Delicatese Literare
Recenzii

Sufletele celor Rătăciţi, Seria Legiunea lui Lilith, cartea întâi de Clăbuc, Editura Celestium – recenzie

Sufletele celor Rătaciţi

Cartea întâi, Seria Legiunea lui Lilith

Autor: Clăbuc

Editura Celestium

Genul: Fantasy
Anul aparitiei: 2018
Nr. de pagini: 364
Toți îl știu pe Clăbuc artistul – scriitor debutant, actor, cântăreț. Clăbuc mai adoră să alerge, să facă prăjituri, să se uite la seriale. Sunt o persoană care se adaptează destul de repede și răbdătoare. Să nu uităm și faptul că sunt săgetător.
Cum ar fi ca darul tău să devină cel mai mare blestem?
Satrina află că ceea ce ştia despre viaţa ei normală este de fapt o simplă iluzie. Şi că este o ifrită. Iar iubitul său un mag. Două specii care se urăsc şi vor să se anihileze.
Dorind să afle ceea ce este ea cu adevărat şi cum o poate salva pe mama sa, Satrina, alături de prietenii săi, Caleb şi Cella, pornesc în căutarea persoanelor cheie pentru misiunea ei. În tot acest timp, o magă se arată dornică să-l ajute pe Partash să afle cum poate scăpa de maledicţia părinţilor săi.
Căutând o întâlnire cu destinul, Satrina se confruntă cu persoane misterioase, care doresc să o ajute să supravieţuiască… sau să moară.
Vor reuşi Satrina şi prietenii săi să treacă nevăzuţi de umbrele care îi înconjoară şi să înfrunte secretele terifiante care îi urmăresc la fiecare colţ? Va reuşi iubirea să reziste întunericului care se varsă peste Sufletele celor Rătăciţi?
Cu o copertă care te duce cu gândul la focul Iadului şi un sinops foarte incitant, Legiunea lui Lilith: Sufletele celor rătăciţi se anunţă a fi o carte foarte interesantă.
Cu un prolog foarte ispititor, cartea te introduce în poveste rapid, nu îţi dă voie să tragi prea mult aer în piept. Zeci de întrebări îţi invadează mintea şi răspunsurile le poţi afla doar dacă o citeşti. Cu un stil de scriere lejer și fluid, cartea se citește ușor, iar subiectul te captivează.
Acţiunea acestui prim volum se desfăşoară pe o perioadă destul de scurtă de timp. Autorul ne poartă prin Alba Iulia şi ne ispiteşte cu frumuseţea cetăţii Alba Carolina, ca apoi să ne ducă la Cetatea Plutitoare, undeva în marea Marmara, unde se găseşte Palatul Lunii, locul unde îşi duc existenţa magii.
Cartea îi are în roluri principale pe Satrina, despre care vom afla că este o ifrită care trăieşte împreună cu bunica şi fratele ei şi cu Partash, iubitul ei despre care vom afla că este mag. Ei sunt în permanenţă în compania prietenilor lor, Caleb şi Celia. Despre Caleb şi Celia nu vă zic foarte multe deoarece sunt două personaje foarte interesante şi aţi pierde din farmecul lecturii dacă v-aş da multe informaţii despre ei. Sunt oarecum personaje secundare, dar autorul le-a conturat foarte frumos şi locul lor în carte este foarte bine plasat.
Capitolele alternează între Alba Iulia şi Palatul Lunii, chiar dacă acţiunea principală este la Alba Iulia unde eroii noştri vor trebui să înţeleagă care este chemarea lor. Dacă soarta va fi de partea lor şi îşi vor afla menirea, asta o să aflaţi pe parcurs.
Cartea este alertă, acţiunile curg în permanenţă, pericolul se simte la fiecare pagină, iar protagoniştii noştri sunt supuşi la tot felul de provocări. Iubirea Satrinei va fi la fel de puternică când în permanenţă îl ştie pe iubitul ei în compania altei fete, Elena? Dacă ea este iftită şi el este mag, iubirea lor va trece peste acest obstacol?
Cei din Palatul Lunii doresc să îi stârpească pe Ifriti. Oare de ce? Care sunt planurile malefice ale celor care trăiesc pe Insula Plutitoare?
Despre Sedetiune şi cum i-a afectat aceasta pe părintii personajelor noastre, vă las pe voi să citiţi.
În momentul în care Satrina şi  Partash au aflat că sunt însemnaţi, că părinţii lui Partash au purtat o cruce foarte mare datorită naşterii lui, că Satrina nu şi-a cunoscut părinţii, aceştia dispărând şi nimeni nemaiştiind nimic de ei, cei doi au început să caute răspunsuri în toate părțile. Au avut parte de oameni care i-au ajutat, dar şi de oameni care au vrut să le afle planurile pentru a le deconspira la Palatul Lunii.
Satrina avea semnul specific al faptului că e ifrită pe omoplatul drept, iar Partash avea semnul conform căruia este mag pe omoplatul stâng. Ifriții aveau o Pietroasa pe post de amuletă, iar magii aveau o Spiralată. Care era puterea fiecărei amulete şi dacă personajele au reuşit să le stăpânească, rămâne să descoperiți.
Am rezonat cu personajul Satrina. Mi s-a părut o tânără foarte matură şi foarte hotarâtă să îşi găsească părinţii, să afle ce s-a întâmplat cu ei. A avut norocul de a avea în jurul ei persoane care o sfătuiesc, deoarece ea este specială.
L-am înteles şi pe Partash, era pus între dorința lui de a-şi salva părinţii şi iubirea puternică pe care o simţea pentru Satrina. La un moment dat, i-a dat o scrisoare Satrinei, scrisoare pe care noi cititorii eram sfătuiţi să o citim după terminarea cărţii.
Cartea se numeşte Legiunea lui Lilith, dar cine este această Lilith? Care este rolul ei? Cu siguranţă vom afla în următorul volum mai multe despre aceasta.
Am citit un fantasy care ne vorbeşte despre familie, iubire, prietenie, despre greutaţile vieţii, chiar dacă eşti ifrită, magă sau mirenă.
“ – Sfatul a fost creat de Creatorii Lilith şi Sammael, începu să povestească Sarx. Cei doi au dat naştere cultului magilor, adoptând numele celor doi demoni “ Lilith” şi “ Sammael” din Biblie. Au creat o carte numită Cartea Umbrelor, fiind scrisă din sângele celor doi de către Marele Arhivar Arcan Cognitio, pentru a nu fi deschisă de mireni, şi, în cazul de acuma, de ifriţi. Cartea conţine ritualuri sacre, metode de manipulare a propriei energii, cum a fost creată Spiralata şi alte informaţii istorice. Din păcate, cartea se află încă în posesia Căpeteniei Astaroth. S-a încercat de câteva ori să fie furată şi distrusă, dar nu s-a reuşit. Apoi au apărut Căpeteniile. Căpeteniile au devenit fiii Creatorilor şi înzestraţi cu abilităţi diferite faţă de ceilalţi magi: Astaroth şi Belphegor sunt singurii rămaşi în viaţă. A urmat apoi Sfatul, format dintr-un reprezentant numit Zabet, cel care avea să-i reprezinte pe magi în faţa superiorilor săi, şi Eretocrit, mâna dreaptă a Zabetului. Sfatul consta în cupluri de magi din diferite colţuri ale lumii, care reprezentau, la rândul lor, comunitatea din care făceau parte.

Puteți citi mai multe despre carte pe pagina de FB a seriei – Sufletele celor Rătăciți

Cartea Legiunea lui Lilith, Seria Sufletele celor Rătăciţi de Clăbuc poate fi comandată de pe edituracelestium.ro

Recenzii și prezentări cărți autori români

18 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *