Delicatese Literare
Recenzii

Lecții de amor de Cheryl Holt, Editura Orizonturi, Colecția Romantica – recenzie

Lecții de amor (Love Lessons

Cheryl Holt

Editura Orizonturi

Colecția Romantica

Traducere: Liviane Tane

386 pagini

Cunoscuta scriitoare americană CHERYLHOLT se bucură de aprecieri deosebite atât din partea cititorilor cât şi a criticii de specialitate. A fost supranumită regina romance-ului erotic, după ce a fost nominalizată la mai multe premii naţionale, câştigând, printre altele, prestigiosul Best Storyteller of the Year.
Personajul principal al acestui roman, Abigail Weston, este, la 25 de ani, o celibatară convinsă. Sora sa, Caroline, mai tânără cu opt ani, urmează să debuteze în societate şi să-şi găsească cât mai repede un soţ din lumea bună. În aşteptarea evenimentului, mezina o bombardează pe Abigail cu numeroase întrebări despre viaţa de cuplu. Numai că, nemăritată şi castă, sora mai mare nu are nici ea habar, astfel încât hotărăşte să se documenteze spre a-i oferi Carolinei informaţiile de care avea nevoie. Drept urmare, îl angajează ca „profesor” pe James Stevens, un afemeiat bogat şi plictisit de viaţa londoneză, care crede că nimic nu îl mai poate şoca. Cererea tinerei de a-i vorbi despre aspecte intime îl surprinde într-o oarecare măsură, însă ceea ce îl uimeşte cu adevărat este faptul că se simte atras de frumuseţea şi inocenţa ei. El este convins că un flirt i-ar putea oferi plăceri carnale, dar ceva mai mult ar putea-o distruge pe Abigail. Pentru prima oară în viaţă, James se confruntă cu o mare dilemă…

Lecții de amor este o carte romantic-erotică, plină de scene fierbinți, cu sentimente intense, personaje interesante, răsturnări dramatice de situații dar și destul umor pe alocuri, care reușește să te captiveze de la prima până la ultima pagină, oferindu-ți ca bonus și un final fericit.
Acțiunea cărții începe la Londra în anul 1812.
James Stevens era fiul unei artiste și a unui lord din înalta societate, contele de Spencer, dar care nu își asumase niciodată în public paternitatea. Ambițios, James ajunsese să devină proprietarul unui cazinou prin propriile puteri. Adesea, soțiile jucătorilor din cazinou apelau la el pentru a găsi o cale să-ți salveze averea și familiile lor. Când Abigail Weston a venit în biroul lui pentru a-i cere ajutorul, James se întreba în sinea lui cât de departe ar fi ajuns pentru a spăla păcatele soțului. Dar solicitarea acesteia l-a lăsat cu gura căscată, luându-l complet prin surprindere.  
”- Ce anume sperați să învățați?
– Totul! Agitându-se brusc, ea întoarse capul și el păli sub privirea ei plină de seriozitate. Ochii ei erau larg deschiși, două iazuri de culoare verde-smarald. Își flutură brațele, gesticulând, ca pentru a cuprinde întreaga lume. Vreau toate detaliile. Ce se întâmplă. Cum începe. Cum se termină. Ce se petrece între timp.”
Abigail, o tânără de familie bună, dorea să afle toate detaliile intimității dintre un soț și o soție întrucât Caroline,  sora ei mai mică urma să își facă debutul în curând și aștepta să primească sfaturi de la Abigail, dar tot ceea ce știa aceasta era ce-i spusese mama ei, ce murise între timp. 
Mama mi-a spus  că soțul meu mă va răni urcându-se deasupra mea într-un mod respingător și dezgustător. Mi-a explicat că experiența mea de soție va fi dureroasă  și umilitoare, dar că era datoria mea să suport orice ofensă la care soțul meu ar dori să mă supună.
James acceptă să o ajute, precizând însă că nu își va asuma nicio responsabilitate în cazul unui scandal, nu se va duela pentru ea și nici nu se va căsători cu ea pentru a-i  salva reputația. 
Lecțiile, prezentate clar și explicit, o șochează și o fascinează în același timp pe inocenta Abigail, care este uimita de aspectele intime pe care James i le dezvăluie cu ajutorul unor desene. Curând, lecțiile evoluează de la teorie la practică, iar Abigail se simte prinsă din ce în ce ca într-o pânză de păianjen din care nu vrea, de fapt, să scape.
”În mod surprinzător, devenise o ființă lipsită de control, senzuală, și nu mai putea să se întoarcă din drum și să ajungă la persoana care fusese înainte. Tot ceea ce putea face era să spere că James o va săruta din nou. Că va continua să o sărute și nu se va opri niciodată. Că senzația pe care el o stârnise va crește până când vor fi amândoi mai presus de imaginația ei.”
La rândul lui, James, deși fusese de la început conștient de pericolul atracției ce exista odată ce începea să-i predea respectivele lecții, sperase că va putea să țină lucrurile sub control dar, curând, se va surprinde singur că începea să spere tot mai mult de la ea, în ciuda faptului că era conștient că el nu era bărbatul potrivit pentru Abigail. 
”Când se hotărâse să o ajute, intenționase numai să găsească o diversiune în viața lui plictisitoare și se prinsese cu frenezie în mrejele planului pe care ea îl concepuse. Dar, undeva pe parcurs, planurile lui atât de bine stabilite o luaseră într-o direcție greșită.
În schimb, devenise fascinat de ea, prins în fantezia ei, întrebându-se cum ar fi să își construiască viitorul cu ea.
Nebunia îl prindea și pe el cu siguranță!”
James suferise mult în trecut, din cauză că sperase cândva că barierele de clasă socială pot fi învinse. Fusese căsătorit cu o fată din lumea bună, pe care familia și cunoștințele o renegaseră datorită alianței cu el. Trista lor căsnicie nu a durat prea mult, ea ofilindu-se din ce în ce până a murit, iar el rămânând sfâșiat de remușcări. Deși aparent James avea o reputație infamă, fiind considerat un afemeiat notoriu, în adâncul sufletului lui tânjea după o iubire adevărată, dovedindu-se un bărbat onorabil, capabil de sentimente intense.
Oare Abigail va fi mai puternică decât fosta lui soție? Va avea ea curajul să-și asume relația cu el?
În carte se împletesc mai multe fire de acțiune, în plan secundar desfășurându-se încă două povești de iubire, iar personajele secundare le completează pe cele principale, fiecare remarcându-se printr-o personalitate proprie, cu calități și slăbiciuni.
James și Abigail vor avea de înfruntat multe hopuri și intrigi, care le vor pune relația la grea încercare, mai multe persoane din jur complotând împotriva lor, iar deciziile pe care le vor lua nu vor fi cele mai inspirate, pe parcurs având loc mai multe întorsături dramatice de situații, dar în final dragostea va reuși să triumfe, învingând barierele și readucând speranța în viața lor.
După multe încercări și un drum greu străbătut, Abigail se va transforma complet în final, din tânăra timidă și sfioasă de la început într-o femeie seducătoare și sigură pe ea, capabilă să îi înfrunte pe cei din jur și să îl facă fericit pe bărbatul iubit.
”O îmbrățișă puternic, adorând-o, iubind-o. Pentru prima oară în viața lui, era nerăbdător să spere, mulțumit să viseze.”
 

 

Am inclus cartea în Top 10 cărți romantic-erotice historical

Cărțile autoarei Cheryl Holt pot fi comandate pe librarie.netlibris.ro, elefant.ro, cartepedia.ro, carturesti.ro

18 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *