Delicatese Literare
Liste carti autori

Listă cărți Camilla Läckberg

Listă cărți Camilla Lackberg

Scriitoare suedeză de romane polițiste, Camilla Läckberg s-a născut la data de 30 august 1974, în Fjallbacka, localitate des întâlnită în romanele sale. Interesată de motivațiile care stau la baza crimelor, autoarea prezintă cititorului psihologia care stă în spatele fiecărui personaj. Camilla Läckberg este cea mai de succes autoare suedeză, supranumită și „Agatha Christie a Suediei”.

A început să scrie după ce a câștigat un concurs de Crăciun, la care fusese înscrisă de către familia sa. A lucrat ca economistă până în momentul în care s-a dedicat în totalitate meseriei de scriitor.

A debutat în anul 2002 cu romanul „Prințesa Ghețurilor”. În anul 2011 a fost cea mai bine vândută scriitoare suedeză, fiind în prezent una dintre cele mai citite autoare din lume. Cărțile ei s -au vândut în 20 de milioane de exemplare. A publicat zece romane crime, patru romane polițiste, două cărți de bucate și șase cărți pentru copii.
Seria de romane plasate în Fjällbacka, orașul natal al Camillei Läckberg, e publicată în peste 60 de țări. Prințesa ghețurilor, romanul ei de debut, s- a vândut în peste 4 milioane de exemplare.

După cărțile ei s au realizat șase filme de televiziune, iar romanul Copilul german a stat la baza unei ecranizări pentru cinema cu același nume. Mai multe episoade TV sunt în producție. Revista britanică de carte The Bookseller a stabilit, pe baza informaţiilor oferite de cele mai importante lanţuri de librării din Franţa, Anglia, Germania, Spania, Italia şi ţările nordice, lista celor mai vânduţi autori în Europa în 2009. Camilla Läckberg ocupă locul 6, după: Stieg Larsson, Stephenie Meyer, Dan Brown, Paolo Giordano şi Carlos Ruiz Zafón.

Camilla Lackberg este, de asemenea, o femeie de afaceri de succes și una dintre fondatoarele Invest în Her, o companie de investiții care susține antreprenoriatul feminin și lupta împotriva diferențelor de salarizare dintre femei și bărbați. Odată cu cel mai recent roman al său, Colivia de aur – care aduce în scenă o eroină memorabilă și transmite un mesaj feminist puternic -, Camilla Lackberg își confirmă din nou inegalabilul talent literar.

Romane

Colivia de aur – Golden Cage – 2019 – recenzie
Aripi de argint – Vingar av silver – 2020 – prezentare

 

Serii cărți

Seria Fjallbacka/ Fjällbacka Series:
1. Prințesa ghețurilor – Isprinsessan/ The Ice Princess – 2004 – recenzie
2. Predicatorul – The Preacher – 2004 – recenzie
3. Cioplitorul în piatră – Stenhuggaren – 2005 – recenzie
4. Piază rea – Olycksfågeln – 2006 – prezentare
5. Copilul german – The Hidden Child – 2007
6. Sirena – Sjöjungfrun/ The Drowning – 2008
7. Paznicul farului – Fyrvaktaren – 2009
8. Făuritoarea de îngeri – Änglamakerskan – 2011
9. Îmblânzitorul de lei – Lejontämjaren – 2014
10. Vrăjitoarea – Häxan – 2017
Cărțile ei traduse la noi au apărut la Editura Trei.

 

Cărțile autoarei pot fi comandate de pe

edituratrei.ro, libris.ro, elefant.ro, librarie.net, cartepedia.ro, carturesti.ro, librex.ro

 

Spune-ți părerea!