Delicatese Literare
Prezentari carti

Lion: Drumul spre acasă de Saroo Brierley, Editura Bookzone

Lion: Drumul spre acasă

(A Long Way Home – 2013)

Saroo Brierley

Editura BookzoneAn aparție: 2021

Nr. pagini: 208

Lion: drumul spre acasă – Bestsellerul a cărui ecranizare a fost nominalizată la Oscar

Născut în India, Saroo Brierley locuiește în Hobart, Tasmania, unde administrează împreună cu tatăl său o afacere de familie, Brierley Marine. Povestea autobiografică a lui Saroo a generat o atenție semnificativă a presei internaționale, fiind publicată în mai multe limbi și adaptată în filmul nominalizat la Oscar și British Academy Film Awards, Lion. Saroo Brierley este un om de afaceri, autor și filantrop australian de origine indiană, care la vârsta de cinci ani a fost separat accidental de familia sa biologică. A fost adoptat de un cuplu australian, dar s-a reunit cu mama sa biologică 25 de ani mai târziu, după ce și-a găsit orașul natal prin Google Earth.

Știi acele povești de viață incredibile și atât de șocante încât ai impresia că ar merita un Oscar? Cartea inspirată din fapte reale, Lion: drumul spre acasă, a primit 6 nominalizări la Oscar!

De ce această lectură a impresionat întreaga lume atât de mult:

  1. Povestea este bazată pe fapte reale, iar dacă te gândești că anual se rătăcesc în India aproximativ 80.000 de copii, atunci vei citi cartea cu o emoție intensă, influențată de realitatea tulburătoare.
  2. Cartea vine cu detalii impresionante pe care nu le afli în film. Iar dacă iei în calcul că ecranizarea a fost nominalizată la numeroase premii cinematografice, îți poți da seama cât de impresionant este volumul.
    3. Stilul de scriere simplu, sincer și plin de compasiune te va face să simți odată cu Saroo toate emoțiile, grijile și gândurile avute în călătoria redescoperirii propriei identități.
    4. Drumul înapoi spre acasă poate fi străbătut chiar și de tine. Da, de tine! Acasă poate fi oriunde sunt oamenii dragi ție; este sentimentul acela de libertate deplină. Empatizezi ușor cu Saroo când realizezi acest lucru, nu-i așa?

O călătorie incredibilă a unui băiețel care a supraviețuit departe de familia sa și a ieșit victorios din lupta cutremurătoare pentru regăsirea propriei identități. Întoarcerea acasă a lui Saroo te va impresiona până la lacrimi și îți va reaminti puterea vindecătoare a speranței!

Saroo, în vârstă de cinci ani, locuia într-un orășel sărac din India, într-o casă cu o singură încăpere, împreună cu mama sa și cei trei frați... până în ziua în care s-a urcat într-un tren și s-a pierdut. Pentru douăzeci și cinci de ani. Cartea este o incursiune fascinantă în aceşti douăzeci și cinci de ani care l-au despărţit pe Saroo de familia sa. Cum a ajuns pe străzile din Calcutta şi, în mod miraculos, a supraviețuit. Cum a ajuns apoi în Tasmania, trăind viața unui australian de clasă medie superioară. Și cum, la treizeci de ani, cu o hotărâre fără limite, cu mult noroc și cu puterea tehnologică oferită de Google Earth, și-a găsit drumul înapoi acasă.

"Lion: Drumul spre acasă" este o poveste reală triumfătoare despre supraviețuirea în ciuda oricărui obstacol și un exemplu strălucitor al faptelor extraordinare pe care le putem realiza atunci când nu ne pierdem speranța.

„Uimitor!” – NEW YORK POST

„O poveste remarcabilă.” – SYDNEY MORNING HERALD REVIEW

„Nu am putut literalmente să las această carte jos… Călătoria de întoarcere acasă [a lui Saroo] te va face să plângi de bucurie și să simți puterea spiritului uman.” – MANLY DAILY (AUSTRALIA)

Fragment din carte:

“Încă mai simt fiorul înghețat de panică care m-a învăluit când mi-am dat seama că sunt prins ca într-o capcană: eram înnebunit, inima îmi bătea foarte repede. Mă simțeam vlăguit, agitat, plin de neastâmpăr, nu-mi venea să cred – toate la un loc. Nu știam să citesc niciuna dintre inscripțiile din vagon, așa că nu aveam habar încotro mă îndreptam sau cum să ies de acolo. Am alergat în sus și în jos prin vagon, uitându-mă pe sub toate băncile, în caz că mai era cineva adormit pe acolo, dar nu eram decât eu. Am continuat să alerg dintr-un capăt în altul, strigând numele fratelui meu, implorându-l să vină să mă ia. Am strigat-o pe mama, și pe fratele meu Kallu, dar totul în zadar. Nu răspundea nimeni, iar trenul nu se oprea.”

Comandă Lion: drumul spre acasă și descoperă o poveste reală triumfătoare despre lucrurile extraordinare pe care le putem realiza când nu ne pierdem speranța. ❤

 

Descoperă cartea emoționantă care a inspirat filmul Lion, cu Dev Patel, Nicole Kidman și Rooney Mara în rolurile principale!

TRANSPORT GRATUIT în primele 3 zile!

Cartea Lion: Drumul spre acasă de Saroo Brierley poate fi comandată pe bookzone.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura Bookzone

 

Spune-ți părerea!