Delicatese Literare
Prezentari carti

Lacrima de Lauren Kate, Editura Rao

Lacrima

Lauren Kate

Editura Rao

Titlu original: Teardrop
Genul: Fantasy

Teardrop Series:

          0.5. Last Day of Love– 2013
1. Lacrima – Editura RAO ( Teardrop – 2013)
2.Cascada – Editura RAO ( Waterfall– 2014) – prezentare

 

De la Lauren Kate, autoarea celebrei serii Fallen/ Îngeri căzuţi 
 Descriere carte:
Oriunde mergea Eureka, era şi el acolo: Ander, un băiat blond şi misterios care îi spunea că e în pericol.
Acesta ştia lucruri despre Eureka pe care fata încă nu le cunoştea, dar nu şi cel mai întunecat secret al ei: din clipa în care îşi pierduse mama în urma unui accident ciudat, Eureka îşi dorea să fi murit la rândul ei.
Avea puţine lucruri la care ţinea cu adevărat: doar pe prietenul ei, Brooks, şi nişte amintiri de familie – un medalion, o piatră misterioasă şi o carte veche despre o fată care a avut inima frântă şi a plâns atât de mult, încât a scufundat un întreg continent sub apa marii.
Dar şi Ander avea secretele lui. Povestea devine de-a dreptul obsedantă, iar viaţă Eurekai, mai întunecată decât şi-ar fi închipuit vreodată.
„Familia Trejean locuia pe o plantație restaurată, în districtul bogat din sudul orașului. Câmpuri de bumbac flancau mica vecinătate de importanţă istorică. Locuințele aveau coloane, două etaje, straturi frumoase de azalee roșii și erau umbrite de stejari antebelici. Curbura golfului din jurul curții din spate a casei familiei Trejean era ca un cot care oferea o priveliște dublă spre apă.
Toți elevii din clasa a douăsprezecea și cei cu relații din clasele mai mici fuseseră invitați la Labirintul Uluitor. Era o tradiție să mergi cu barca și să acostezi în partea dinspre golf a petrecerii. Cu un an înainte, Eureka și Cat călătoriseră cu barcă cu motor șubredă a cărei cârma scârțăia, la care fratele mai mare al lui Brooks, Seth, renunțase când plecase la universitate. Călătoria de o jumătate de oră în frig din New Iberia spre golf fusese aproape la fel de amuzantă precum petrecerea.
În seară această, deoarece Brooks nu era disponibil, Cât căutase alte variante de transport. Îmbrăcându-se, Eureka nu se putu abține să nu și-o imagineze pe Maya Cayce stand lângă el pe barcă, băgând mufa iPodului în difuzoarele portabile și mângâindu-i bicepșii. Își imagina părul ei revărsându-i-se pe spate precum tentaculele unei caracatițe negre, în timp ce barcă plutea pe apă.
În cele din urmă, Julien Marsh, al cărui prieten Tim avea o barcă de agrement de culoare verde-mentă din anii ’60, cu locuri libere, se dovedi a fi soluția găsită de Cat. La ora opt, când camionetă lui Julien parcă în față casei Eurekăi, tatăl ei stătea la fereastră, band cafeaua rece rămasă în cană maro pe care, înainte ca mașina de spălat vase să șteargă vopseaua, scria „Te iubesc, mama”.
Eureka trase fermoarul impermeabilului ca să acopere decolteul adânc cu paiete al unei rochii pentru care Cat petrecuse doar cinci minute pe Facetime să o convingă de faptul că nu era vulgară.”

 

Cărțile autoarei pot fi comandate de pe elefant.ro, libris.ro, librarie.net, cartepedia.ro, librex.ro, ca si de pe site-ul Editurii Litera.

 

15 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *