Delicatese Literare
Prezentari carti

La cinci pași de tine de Rachael Lippincott, Mikki Daughtry,Tobias Iaconis, Editura Litera

La cinci pași de tine

Rachael Lippincott, Mikki Daughtry, Tobias Iaconis

Editura Litera

Data aparitie: aprilie 2019
Traducerea: Adriana Bădescu
Titlu original: Five Feet Apart – 2019
Rachael Lippincott s-a născut în Philadelphia și și-a petrecut copilăria în Bucks County, Pennsylvania. A urmat cursurile Universității din Pittsburgh. Locuiește în Pittsburgh și, atunci când nu scrie, se ocupă de o rulotă cu mâncare împreună cu partenerul ei.
Mikki Daughtry este din Atlanta, Georgia. A absolvit cursurile Universității Brenau, unde a studiat arta teatrală. În prezent trăiește în Los Angeles și este scenarist.
Tobias Iaconis s-a născut în Germania, dar are origini americane. A studiat literatura engleză la Haverford College, în apropiere de Philadelphia. Trăiește în Los Angeles împreună cu soția și fiul său și este, de asemenea, scenarist.
Oare poți iubi pe cineva pe care nu-l poți atinge niciodată?
Stella Grant simte nevoia să-și planifice viața pas cu pas – poate pentru că plămânii ei bolnavi, pe care nu-i poate controla, i-o guvernează oricum, trimițând-o periodic în spital, încă din copilărie. În momentul de față, Stella trebuie să-și planifice foarte bine viața pentru a nu pierde locul pe lista beneficiarilor unui transplant de plămâni, care-i va asigura cinci ani de existență fără probleme. Pentru asta e obligată să stea în permanență la șase pași de oricine i-ar putea transmite o infecție pulmonară. Șase pași. Fără excepții.
Will Newman este exact persoana de care Stella trebuie să se ferească. Lui Will nu-i pasă de reguli, de tratamente, nu-și respectă orarul de medicație și abia așteaptă să împlinească optsprezece ani ca să-și decidă singur soarta. Vrea să plece să vadă lumea – nu doar spitalele ei. Mai mult, Will o poate infecta pe Stella cu o bacterie mortală.
Și totuși, dintr-odată, cei șase pași dintre ei nu mai par un spațiu de siguranță, ci o pedeapsă. Oare n-ar putea să fure măcar o mică parte din această distanță, în schimbul a tot ceea ce plămânii lor defecți le-au furat din viață? Cât de periculoși ar putea fi numai cinci pași între ei, dacă asta îi ajută să câștige sufletește?
Cartea a fost ecranizată anul acesta, cu Cole Sprouse și Haley Lu Richardson în rolurile principale.

RECENZII SI PREZENTARI CARTI EDITURA LITERA

RECENZII CARTI EDITURA LITERA

Cărţile Editurii Litera pot fi comandate de pe edituralitera.ro, elefant.ro, libris.ro, librarie.net

 

 

One Comment

Spune-ți părerea!