot ce i se oferă. Nu avea de unde ști că, în curând, viața sa va lua o întorsătură dramatică, schimbându-l definitiv, atât ca bărbat, cât şi ca om.

„Senzațiile pe care le trăiam erau cu totul noi, de cele mai multe ori, de-a dreptul copleșitoare. Nu o dată mi s-a întâmplat să fiu atât de excitat, încât să-mi fie teamă că inima ar fi putut să-mi cedeze sub imperiul acelor trăiri incendiare… Nu mă mai limitam la corp, realitate sau minte. Senzația era ca și cum ai înota într-un ocean de impresii nelimitate, îmbibate cu probabilități de trăiri și emoții infinite… „

Generalului Rock, Guvernator al Indiei de Nord, îi cere ajutorul lui William într-o problemă medicală, destul de delicată. Acesta trebuie să-i salveze viața prințesei Rhenna, căreia i se făcuse rău și leșinase chiar în ziua nunții sale cu Maharajahul Muruthy. Această nuntă are conotații importante pentru buna orânduire și înțelegere dintre englezi și indieni, de aceea sarcina tânărului doctor este importantă. William, subjugat de frumusețea prințesei, o tânără uluitoare, considerată urmașă a zeitei Laksmi, zeița frumuseții, a fertilității și bogăției, se îndrăgostește de ea, subit, dorindu-și cu ardoare să o păstreze doar pentru el. Din păcate, soarta Rhennei este deja pecetluită, astfel că nimeni și nimic nu poate schimba ceva. Dar William se împotrivește sorții, hotărât fiind să lupte, indiferent de consecințe, pentru a rămâne împreună cu cea care i-a cucerit inima. Soarta i-a adus laolaltă cu un motiv, soarta nu îi poate despărţi, nu le poate ucide iubirea.

„În fața mea, goală, întoarsă cu spatele, pitită de transparența perdelelor se afla cea mai frumoasă femeie din lume! Era EA, ființa – ființelor, acel corp perfect de clepsidră, femeia ce îmi apăruse în vis, înainte ca ancora să fi fost coborâtă.” 

În anul 1859, India încă era guvernată de obiceiuri străvechi, multe dintre ele barbare, precum cel al ritualului Sati sau Suttee o practică funerară în care soția era arsă pe rug alături de soțul decedat. Deși interzisă prin lege, acest ritual încă se practica, iar soarta aceasta o aștepta și pe prințesa Rhenna, odată căsătorită cu Maharajahul. Poate William să o salveze pe Rhenna de la o moarte cruntă? Poate rezista iubirea lor, deși toți și toate le sunt potrivnice? 

Autoarea ne pune faţă în faţă cu finalul poveştii de iubire dintre William si Rhenna, o iubire interzisă prin lege, condamnată de toată lumea, dar trăită cu pasiune, erotism și senzualitate, de doi tineri frumoși, veniți din două lumi diferite, ale căror sentimente vor dăinui veșnic. 

Dar ce înseamnă veşnic?

În a doua parte a cărțiit autoarea ne aduce în prezent, în anul 2020, si ne face cunoștință cu  Matteo Rossi, un tânăr de 30 de ani, jumătate român, jumătate italian, un impresar frumos, bogat și sexy, un veșnic cuceritor, căruia nu-i lipsește nimic. Să fie oare așa? 

Soarta, bat-o vina! 

La o petrecere organizată de un bun prieten, Matteo îl cunoaște pe Kay, cel mai bun astrolog și clarvăzător din Europa, care încearcă să îl atenționeze că viața nu este un joc, că vocea karmei este mult mai puternică, că femeile din viața lui pot fi multe, dar una singură îi este destinată, pentru eternitate, însă de el depinde ca iubirea lor să se împlinească. Dar cine este Rena? Lui Matteo totul i se pare o glumă de prost gust, nu știe cine este această femeie și în nici un caz nu are de gând să se îndrăgostească. Dar soarta are alte planuri! 

” – Matteo, treci la fapte în loc să cauți răspunsuri. Ai curaj să simți și acționează în consecință. Numai celor aleși, Karma le dă strălucire. Ai grijă ce faci cu ea! mi-a spus pe ton grav.

– Și ce trebuie să fac?!?

– Tu ai ascultat ce ți-am spus până acum!?! Trăiește și ai grijă să nu o dai din nou în bară!?!” 

În scurt timp, Matteo avea să cunoască extazul pur, fericirea nemărginită, dar și nefericirea. Soarta îi oferă cel mai frumos dar, o mare iubire, dar tot ea avea să îi răpească totul, într-un mod brutal. Să fie soarta chiar o zdreanță? 

„Trăiam ceva. Un sau o ceva ce nu se poate explica în cuvinte, dar care îmi făcea inima să bată ca nebuna. O doream în disperare, dar în același timp îmi era frică de ea. Și asta pentru că în fața ei mă simțeam vulnerabil. Era ca și când toate măștile solide, trainice, muncite, la o simplă atingere de-a ei deveneau pulbere fină de nisip ce se pierdeau printre particulele de aer… „

Dragostea aduce lumină acolo unde este întuneric. William și Rhenna au cunoscut lumina, dar și întunericul; Matteo și Rena au înțeles că esența vieții este dată de iubire, cea care le ţine laolaltă inimile. Cuvântul magic este iubirea!

Am citit primele două părți ale romanului pe nerăsuflate. Am avut parte de o lectură ușoară și totuși intensă, dezinhibată, plină de stări și emoții surprinzătoare. Am savurat fiecare pagină, am călătorit alături de îndrăgostiții noștri în India, dar și în România, am cunoscut frumusețea, dar și urâțenia sentimentelor, mi-am dorit ca iubirea să învingă. Dar nu mi-am închipuit că autoarea poate fi atât de “crudă” .

Sau poate a făcut și ea un pariu cu soarta??!! 🤔😉

Poate iubirea să aibă final? În a treia parte a cărţii, povestea ne transpune în viitor, în anul 2330, în Serenissima – Veneția de odinioară -, un oraș puternic dezvoltat tehnologic, dar orânduit după norme și obiceiuri străvechi, din anul 1800. 

Serenissima sau Statul dintre Ape are o singură industrie profitabilă financiar, permisă prin lege, inclusiv de Biserică – chiar încurarajată! – şi anume turismul sexual. Lumea este divizată în două categorii, bogaţi şi săraci, iar aceştia, la rândul lor sunt împărţiţi diferit, bogaţii în doge, duci şi conţi, iar săracii în sereni şi serene. Puterea este deținută de Dogele Vincenzzo Cassian, autodenumit Altus, cel care are putere de decizie asupra destinelor tuturor. Pentru acesta primează doar interesul financiar, astfel că sentimentele şi emoţiile nu sunt permise. Printr-o decizie nebunească, iubirea este considerată un păcat de neiertat, condamnat, prin lege, la închisoare pentru cei săraci și la moarte pentru cei bogați.

Renna Angelo este o tânără de nouăsprezece ani, orfană de mică, crescută si educată de Ritta, o fostă curtezană. Menirea Rennei este de a deveni, la rândul ei, curtezană, un obiect al plăcerii bărbaților, o sclavă a sexului. În adâncul sufletului, ea își dorește iubire, pasiune, o familie dar, mai ales, libertate. Ziua cea mare, a preselecţiei pentru  alegerea curtezanei pentru cei bogați, se apropie cu paşi rapizi, de aceea trebuie pregătită. Frumuseţea sa o face specială. Însă, nu doar atât! Este şi inteligentă, cu suflet cald, deschisă la minte, ironică, directă. În momentul în care este selectată, îşi acceptă soarta cu stoicism, conștientă fiind că nu mai există cale de întoarcere, că acesta este destinul ei. Din acest moment își impune să fie cea mai bună în… arta sexului și a seducției. Ştie că nu se poate îndrăgosti, că nu îşi poate dărui inima. Însă, poate cuceri!

„Se spunea că prima șansă ți-o dă Dumnezeu, iar a doua omul. Mie, mi-au fost furate amândouă.”

„Uneori mă întrebam dacă viața nu-mi fusese doar un accident nedorit al karmei – prea multă durere, singurătate și lacrimi pentru o biată inimă.” 

” – Curtezana este un vasal al plăcerilor fără număr, Renna. Este un conductor al excitațiilor de tot felul. Când transferul se produce, când prima atingere are loc, totul trebuie să devină sexy și provocator!” 

Dar îl cunoaşte pe Stefano și… pune un pariu cu karma!!! 😍 

„Am pus lacăt rațiunii și m-am abandonat în brațele lui, am uitat că sunt o nenorocită de curtezană, când buzele lui s-au lipit de ale mele. Pentru o clipă, limbile nu s-au întâlnit, retrăgându-se brusc din gura mea și mulțumindu-se să-mi muște buza de jos, simțind gustul dulceag al sângelui, împrăștiat pe buzele noastre.” 

„Înainte să-l cunosc pe el, sufletul îmi era asemenea unui puzzle cu multe piese lipsă. Zâmbetul lui avea să mi le găsească și să mă completeze. Stefano nu știa că, ultima oară când făcusem dragoste, reușise să-mi pună toate piesele la locul potrivit. În sufletul meu exista doar el, pentru totdeauna…” 

Va câștiga iubirea sau nu?   

Narat la persoana întâi din perspectiva personajelor principale, cu un stil de scriere simplu, dar îngrijit , „Karma-i o zdreanță!” de Simona Tănăsescu este un roman ce incită simțurile, seduce. Erotismul este pregnant, scenele erotice sunt explicite, fără a fi însă vulgare. Nu este un roman pentru pudici, nu este pentru acei cititori ce nu acceptă depășirea unor granițe, chiar și la romanele erotice, nu este pentru cei care nu citesc genul acesta. Este un roman care emană, de la prima filă până la ultima, sexualitate si senzualitate.

„Karma-i o zdreanță!” – trei povești, o singură iubire, una veșnică! 💝

Cartea Karma-i o zdreanță! de Simona Tănăsescu poate fi comandată de pe velvetstory.ro

Recenzii și prezentări cărți Simona Tănăsescu

Recenzii și prezentări cărți autori români

Recenzii și prezentări cărți Editura Velvet Story

10 Comments

 • familiasimionescuyahooro

  Waw, minunata recenzia, excelent ai redat esenta acestei carti, Mirela! ❤ Da, fiecare poveste isi lasa o amprenta unica in mintea si inima fiecarui cititor. Perceptia despre o carte este unica la fel ca amprenta fizica sau emotionala.❤ Mie , personal, mi-a placut foarte mult ceea ce ai prezentat dar si modul in care ti-ai expus parerea asa incat am trecut cartea in wishlist. Felicitari, multumesc mult pentru recomandarea deosebita!

  • Mirela Barbălată

   Mulțumesc, Carmen!
   Fiecare carte are cititorii săi, indiferent de genul literar. Fiecare carte este percepută în mod diferit. Mai ales cărțile erotice.
   Mie acest roman mi-a plăcut!

 • Oli

  Minunat!! Felicitari, Mirela, foarte frumoasa recenzie, imi place cum ai punctat ideile si cum ai scos in evidenta modul in care ai perceput cartea. Apreciez o carte bine scrisa, indiferent de genul abordat, asa ca ma tenteaza „Karma”, mi se pare foarte atragator mixul de erotism si romantism din cele trei povesti din planuri temporale diferite, multumesc pentru recomandare!

  • Mirela Barbălată

   Mulțumesc, Oli!
   Este o carte diferită de ceea ce am citit până acum, este o poveste incitantă. Eu o recomand celor care abordează literatură erotică, dar și celor care nu se cramponează de anumite „granițe” imaginare sau nu ale lecturii în general.

 • anasylvi

  Am citit si eu Sandra Brown si alte romane cu tenta erotica pe vremuri, dar de mult timp nu ma mai atrag romanele care pun accentul pe erotic, nu din pudibonderie, pur si simplu prefer o abordare mai rafinata pe aceasta zona, dincolo de explicit. Pe de alta parte, apreciez modul in care ai punctat celelalte elemente ale cartii, tema metempsihozei este foarte atragatoare, precum si redarea ei in trei registre atat de diferite: India coloniala, Romania prezentului (daca am inteles bine) si o Serenissima din viitor. Felicitari pentru recenzie!

  • Mirela Barbălată

   Într-adevăr, gusturile se pot schimba în timp. Mi-a plăcut la tine, de la început, faptul că nu ți-ai negat „trecutul” literar și nici nu ai jignit creațiile erotice și /sau autorii lor.

   Eu citesc în continuare genul acesta pentru că, uneori, simt nevoia de o lectură plină de senzații pătimașe și cu genul erotic merg la sigur . Aceasta carte mi-a plăcut datorită ideii, a modului cum a fost gândită povestea și structurată, dar și a mesajului în sine. Este un roman care are cititorii săi, iar autoarea, sigur, a fost conștientă de acest lucru.

   Mă bucur că autoarea a avut curajul de a așterne pe hârtie o astfel de poveste .

 • Tyna

  Foarte frumoasă și emoționantă recenzie! O carte inedit construită și cu un subiect deosebit de interesant, despre care cred că mi-ar plăcea și mie! Mulțumesc mult pentru recomandare!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *