Delicatese Literare
Prezentari carti

Liliacul de Jo Nesbø, Editura Trei

Liliacul

(Flaggermusmannen – 1997)

Jo Nesbø

Editura Trei

Limba originală: norvegiană

Traducere: Bogdan Perdivară

An apariție: 2018

Jo Nesbø (n. 1960) este muzician, compozitor și economist, precum și unul dintre cei mai apreciați autori de romane polițiste din întreaga lume. Cărțile lui au fost traduse în 50 de limbi, s-au vândut în peste 45 de milioane de exemplare și au fost recompensate cu numeroase premii internaționale, printre care The Riverton Prize, CWA International Dagger Award, The Glass Key Award.

Jo Nesbø este autorul celebrei serii Harry Hole, precum și al seriei pentru copii Doctor Proctor (Pandora M). După al șaptelea roman al seriei Harry Hole, Snomannen, a fost realizat filmul Omul de zăpadă, iar romanul Vânătorii de capete a stat la baza filmului cu același nume, lansat în 2011. Filmul a avut un mare succes de box-office și a primit numeroase distincții, fiind nominalizat, printre altele, la Premiul BAFTA pentru cel mai bun film străin.
La Editura Trei, au apărut romanul Fiul, duologia Sânge pe zăpadă și Soare în miez de noapte, precum și primele șapte volume din seria Harry Hole: Liliacul, Cărăbușii, Pasărea cu piept roșu, Nemesis, Steaua diavolului, Mântuitorul, Omul de zăpadă și Leopardul.

1. Liliacul – Editura Trei – The Bat – 1997

2. Cărăbușii – Editura Trei – Cockroaches – 1998

3. Pasărea cu piept roșu – Editura Trei / Fantoma trecutului – Editura RAO – The Redbreast – 2000

4. Nemesis – Editura Trei / Călăul – Editura RAO – Nemesis – 2002

5. Steaua diavolului – Editura Trei / Editura RAO – The Devil’s Star – 2003

6. Mântuitorul – Editura Trei / Editura RAO – The Redeemer – 2005

7. Omul de zăpadă – Editura Trei / Editura RAO – The Snowman – 2007 – recenzie

8. Leopardul – Editura Trei – The Leopard – 2009 – recenzie

9. Phantom – 2012

10. Police – 2013

11. The Thirst – 2017

12. Knife – 2019

Premii: Glass Key award, Riverton Prize

Inspectorul criminalist Harry Hole de la Poliția din Oslo este detașat la Sydney ca să-i asiste pe omologii săi australieni în rezolvarea unui caz de crimă. Harry e liber să le ofere ajutor, însă a primit instrucțiuni clare să se țină departe de necazuri. Victima — o norvegiană de douăzeci și trei de ani — este o mică celebritate în țara ei.
Nefiind genul care să stea deoparte, Harry se împrietenește cu unul dintre detectivii însărcinați cu investigarea cazului și cu unul dintre martori, implicându-se tot mai mult în găsirea ucigașului. Împreună, cei trei descoperă că uciderea tinerei face parte dintr-un șir de cazuri neelucidate, tiparul crimelor indicând că autorul ar fi un psihopat care acționează în toată țara.
Pe măsură ce se apropie tot mai mult de criminal, Harry începe să se teamă că nimeni nu este în siguranță, cu atât mai puțin cei implicați în rezolvarea cazului.
Oare îl vor prinde pe ucigaș înainte să facă o nouă victimă?

“Un debut de serie excepțional!” – Sunday Times

Nesbø este un scriitor foarte înzestrat, care știe să construiască o poveste, urcându-te ușor până în vârful rollercoaster-ului înainte să te împingă vertiginous către un deznodământ pe care nu l-ai bănuit nicio clipă.”– Scottish Express

“Încă de la romanul său de debut, Nesbø atacă frontal clișeele thrillerului, oferindu-ne o
abordare originală a genului.” – The Independent

Cărțile autorului Jo Nesbo pot fi comandate pe edituratrei.ro, elefant.ro, libris.ro, cartepedia.ro, librex.ro, librariadelfin.ro, carturesti.ro, librarie.net, emag.ro

Recenzii și prezentări cărți Jo Nesbø

Recenzii și prezentări cărți thriller

Recenzii și prezentări cărți cu mister

One Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *